Odlazak sjajne generacije - Ko ostaje u mladoj reprezentaciji?

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 23.06.2017.
23:00
Izvor: Sportske.net

Utakmica sa Španijom bila je poslednja za dvanaestoricu momaka koje više nećemo gledati u dresu mlade reprezentacije Srbije. Ko će biti tu za naredni ciklus kvalifikacija?

fss.rs
fss.rs

Povezane vesti

Generacija koja je uz manje promene u poslednje četiri godine osvojila Evropsko prvenstvo u Litvaniji i Svetsko prvenstvo u Brazilu stigla je do kraja puta.

Nakon utakmice trećeg kola Grupe B na Evropskom prvenstvu reprezentacija Srbije i Španije od mlade selekcije se oprostilo čak dvanaest fudbalera sa spiska Nenada Lalatovića.

Pravo nastupa za mladu reprezentaciju Srbije od večeras nemaju: Nemanja Antonov, Miloš Veljković, Radovan Pankov, Nemanja Maksimović, Uroš Đurđević, Mijat Gaćinović, Aleksandar Filipović, Ognjen Ožegović, Aleksandar Čavrić, Dejan Meleg, Mihailo Ristić i Srđan Plavšić.

Ovoj grupi igrača treba dodati i Sergeja Milinković-Savića koji je bio naspisku selektora Nenada Lalatovića ali mu Lacio nije dozvolio učešće na Evropskom prvenstvu.

Navedeni fudbaleri više nemaju pravo nastupa za mlađe selekcije Srbije, a posle svega treba postaviti pitanje ko je od njih spreman da nastavi da se bori za seniorski sastav našeg nacionalnog tima?

Kako je za "Orliće" Evropsko prvenstvo završeno slobodno se možemo okrenuti onome što nas čeka u narednom periodu. Novi kvalifikacioni ciklus za odlazak na Evropsko prvenstvo počinje već na jesen, a Srbiju će moći da predstavljaju momci rođeni 1. januara 1996. godine i mlađi.

Selekciju koja u septembru kreće u pohod na Evropsko prvenstvo trenutno predvodi Milan Obradović, s tim treba sačekati odluku Saveza i videti da li će bivši štoper Partizana ostati na klupi.

Ono što možemo da konstatujemo u datom momentu jeste da od reprezentativaca koji su igrali na Evropskom prvenstvu u Poljskoj pravo nastupa za mladu selekciju i dalje imaju Vanja Milinković-Savić, Filip Manojlović, Đorđe Nikolić, Vukašin Jovanović, Andrija Živković, Marko Grujić, Milan Gajić, Saša Lukić, Nemanja Radonjić, Nikola Milenković i Miroslav Bogosavac.

Osim ovih momaka pravo nastupa će imati i svi fudbaleri koji su rođeni 1. januara 1996. godine i mlađi, a ne treba zaboraviti da u tu grupu spadaju Luka Jović, Ivan Šaponjić, Srđan Babić, Lazar Zličić i mnogi drugi kvalitetni igrači.

Protivnici mlade reprezentacije Srbije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Italiji 2019. godine biće selekcije Rusije, Austrije, BJR Makedonije, Jermenije i Gibraltara.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

45 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
neme
Saturday, 24.06.2017
12:25

Tu vrede Sergej,Kostica,Zileta ako ga Benfika pusti da se malo razigra u LS,Radonjic mi je zanimljiv ima nesto sto ga razlikuje od nasih smaraca -napadaca nekako je brz,konkretan mozda potez vise ali moze da se izbrusi .Ostalo nema nista zanimljivo ,neko ko bi mogao biti top -igrac jednostavno nema -srednjaci koji ce uz malo srece odraditi ugovor u Bundesu,Svici i sl. i prevare -selektor,Vukasin,Durdevic ,Cavric,Meleg,Grujic,Pankov.

avatar
R E V O L T
Saturday, 24.06.2017
12:48
avatar
R E V O L T
Monday, 26.06.2017
16:58

Znam na koga si mislio, ali on nije igrao na ovom EP.

avatar
neme
Monday, 26.06.2017
13:06

a je visak znas ko je to je bitno.

avatar
R E V O L T
Saturday, 24.06.2017
11:12

Posle skracenja spiska: Rajkovic (Radunovic, Manojlovic)- Gajic (Basta), Spajic (Veljkovic, *Pejcinovic), Nastasic (Milenkovic)- Obradovic (Antonov), - Maksimovic (Kacar, *Gudelj), Matic kapiten (Fejsa)- Zivkovic (Sulejmani), Milinkovic-Savic (Tadic), Ljajic (Gacinovic)- Mitrovic (Prijovic, *DJurdjevic).

