Ništa od čuda - Zvezda bez Evrope devetu sezonu za redom!

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 25.08.2016.
22:19
Izvor: Sportske.net

Fudbalski klub Crvena zvezda ostao je bez plasmana u grupnu fazu jednog od dva evropska takmičenja pod okriljem UEFA devetu godinu za redom, pošto tim Miodraga Božovića nije bio kadar da priredi čudo u revanšu sa Sasuolom.

Beta/BranislavBožić/Ev
Beta/BranislavBožić/Ev

Povezane vesti

Šampion Srbije eliminisan je u plej-of fazi kvalifikacija za Ligu Evrope pošto je nakon poraza (3:0) u Ređo Emiliji u Beogradu remizirao sa italijanskim Sasuolom 1:1 (0:1) pred oko 20.000 gledalaca.

Golove pogledajte OVDE!

Crvena zvezda - Kahriman; Cvetković, Fibel, Le Talek (od 57' Rendulić), Ristić; Poletanović, Donald; Mouče (od 80' Babunski), Katai, Ruiz (od 85' Srnić); Vieira

Sasuolo - Konsilji; Lirola, Kanavaro, Aserbi, Peluso; Biondini, Manjaneli, Dankan; Berardi (od 72' Letšert), Matri (od 83' Trota), Politano (od 62' Faćineli)

Šampion Srbije oprostio se od plasmana u grupnu fazu Lige Evrope još u Ređo Emiliji, ali fudbalerima Crvene zvezde niko nije imao pravo da oduzme nadu u sportsko čudo.

Da od tog čuda u duelu sa Sasuolom neće biti ništa postalo je jasno i pre vodećeg gola koji su gosti postigli već u 28. minutu susreta. Novajlija u redovima Sasuola Alesandro Matri iskoristio je loše postavljanje odbrane domaćeg tima pa je u 13. minutu imao situaciju "1 na 1" sa golmanom Crvene zvezde ali je stativa spasila Damira Kahrimana.

Opisanu priliku pogledajte OVDE!

Prvi udarac ka golu Sasuola na večerašnjoj utakmici uputio je Mičel Donald u 21. minutu ali to nije bila ozbiljnija pretnja za Konsiljija.

Nova pretnja za gol Crvene zvezde usledila je u 25. minutu kada je Alesandro Matri "provozao" kompletnu odbranu domaće ekipe na čelu sa Damjanom Le Talekom ali je Damir Kahriman pravovremeno skratio ugao i sačuvao mrežu.

Nakon tog pokušaja Alesandra Matrija domaći su se oslobodili pritiska i počeli da igraju nešto bolje, a onda ih je "resetovao" pogodak Domenika Berardija u 28. minutu kojim je praktično stavljena tačka na ovaj dvomeč.

Sjajni napadač Sasuola dobio je upotrebljivu loptu iza leđa Zvezdine zadnje linije, a potom je uspeo da proturi loptu kroz noge Tomasu Fibelu i da iskoristi loše postavljanje Zvezdinih štopra pa je italijanski sastav stigao do prednosti!

Deset minuta pre odlaska na odmor Alesandro Matri butinom šalje loptu preko prečke posle kornera Sasuola što je bila tek jedna od propuštenih prilika iskusnog napadača na večerašnjoj utakmici.

Jedinu pravu priliku u prvom poluvremenu crveno-beli prave u 38. minutu kada Džon Ruiz spaja Pabla Moučea sa golom ali ovaj tuče pravo u dobro postavljenog Konsiljija nakon čega Hugo Vieira iz odbitka šalje loptu "na južnu tribinu".

Neverovatne promašaje Moučea i Vieire možete pogledati OVDE!

Nastavak utakmice doneo je domaćinu pogodak kojim ukupan utisak ovog dvomeča nije popravljen ali je barem na domaćem terenu obezbeđen častan oproštaj od Evrope.

Mora se priznati da je Sasuolo "spustio gas" u nastavku a imao je prilika da uveća prednost i obezbedi još jednu pobedu, dok je Zvezda bila dosta bolja ali nedovoljno za potpuni preokret.

Remi Crvenoj zvezdi doneo je Aleksandar Katai pogotkom u 54. minutu čime je domaćinu ostavio dovoljno vremena da ostvari i trijumf u revanšu ali to prosto nije bilo moguće.

Da je Alesandro Matri pogađao u drugom poluvremenu u situacijama iz kojih je to u svojim mlađim igračkim danima sa lakoćom radio Sasuolo bi verovatno dobio i večerašnju utakmicu ali je na kraju ostalo 1:1 na stadionu "Rajko Mitić".

Sasuolo posle ukupne pobede rezultatom 4:1 čeka žreb za grupnu fazu Lige Evrope u kojoj će igrati prvi put u svojoj istoriji, dok Zvezda mora da se fokusira isključivo na domaća takmičenja devetu godinu za redom.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

48 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Гроф Доктор фудбала
Friday, 26.08.2016
09:40

Без одбране и голмана не може се у Европу.

avatar
Patrick Bateman
Friday, 26.08.2016
01:29

Ovaj Sasuolo je bolji i od Zvezde i od ludogoreca.

avatar
Kle(vers)o(n)!!!
Friday, 26.08.2016
01:17

Samo da odgovorim svima onima sto pisu,kako nam je fudbal propao i kako ga niko vise ne predstavlja,znam da ste zaboravili sve sto je Partizan uradio u Evropi,ali treba bar malo da obratite paznju na to,ne samo da uzdizete zvezdu,kako je bila veoma blizu LS,samo da su se igraci Ludogoreca(i buduce ekipe Salcburga)sklonili pored terena,verujem da bi i Vieira procvetao,kao i u ovoj uvek regularnoj Super Ligi za vas.

avatar
Povratak kralja XLI
Friday, 26.08.2016
00:17

I dalje mi nije jasno zašto Hugo nije pozvan za EP? :D

avatar
Tomić: Lažna legenda
Friday, 26.08.2016
13:08

Posle ovih kvalifikacija, mislim da niko više neće nuditi više od 1.5 mio € za Huga.

avatar
Povratak kralja XLI
Friday, 26.08.2016
18:26

Kako je igrao niko ništa neće ponuditi za njega.

avatar
Al(a)din
Friday, 26.08.2016
00:03

U prvom poluvremenu Katai i Poletanovic najgori. Risticu svaka cast decko igra pa rastura, Katai od drugog poluvremena bio odlican. Kahriman lose primio gol. Zvezda poslednjih deceniju nije imala boljeg golmana od Bajkovica. Odbrana katastrofalna. Bekovi dobri. Donald takodje odlican je bio tokom cele utakmice. Meni najveci zal ostaje one godine kada u 95.min izgubismo od Borda za penal.

avatar
Thursday, 25.08.2016
23:41

Jel moguce toliko slobodno se moze zaokruziti I decenija jel tesko da ce sledece godine da se plasiraju

avatar
ADVOKAT
Thursday, 25.08.2016
23:31

Jos malo i punoletstvo je tu :) 18 rodjendana bez Evrope :)

avatar
Ninoslav Krejic
Thursday, 25.08.2016
23:25

E ljudi da se ne lazemo ovi nasi timovi sto su nas predstavljali u Evropi oni mogu dominirati u domacem prvenstvu a mi timove za Evropu nemamo i to je nasa surova realnost

avatar
Rossonero-Beograd
Thursday, 25.08.2016
23:22

A šta kaže grof Monte Mojkovac? A last minute ponuda? Pa presudilo je to što su već uplaćeni aranžmani za letovanje inače bi Zvezda osvojila kup Šampiona u Bariju na VHS-u

avatar
Cica Boris Fr
Thursday, 25.08.2016
23:22

Kad budete navikli igrace da se bore na terenu, i da pobedjuju u sportskom duhu, a ne uz pomoc sudija i namestenih tekmi tad cete i dobre rezultate ostvariti, ovako sve vam se to sveti, a sve su zato krivi vasi celnici kluba, koji ce sada svaljivati drvlje i kamenje jopet na igrace da se nisu borili na terenu !!

avatar
Гроф Доктор фудбала
Friday, 26.08.2016
09:42

Дај не лупетај живота ти.

avatar
Nemanjaaa Vidic NO.1
Friday, 26.08.2016
10:59

Ma sve mi namestimo,bravo hahaha

avatar
10ticker
Thursday, 25.08.2016
23:09

P R I V A T I Z A C I J A !!!nnGazprom protjerat,u 5 godina daju 2 miliona.nnBolji bi nam sponzor bio Jafa...i mozda neki lik koji drzi kiosk.

