Ocene - Dvojica potpuno podbacili

Autor: Aleksandar Obrenović
četvrtak 03.09.2020.
23:17
Izvor: Sportske.net

Moramo mnogo bolje ako mislimo da idemo na EP.

EPA-EFE/YURI KOCHETKOV
EPA-EFE/YURI KOCHETKOV

Povezane vesti

Naša reprezentacija i dalje nije spremna za velika dela, nismo uspeli da savladamo Rusiju u Moskvi, poraženi smo sa 3:1 (0:0), izdržali smo samo dva minuta više od jednog poluvremena.

Tumbaković ističe da nismo spremni fizički jer je 80% igrača i dalje van trenažnog procesa ili je tek počeo sa treninzima, što se može i nazvati opravdanjem za današnji poraz.

Kako je igrao naš tim?

Sjajno u prvih 20 minuta, gledali smo odličnu igru koja nije krunisana golom, na našu žalost, a nakon toga smo pali. Imali smo dobar period i nakon drugog gola Rusa, ako izuzmemo lošu reakciju Maksimovića.

Golman Dmitrović nije imao mnogo posla, nije mogao apsolutno ništa da uradi kod golova Rusa, a odbrana je odigrala odlično prvo i slabo drugo poluvreme. Milenković je jedini koji nije napravio kiks, Pavlović je svojom drskošću pokazao da može da igra za reprezentaciju već sada sa 19 godina, a Nemanja Maksimović je pokazao da nije u formi nakon pauze u italijanskom prvenstvu.

Gudelj je odigrao odlično prvo i slabo drugo, Nemanja Maksimović potpuno neprimetan, a solidne partije su odigrali Kostić i Lazović.

Sergej Milinković-Savić je bio opasan po rivala kada primi loptu, ali nije iskoristio šansu koju je imao i imao je par loših odluka. Tadić daleko od svoje najbolje igre, a Mitrović je uradio ono što se tražilo od njega, postigao gol.

Kolarov i Đuričić jesu uneli malo energije, ali je sve to presečeno onim trećim golom Rusije. Ljajić nedovoljno vremena u igri da bilo šta pokaže.

Dmitrović 5,5 - Milenković 6, Maksimović 5, Pavlović 5,5 - Lazović 6,5, Gudelj 6, Maksimović 5, Kostić 6 - Tadić 5,5, Milinković-Savić 5,5 - Mitrović 6,5.


Igrali su još: Kolarov 6, Đuričić 5,5, Ljajić bez ocene.

baner

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

14 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
KAJ JE TAJ PARTIZAN?
Friday, 04.09.2020
07:55

Kada procitam "Pokazao drskost" "Dobro se gradi" "Ima potencijala" i slicna pojasnjenja za lose igrace, najezim se. Kakvu crnu drskost, ne moze gluplji start napraviti, na sve to, to je cist crveni karton. Maksimovic momak ja ne znam, zaista nisam pogledao utakmice za klubove kada igra, mozda ga bolje pokrivaju zadnji vezni, ali ovo iz utakmice u utakmicu je katastrofalno, sve da igra prvu postavu za Juventus, ne treba ga zvati. Generalno, mi kvalitetne odbrambene igrace nemamo, a istovremeno nemamo toliko dobar napad, da moze njih pokriti, zato su nam godinama losi rezultati. Isto tako, kazu imamo dobre igrace, pa realno, nemamo nijednog! Tadic je toliko dobar da mu je vrhunac karijere Ajaks, Jovic je pokidao Bundesligu, u Realu se ne moze sastaviti, Kolarov je jedini koji ima ok karijeru i hajde Matic, mada su i njih dvojica realno prosek sto se najozbiljnijeg fudbala tice, a ovo ostalo Djuricici, Mitrovici, Sulejmaniji, Milivojevici i Pavlovici, pa to nisu ni prosecni igraci, zato i igraju u skart klubovima.

avatar
Nenad Van Sebe
Friday, 04.09.2020
07:12

Mene zanima kada je Maksimović uopšte pozivan - lično se sprdam s njim još iz Zvezde.. Maksimović, Milić, Milunović.. a ne zna se koji je gori. I u čemu se razlikuju uopšte!?
Mislim da je važno da nas izbace norvežani.
Moramo naučiti gde nam je mesto ne bi li se digli i oterali bagru.

avatar
Superliga
Friday, 04.09.2020
06:59

A formacija? A kontre? Staviti mitrovica u napad u ovakvoj formaciji, nekoliko kontre nema ko da istrci, mitrovic ne moze, kostic i lazovic duboko u svojoj polovini. Dobro smo i prosli, rusima nisu igrala par standardnih igraca.

avatar
Limenka
Friday, 04.09.2020
00:11

Svaka utakmica nova ekipa, niko nije ni mogao da nasluti u kom cemu sastavu poceti. Neozbiljno koliko i opravdanje Tumbakovica.

avatar
magister
Thursday, 03.09.2020
23:59

Inkompaktibilnost opisa u tekstu i ocena. Na primer, Dmitrović ništa nije mogao ni kod jednog gola (slažem se, osim što bi možda neki golman bio bliži gol liniji kod drugog, pa ga lopta ne bi prebacila), a spasao je jedan gol (u prvom, uz asistenciju Lazovića) i dobro učestvovao u igri dužim ispucavanjima i kratkim dodavanjima, a dobio 5.5? Pavlović pokazao da može, Maksimović kriv za dva gola i - Pavlović 5.5, Maksimović 5? Mi smo utakmicu odigrali sa 59% lopte u nogama, sa oko 50% više tačnih pasova, 15 : 9 šuteva na gol, 4 : 3 kornera... i? Prosek ocena - 5.7?

Dmitrović 7 - Milenković 7, Maksimović 5, Pavlović 6 - Maksimović 6.5, Gudelj 8, SMS 6, Tadić 6.5 - Lazović 8.5, Mitrović 7, Kostić 7.5. (u proseku 6.8/10).

Što se tiče igrača sa klupe: Kolarov 6 (u odbrani - okej, napred 2 glupa šuta sa 35m, jaka, preko gola, a iz prave šanse - pileći, sa 14m), Đuričić 6.5 (dobio bi i 7.5, jer je u polju bio jako dobar, imao i spektakularna presecanja lopte, pete..., a onda, oči u oči sa golmanom - šutnuo u njega). Ljajić je prekratko bio u igri, bio je okej.

avatar
milance02
Thursday, 03.09.2020
23:43
avatar
milance02
Thursday, 03.09.2020
23:39

tuga. tamo i nek ostanu

avatar
KING♦⭐KING♦⭐KING♦⭐
Thursday, 03.09.2020
23:25

Ocene su na mestu, ali zar treba ocenjivati ovu lažnu reprezentaciju Srbije, oni su zapravo skup interesne grupe uz čast pojedincima. Pitao bih kapitena Tadić da li mu je sada sve potaman, da li je sada zadovoljan izborom, selektorom, savezom...? Očigledno mu jeste čim ponosno traku.

avatar
Nikola Ljubić
Thursday, 03.09.2020
23:23

Po meni najslabija karika je selektor. Imamo dobre igrace, ali ovako vodjeni izgledaju duplo losiji nego sto stvarno jesu...

avatar
Petar Petar
Thursday, 03.09.2020
23:48

Pa nama ni jedan selektor ne valja. Nece bas biti da je svaki put do njih. Ne znam, ali mislim da smo mi prvenstveno teski maleri jer i kada odigramo nesto rezultata nema. Ova utakmica veceras po meni generalno nije bila losa po nas, ali kao po pravilu jedna kardinalna greska srecno se odbranis, druga kardinalna greska napravis penal, onda se kao vratis u utakmiu i normalno par minuta posle toga se desi i treca i tu je kraj. Najzanimljivije je sto su sve tri greske istog igraca i sto je to hiljaditi put da ih taj igrac pravi. A najtuznije je sto taj igrac uopste nije odigrao losu utakmicu, ali pokliznuo je prvi ut na srecu bio mu je nas igrac iza ledja, zatim je drugi put ostao na 30 metara da lezi Rusi su promasili, pa je glavom dao pas Ruskim igracima kada je bio penal, ako ga je i bilo uopste i onda katastrofa kod cetvrte greske. Da nije pravio te greske bio bi uz Milenkovica najbolji igrac veceras, ali... takva je Srbija uvek u fudbalu. Primamo tri gola a da Rusi uopste ne znaju kako su ih dali.

avatar
Колатерална Штета
Thursday, 03.09.2020
23:21

Pavlović jeste skrivio penal, ali taj gol je najviše greška Maksimovića, kao i 3. gol...

avatar
Consigliere 1927
Friday, 04.09.2020
16:51

Pavlovic, dokle forsirati tog decka?

avatar
Consigliere 1927
Wednesday, 09.09.2020
21:39

Jeste, protiv cuvene Turske uz dosta srece 0:0. Do kraja godine ce samo za nasu repku igrati, ako ga ne posalju negde na kaljenje...

avatar
Колатерална Штета
Monday, 07.09.2020
18:23

Eto juče je odigrao bez greške, nije bilo Maksimovića