Objavljen spisak, ovi igrači stoje Srbiji na putu ka EP, strašan tandem ih predvodi!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 28.09.2020.
11:57
Izvor: Sportske.net

Norvežani izabrali.

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

Do kraja ove sedmice biće aktuelna klupska dešavanja i na domaćoj i na evropskoj sceni, a onda se sva pažnja usmerava ka baražu Lige nacija, za plasman na Evropsko prvenstvo.

Duel sa Norvežanima mesecima već čekamo, trebalo je da bude odigran još u martu, ali je zbog pandemije koronavirusa sve prolongirano za 8. oktobar, kada će u Oslu odmeriti snage selekcije Norveke i Srbije.

Selektor Norveške Lars Lagerbek je danas objavio spisak igrača na koje računa ne samo za duel sa Srbijom, nego i za naredna dva meča u novom ciklusu Lige nacija, protiv Rumunije i Severne Irske.

Naravno, glavni adut Norvežana je izvanredni napadač Dortmunda Erling Haland, koji će igrati u tandemu sa novim napadačem RB Lajpciga Aleksandrom Sorlotom i njih dvojica će svakako predstavljati najveću opasnost po gol našeg tima.

U prilogu je kompletan spisak igrača na koje se odlučio Lagerbek:

Golmani: Rune Jarstajn (Herta), Orjan Njiland (Aston Vila), Andre Hansen (Rozenborg);

Dfanzivci: Kristofer Ajer (Seltik), Haitam Alesami (Amijen), Omar Elabdelui (Galatasaraj), Martin Lines (Galatasaraj), Birger Meling (Nim), Tore Reginijusen (Rozenborg), Sigurd Rosted (Brondbi), Stefan Strandberg (Ural), Jonas Svenson (AZ Alkmar), Leo Skiri Estigard (Koventri);

Vezisti: Patrik Berg (Bodo), Sander Berge (Šefild junajted), Mohamed Eljunusi (Seltik), Markus Henriksen (Rozenborg), Stefan Johansen (Fulam), Frederik Midtsje (AZ Alkmar), Matijas Norman (Rostov), Morten Torsbi (Sampdorija), Martin Edegard (Real Madrid);

Napadači: Erling Haland (Dortmund), Jens Peter Hauge (Bodo), Džošua King (Bornmut) i Aleksander Serlot (Lajpcig)
.
-
baner
-

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
BlueBoy84
Tuesday, 29.09.2020
04:28

Haland, Odegard i Džošua. Ostali prosek

avatar
Kokorayko
Monday, 28.09.2020
14:48

Lagerbek, sigurno je tri klase iznad Tumbakovića što se tiče trenerskog poznavanja igre i iskustva, tako nek' nam je bog u pomoći, ništa drugo ne može da nam pomogne.

avatar
Dorotej
Monday, 28.09.2020
12:32

Pa dobro strašan tandem. Ne treba od njih praviti "baba Roge". Gledao sam Odegarda u obe utakmice Reala. Ništa posebno. Znaju i naši da igraju fudbal. Imamo i mi neke odlične pojedince, samo da nastupe kao tim, da se bore složno. Bleki bi mogao da se nosi sa Halandom, Strahinja sa Sorlotom. Idemo.

avatar
Kori Volden
Monday, 28.09.2020
15:52

Nasi da se bore slozno ? Strahinja Pavlovic koji ne pamti kad je poslednji put igrao fudbal da cuva Sorlota ? Auuuu