Novi rok za izbor selektora, Kinezi se ''svete'' Piksiju?!

Autor: Darko Mitrović
subota 13.02.2021.
16:43
Izvor: Sportske.net, informer.rs

Očekivalo se da još juče sve bude poznato, ali...

 Srdjan Stevanovic/Starsportphoto©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto©

Povezane vesti

Još jedna nedelja polako prolazi, a Srbija i dalje nema selektora svog fudbalskog nacionalnog tima.

Maratonski pregovori traju već tri meseca, Dragan Stojković Piksi je prvi kandidat i to je svima odavno jasno, ali nikako da dođe do konačnog dogovora i njegovog ozvaničenja.

Prethodnih dana pojavila se informacija da će u FSS čekati Piksija do juče i da neće dozvoliti da se ionako preduga saga produži sada i zbog kineske Nove godine, ali opet se ništa nije dogodilo.

''Informer'' danas prenosi nova nezvanična saznanja po ovom pitanju i navodno su čelnici Saveza odlučili da Piksiju daju još nedelju dana da konačno postigne dogovor sa čelnicima kineskog Gvangžua R&F oko uslova pod kojima bi raskinuo ugovor sa njima.

S tim u vezi pojavili su se novi detalji. Nvodno su Kinezi ljuti na Piksija jer nije ranije odlučio da raskine milionski ugovor i pomogne im da smanje velike troškove, a takođe nije prihvatio ni da se vrati na klupu Gvangžua R&F, pa sada kada se njemu žuri, ne žele da se na to obaziru, a po svemu sudeći nisu spremni ni na kompromis.

''On je pre tačno godinu dana smenjen s mesta šefa stručnog štaba, ali je nastavio da prima višemilionsku platu. Kad se odbiju svi porezi, Stojkoviću ostaje oko šest miliona evra godišnje. Gvangžu trenutno ne želi da mu isplati ni polovinu tog novca, a Piksi navodno neće da pristane na manje i oko toga se lome koplja'', prenosi ''Informer'' reči neimenovanog izvora.

Bez obzira na sve ovo, Stojković se već uveliko priprema za promociju na klupi ''Orlova'' i navodno već je počeo sa analizom prvih rivala Srbije u kvalifikacijama za Mundijal, Irske, Portugala i Azerbejdžana.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke