Ocene - Prelaznih ocena ima, ali ko je večeras podbacio?

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 13.11.2020.
00:03
Izvor: Sportske.net

Reprezentacija Srbije odigrala slabu utakmicu, moralo je daleko bolje.

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

Na agilnosti niko ne može da zameri fudbalerima Srbije večeras, ali na igri itekako može.

Srpski tim nije bio onaj iz Norveške, da li zbog slabije taktike, zbog kiše, odlično postavljenog protivnika koji nas je pročitao ili su jednostavno naši imali slab dan, na nama je da analiziramo.

Počevši od poslednje linije pa do napada, nigde nije funkcionisalo kako je bilo za očekivati.

Rajković je imao par dobrih intervencija, čini se da kod gola nije mogao bolje, ali ostaje utisak da je u penal seriji mogao da odbrani makar jedan penal gostima.

U odbrani ne tako regularno dobar Milenković, Gudelj mora da igra na sredini terena, a Mitrović je imao par kikseva, posebno jedan pad kada mu vreme nije bilo i kada su Škoti mogli do prednosti. Gudelj je odigrao odlično otkako se preselio na sredinu, igra naše reprezentacije je bila daleko bolja i to je verovatno najbolji potez Tumbakovića na današnjem meču.

Lukić je imao dobar udarac, ali ništa više od toga, Sergej indisponiran, nije imao svoj dan, a Maksimović je takođe mogao bolje. Dušan Tadić neprimetan danas, njegove lopte nisu prolazile, daleko više smo očekivali od njega.

Kostić i Lazović su danas podbacili.

O Mitroviću je suvišno govoriti, gledali smo ovakve utakmice ove sezone u Fulamu gde je bio totalno neprimetan, možda i njegova najslabija utakmica za reprezentaciju Srbije.

Ulazak Mladenovića je uneo bolji ritam u naš tim, stigao je da upiše i asistenciju, imao i par dobrih centaršuteva, sve u svemu, solidna partija.  Katai je takođe odigrao dobar meč, imao par solidnih udaraca, bio opasan po protivnika, dok je Jović odradio ono zašto je ubačen, postigao je gol. Spajić je ušao u produžetku, praktično nije imao šta da pokaže.

Srbija: Rajković 6 - Milenković 6, S. Mitrović 5,5, Gudelj 6 - Lazović 5, Sergej 5, Maksimović 5,5, Lukić 5,5, Kostić 5 - Tadić 5, Mitrović 4,5.

Igrali su još: Mladenović 7, Katai 6,5, Jović 6,5, Spajić bez ocene.

baner

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

25 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Friday, 13.11.2020
15:00

Spajic bez ocene?!

avatar
riquelme
Friday, 13.11.2020
14:49

Uvek su isti za ocenu 0 ne 1! Elem... Kljuc svih neuspeha od 2018 pa na ovamo je jasan. Pre svega kakvi god da su igraci ili trener odnosno selektor to nije glavni razlog. Ima tu momaka koji znaju dosta fudbala , neki od koji prave igrace za koje se otima najjacih pet klubova na svetu sto je nebuloza veca nego da hoce da daju za njih 100+ milina ali to ne znaci da ne znaju fudbal da igraju i da nisu dobri. Za ove kvalifikacije je kapiten trebao da bude Matic i pored trake ako je pravljen rez trebao je da bude najstariji (citaj da Kolarov vise nije trebao da bude u ekipi koliko god da iskustva i znanja ima). Ali nikakvih rezova ne bi bilo da se u fudbalu kod nas savez pita za uslove i organizaciju a struka za tim i igrace. Zao mi je za Mitrovica sto je on bas taj koji je promasio ali i za se ostale koji nece videti EP ali kada kazem nece videti ne mislim sada nego i u daljoj buducnosti. Ko otera trenera koji te posle 8 godina vrati na veliku scenu pa igrao i 5-6-0. Skinuti Ivanovicu kapitensku pred SP i ne pustiti ga bar 3 minuta poslednju utakmicu kao pozdrav od reprezentacije i to protiv Brazila! Gospodo, vise nismo ni zasluzili....