avatar
Anderton
Thursday, 25.08.2016
22:55
avatar
Nebitan_Lik
Thursday, 25.08.2016
22:52

Mi mozemo samo lagati sami sebe i nadati se necemu. Nece nam fudbal biti bolji dok ne prihvatimo cinjenicu da nam je fudbal potonuo,maltene je amaterski. Ne govorim ovo zbog Sasuola. Oni su jedna ozbiljna ekipa koja funkcionise bas onako kako treba funkcionisati klub koji zeli da se uzdize. Kao prvo, mi smo ekipa koja dovede par igraca, taman ih malo uigra vec krecu kritike, navijaci zvizde, novinari takodje kritikuju i tako oteramo igrace. Kao drugo, taman neko bude na nivou odmah ga prodajemo mada i takva hemija je u klubu da cim vidi da je u formi itd.zeli da pobegne glavom bez obzira. Mi gledamo istoriju kao da ona igra a ne hrabrost,zelja itd.Da je tako onda Ajaks ne bi bio pregazen od Rostova, ne bi Dundalk izbacio Bate Borisova, ne bi Hapoel izbacio Olimpijakosa. Evo Astra Djurdu izbacila West Hem, Olimpijakos gubi kod kuce od neke Aruke.St.Etjen jedva prosao neki Beitar.Jer ako se gleda po istoriji,mi smo bolji od jedne Rome, Lacija, Atletiko Madrida, PSG-a, Liona, Leverkuzena, Valensije, Mancester Sitija i da ne nabrajam dalje.Mi smo dominantni za nasu ligu koja je na granici amaterizma ali za Evropom kasnimo barem 10-ak godina. Stranci logicno dolaze iz drugih liga,zemalja,cak i drugih kontinenata, treba ih istrpeti polusezonu makar da se priviknu. Ne moze da dodje sa renomeom dobrog igraca i da odmah igra dobro. Uzmite primer Di Marie. Iz Reala (jace lige) presao u PSZ (slabiju ligu) pa se isto nije odmah adaptirao. Ova deca od grobara kao govore Evropa je merilo, lazni sampioni bla bla bla. Pa ako je tako, kako su oni bili sampioni a ispadali od Artmedie, Samroka, pa Petah Tikve koja im je dala pet u Beogradu. Realnost je jedno a lupetanja po netu sasvim drugo. Takodje ne razumem,kupili smo levog beka a njega nam igra veznjak. Zasto smo ga kupovali? Sada ce otici par njih a dovescemo neke bez kluba, bez kondicije, sa 5-10 kg viska,pauzirao zbog povrede i tako to.Sto pre budemo realni pre ce nam krenuti uzlaznom putanjom.

avatar
Don Silvio
Friday, 26.08.2016
00:07

otisao Zlatan iz Francuske u Englesku iz slabije u jacu pa mu nije potreban period za prilagodjavanje nego odmah reseta i glavni je igrac a ima 34 godine kad je neko klasa nema perioda prilagodjavanja ovi nasi nisu fizicki spremni. Grof je kriv igrao je sa pojacanjima koja nisu spremna trebao je igrati sa timom od prosle sezone samo kanga umjesto grujica i trebao je dovesti stopera a ne namnoziti onolika krila

avatar
Hypation
Friday, 26.08.2016
06:28

U tom Beitaru je Idan Vered standardan

avatar
NIKE
Thursday, 25.08.2016
22:51

Nekadašnji prvak Evrope rasut od velikog Sasula! Da nije smiješno...

avatar
Kle(vers)o(n)!!!
Friday, 26.08.2016
01:07

Ahah...vi to pricate kao da je bilo juce,e moji vi.

avatar
Friday, 26.08.2016
08:28

Ma, to su Sasuolosi:-D

avatar
LyO
Thursday, 25.08.2016
22:50

Muce kao tikva puce. Greota, ali stvarno greota sto je uzeo mesto Srnicu i Plavsicu. :(

avatar
paok
Friday, 26.08.2016
07:59

Kad su dolazili stranci digla se euforija kao da stize ne znam ko. Bilo vam je drago sto dolazi neko iz Boke q taj tamo bio 27. igrac.

