Moramo da mislimo na Katar, večeras imamo jedan jako važan motiv!

Autor: Milovan Longinov
nedelja 15.11.2020.
09:59
Izvor: Sportske.net

Srbija ne sme da dopusti da izgubi obe utakmice...

EPA-EFE/Fredrik Varfjell
EPA-EFE/Fredrik Varfjell

Povezane vesti

Fudbalska reprezentacija Srbije možda neće imati večeras motiva kao protiv Škota, ali meč sa Mađarima daleko je od nebitnog.

Preostali mečevi u Ligi nacija ne donose nam samo potencijalni opstanak u diviziji B, već i ostanak u drugom šeširu za žreb za kvalifikacije za SP 2022.

Srbija je i dalje u drugom šeširu, ali postoji bojazan da bismo lošim rezultatima u preostala dva kola Lige nacija mogli da spadnemo u treći.

Upravo su Mađari ti koji i dalje jure "čudo" i opciju da upadnu u drugi šešir i zato je večerašnja utakmica još kako važna.

Ne treba zaboraviti da direktan plasman na SP obezbeđuje samo prvoplasirana reprezentacija iz grupe, a ako padnemo u treći šešir, posao će biti daleko teži da se borimo za vrh.

Primera radi, ako ostanemo u drugom šeširu, onda ćemo izbeći rivale kao što su Poljska, Švedska, Ukrajina, Austrija, Švajcarska.

Dakle, iako smo propustili novo EP, moramo da mislimo i na SP u Kataru i da imamo lakšu startnu poziciju što je svakako ostanak u drugom šeširu...

Podsetimo, u novi kvalifikacioni ciklus Srbija će gotovo sigurno ući sa novim selektorom, a verovatno i novi predsednikom FSS...

baner

Bolje i veće ime teško da može u ovom trenutku! 💣

Posted by Sportske.net on Saturday, 14 November 2020

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Sunday, 15.11.2020
10:59

Samo jednu utakmicu (racunam i takmicarske i prijateljske, uslov je da je bilo prenosa jer nekad i nije) reprezentacije nisam pogledao za ovih 25 godina otkad ne igramo tj. ne nastupamo kao SFRJ, a to je ona protiv Austrije u Beogradu u kvalifikacijama za SP 2018. Bice mi veoma neobicno veceras i u sredu...

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Sunday, 15.11.2020
10:53