avatar
Wolverine
Friday, 13.11.2020
14:36

Jedanaest Srba ne možeš da složiš, a mi bi htjeli državu. 🤣

avatar
Dusan Mijajlovic
Friday, 13.11.2020
10:33

Spajic je najbolje odigrao za onih nekoliko minuta svaki duel dobio i vazduzni i po zemlji

avatar
Covek Sismis
Friday, 13.11.2020
14:39

Slazem se. Ja ne znam sta je ovaj novinar gledao. Spajic je odigrao bolje od svih u odbrani iako je odigrao svega 30ak minuta. Takodje,Gudelj i Milenkovic ne mogu biti gore ocenjeni od naduvanog Kataija koji je doprineo samo sa jednim nerezonskim sutem (pokvario dobru kontru), jednim mlakim udarcem pravo u golmana iz izgledne prilike. Ostalo je bilo cisto petljanje i gubljenje lopti...

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Friday, 13.11.2020
15:00

Odlican igrac.

avatar
leon
Friday, 13.11.2020
10:18

Nemaju kvalitet to je jasno kao dan! Škoti su bili bolji,bolje su stajali na terenu kao da ih ima više.Naši neprimetni,bez kretanja bez lopte a i prihvatili smo njihov stil igre,visoke lopte,napucavanja? Vezni red nam se nije video kao ni krila (svi očajni) uz izuzetak Gudelja koji je bio najbolji kod nas.Samim tim ni Mitrović nije imao loptu kako treba.Tadić,Lukić,Maksimovič,Savić.Tumba je pogrešio sa Gudeljom,trebao je Spajić od početka i odbrana bi bila stabilnija.A njega umesto nekog od gore pomenutih.I sa dva napadača od starta.

avatar
Covek Sismis
Friday, 13.11.2020
14:44

Sve se slazem, sem toga da nemamo kvalitet. Ne moze Skotska samo sa 2 ozbiljna igraca koji igraju u Liverpul i Mancester J biti kvalitetnija od Srbije koja ima igrace u Sevilji, Interu, Real M, Napoliju, Ajaksu, Laciju i dr. vecim klubovima...

avatar
Bato C.
Friday, 13.11.2020
09:21

Tole je kriv za sve

avatar
Dr fudbala Miloje
Friday, 13.11.2020
08:09

Митровић далеко најгори од свих а конкуренцију има у Лукићу. Тумбаковићу одлази.

avatar
Covek Sismis
Friday, 13.11.2020
14:41

Je li ko od bivsih Zvezdinih igraca odigrao lose ili su samo Partizanovci krivi? Ostrascenost nasa stara boljka...

avatar
Dr fudbala Miloje
Saturday, 21.11.2020
18:06

Нисам лицемеран него мислим да партизан није достојан да се његово име пише великим словом.

avatar
BlueBoy84
Thursday, 19.11.2020
14:04

Tadić najgori

avatar
Covek Sismis
Wednesday, 18.11.2020
20:23

A ti lazni Miloje, dva puta pises Zvezdasi velikim slovom a Partizan i Partizanovci malim slovom (nece biti da si to nenamerno uradio) i onda meni prebacas za ostrascenost. Licemeran si...

avatar
Dr fudbala Miloje
Tuesday, 17.11.2020
08:05

Ти делиш играче на Звездаше и партизановце а не ја. Ја сам рекао само да је Митровић био најгори.

avatar
Dr fudbala Miloje
Monday, 16.11.2020
11:55

Ја сам мислио само на репрезентацију а не клубове. Митровић јесте био далеко гори од осталих. Он више не игра у партизану а од Звездиних играча играо је само Катаи и био је одличан кад већ питаш.