avatar
LyO
Friday, 26.08.2016
13:31

Ja sam bio skeptican, ne moze tako dobar fudbaler da dodje u nasu ligu a da je u dobroj formi, pa Kataija svi pljuvali prve sezone a sad ga dizu u nebesa, da se razumemo ne sumnjam u kvalitet ni Mucea ni Ruiza samo kazem da je Plavsicevo i Srnicevo srce vece i da je trebalo da bude prece u Evropi.

avatar
Kucky Dog
Thursday, 25.08.2016
22:35

Božoviću, mislim da bi trebao da dovedeš pojačanje. Ako ode Hugo nećeš imati poštenog levaka

avatar
Cica Boris Fr
Thursday, 25.08.2016
23:28

Ma ima Kokezu koji ce sve to nadoknaditi na njegov nacin !!

avatar
Friday, 26.08.2016
08:28

Niko nije razumeo:-D

avatar
Don.Mile
Thursday, 25.08.2016
22:34

neki ce reci da je to prednost u odnosu na Partizan ...

avatar
cukambre
Thursday, 25.08.2016
22:34

Ma koje cudo,gde mozemo 3:0 da nadoknadimo.Da samo u prvoj uspeli jedan gol da postignemo,mogli smo da se nadamo necemu.Jednostavno su mnogo jaci od nas.

avatar
Kucky Dog
Thursday, 25.08.2016
22:33

Hugo Vieira je ponovo pokazao da je trenutno najbolji dvolevonogi fudbaler na svetu! Čestitamo

avatar
Dakijev psihijatar
Thursday, 25.08.2016
22:29

Fibel umesto sto glumi Pogbu sa frizurom neka nauci da igra,sva sreca pa je onaj panj Matri bio u napadu,Muce i Ruiz obicne 0 tj Muce minus igrac na terenu,Hugo katastrofa i po igri i po zalaganju,Katai fenomenalan.Bolja igra u drugom poluvremenu svakako.

avatar
paok
Friday, 26.08.2016
08:01

Sto pljujete toliko strance. Kada su dolazili docekani su kao bogovi. Sada vam ne valjaju nikako. I te price niste uigrani ne piju vodu, imate 2 nova igraca u postavi ili jednoga samo.

avatar
сочинитељ
Thursday, 25.08.2016
22:26

ми смо погрешили још летос,јер нисмо довели појачања која би нам помогла да уђемо у европу...сад остаје изазов како се ослободити странаца и форсирати домаће,младе играче (можда продаја катаија и од тог новца исплатити све странце)

avatar
Don Silvio
Friday, 26.08.2016
00:10

zadrzati acu a rastjerati strance

avatar
Doktor Trax
Thursday, 25.08.2016
22:26

Drago mi je zbog x rezultata da grobarcici popadaju tikete, takodje mi je drago sto je Mouce izvizdan totalno zasluzeno, od ovog Ruiza mozda i bude nesto za godinu dana, Katai kapa dole,Kahriman i Fibel jedva kraj docekali, Cvetkovic do pola meca kontao da igra kriketa, sve u svemu nedo bog nikome,

avatar
bagra
Friday, 26.08.2016
01:15

x2&gg, nova igra, dobra kvota.

avatar
paok
Friday, 26.08.2016
08:03

Sto pljujete tako velika pojacanja. Ipak je taj Mouce iz Boke u kojoj nije ni igrao. Vas Pogba sada ne valja, a secam se kada je dolazio kako je bilo.

avatar
Milos Bogdanovic
Thursday, 25.08.2016
22:25

Risticu, Kataiu, i Donaldu svaka cast, ostali ispod prosjeka, Vieira moze postici gol samo Backoj, Napredku i tako. O Mucheu i Ruizu ne treba trositi rijeci, sve u svemu, za JSL su ok, za Evropu nula bodova.

avatar
Vanja Grubač
Thursday, 25.08.2016
22:24

Ovo je drugi najduži boravak u Evropi u poslednjih desetak godina...

avatar
Jedan jedini
Thursday, 25.08.2016
22:23

lepo ste napisali DEVETU.A neko prvu sezonu posle cetiri godine u Evropi....A vi i dalje spominjite sta je bilo pre 30 godina....Nikad se opasuljiti

avatar
Thursday, 25.08.2016
22:23

Sve je jasno kada vidite kako italijan štopuje loptu u mestu, dok se od naših odbija koao od drveta. Evo upravo grrrooff objašnjava kako se ekipa ne stvara preko no... bla bla bla