avatar
ViniciusJR
Friday, 13.11.2020
02:54

Kao neko ko nije iz Srbije, pomalo mi je nevjerovatno da ovaj sastav nije ucesnik Eura, ne moze da izgura jednu Skotsku npr. Ja bih rekao da je problem u glavama igraca. Ne zelim reci da se ne bore, jer nije tako, vidi se da zele, vidi se da im je sve ovo i tesko palo, ali nekako su vecina u reprezentaciji premalo u funkciji tima, a previse zvijezde u svojim glavama. Ne postoji neka hijerarhija na terenu i sve vrlo cesto djeluje rastrzano, kao da svako igra neku svoju igru. Sigurno bi mnogo bolje islo kad bi se te neke najvece zvijezde tima malo spustile na zemlju...svaka cast njima, ali mozda malo i precjenjuju sebe.

avatar
RMDmadritista
Friday, 13.11.2020
13:56

Pa zato sto odredjeni broj njih i misli da su velike zvezde fudbala i da fudbal imaju u malom prstu, pa dodje Skotska i oduci ih od fudbala i to koncentracijom, trcanjem i pozrtvovanjem za svoj nacionalni tim. Bolje je sto nismo otisli na prvenstvo, samo bi se blamirali bez potrebe.
Da bi fudbal kod nas "proradio" mora da se menja sve iz korena, nema poente svaljivati krivicu na par pojedinica, kad je u korenu trulo.

avatar
magister
Friday, 13.11.2020
02:49

Nažalost, ovo nije nikakvo iznenađenje. I, umesto reakcije tipa - bilo je slabih, slabijih i najslabijih, možda je vreme da se neko zapita, gde ode naš fudbal? Ne u ovoj utakmici, nego uopšte. Prodaja premladih igrača je sigurno jedan od uzroka. Šta još? Možda preterana umešanost politike i kriminala, odnosno - političara i kriminalaca u naš fudbal. Jer, bez obzira na loše rezultate reprezentacije, pa i klubova, u fudbalu se i dalje vrte velike pare. Čak i prosečni mladi igrači dostižu cene od kojih se da dobro zaraditi. Plašim se da je ceo fudbalski sistem u službi - toga. Društvo ulaže u fudbal, postoje škole, koje možda tapkaju u nekom prošlom vremenu, ali - mladi igrači uspevaju da nađu inostrane angažmane, znači da taj rudnik - radi...

Problem je što količina pokvarenosti koja je ušla u naše društvo, uništava segment po segment. I, oni koji imaju moć, koji imaju i obavezu da tu moć koriste u pravcu razvoja društva, žmure na uništavanje obrazovnog sistema, koji u mnogim segmentima postaje groteskan (najviše u visokom obrazovanju), žmure na ništa bolju situaciju sa sportom, medijima... pravosuđem, zdravstvom... Odlaze sposobni i pametni, a na najvažnije funkcije dolaze provereni kadrovi... Možda oni počnu da igraju, pa nas odvedu na to željeno EP?

avatar
Zoran Mihailovic
Friday, 13.11.2020
01:31

Rajković apsolutno nije mogao da brani nijedan penal. Svih 9 šuteva su bili vrlo jaki, a većina i prilično precizna, tako da nijedan golman nije imao šanse, osim da zakači loptu. Jedini traljavo izveden penal je Mitrovićev i to je njihov golman odbranio.

avatar
gorango
Friday, 13.11.2020
01:23

Da li selektor zna sta je on danas igrao (i inace, bez obzira na pobedu protiv Norveske)?

Zao mi momaka, ali nismo postojali na terenu (i dalje ne znam koja je ovo formacija i gde ko i sta igra?)

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Friday, 13.11.2020
01:13

Kostic Hahaha Tadic Hahaha Mitrovic zacementiran u napadu Hahaha RVT!

avatar
paok
Friday, 13.11.2020
12:32

Sta haha, sta ti to znaci.

avatar
BlueBoy84
Friday, 13.11.2020
17:21

Mitar je jedan od najboljih u repki. Šta treba jedna loša tekma i ajde da ga linčujemo. Mi nemamo boljeg napadača