avatar
R E V O L T
Saturday, 24.06.2017
11:04

Gajic, Maksimovic (samo da ima utakmice u nogama), S. Milinkovic-Savic i Zivkovic odmah mogu u A tim, a i Veljkovic i Antonov jos malo, necemo ni na njih jos mnogo morati da cekamo. Rajkovic (Radunovic, Manojlovic ili Jovanovic)- Gajic (Basta, Ivanovic), Spajic (Veljkovic, Pejcinovic ili Rosic), Nastasic (Milenkovic, Nikola Maksimovic ili Milunovic)- Obradovic (Antonov, Momcilovic ili ?)- Nemanja Maksimovic (Kacar, Gudelj), Matic (Fejsa, Radoja)- Zivkovic (Sulejmani, Lazovic ili Plavsic), Milinkovic-Savic (Tadic, Grujic ili ?), Ljajic (Gacinovic, Kostic)- Mitrovic (Prijovic, DJurdjevic).

avatar
CZYNWA
Saturday, 24.06.2017
11:30

Sve dobro, ali kud Tadica u zagradu pobogu. Gotivim i ja Ljajica ali je Tadic barem tri puta bolji igrac, a Boga mi i od Zileta.

avatar
R E V O L T
Saturday, 24.06.2017
12:36

P.S. Do sada sam uglavnom pisao SMS ili Tadic posto za obojicu bas i nema mesta, dobro je sto si ovo primetio, ali necu nista ispravljati:-D

avatar
R E V O L T
Saturday, 24.06.2017
11:44

Niti je Tadic uopste bolji igrac, tesko da ce uskoro biti bolji i od AZ, niti je zamena Ljajicu.

avatar
Crveno boja ljubavi
Saturday, 24.06.2017
10:37

Takodje bih dodao na ranije sto sam pisao da mi jesmo obican prosek u fudbalu i to da je Srbija tipa cetvrta pa izvozu fudbalera,a ispred nas su koliko se secam Brazil,Argentina i Holandija i naravno da nasem igracu treba mnogo vise rada da bi se dokazao,jer je cinjenica da mi NIKADA nismo imali vanserijskog igraca,tipa Piksi je verovatno najbolji igrac sa ovih prostora,ali da li ce ga iko ikada porediti sa najboljima iz pomenutih drzava? Naravno da nece. O napadacima je tek suvisno pricati,pa mi bi sad sve dali da imamo Pantelica iz najboljih dana,ejj Pantelica i onda mi kao zelimo uspehe,to sto su klinci osvojili SP je takav neverovatan splet srece i borbenosti da to nikada nisam video,ali ajde u tom momentu naspram vrsnjaka su i bili pri vrhu i onda ostare 2-3 godine i nema ih nigde i po tome smo verovatno prvi u svetu da ne znamo napraviti jednog jedinog vrhunskog igraca od svih njih,da li im pare udare u glavu ili sta vec,ali ocigledno je najveci problem da predju iz nekog talenta u konstantno dobrog igraca. Tipa ovu Spaniju ne bi dobili da smo 10 utakmica igrali i neko mi rece,pa dobili smo je kada im je Isko igrao,e to je prava recenica,tadasnji Isko je bio super talenat,sadasnji Isko je vrhunski fudbaler koji bi nas sam dobio,e to je razlika izmedju reprezentacija koje su imale neke uspehe u proslosti i pobednicki mentalitet kao i znanje od talenta da naprave igracinu i nas koji smo sve kontra u losem kontekstu.

avatar
Saturday, 24.06.2017
10:30

Antonov,Đurđević,Veljković, SMS,Gaćinović u A selekciju.

avatar
R E V O L T
Saturday, 24.06.2017
11:17

Gacinovic je vec u A timu:-D Gajic, Maksimovic i Zivkovic? Zar cak ni Andrija? Jedino ako nisi ljut na njega...

avatar
R E V O L T
Saturday, 24.06.2017
12:20

Svrha mlade reprezentacije je razvoj igraca i priprema za onaj najvisi nivo, prerasli su taj uzrast i ta trojica. Samo Antonov umesto kolarova (i sam si ga predlozio da bude prekomandovan, neka igra isto kao i Gajic desno umesto Rukavine) i Maksimovic umesto SMS koji nije bas toliko aktivan u defanzivi i to bi bio disbalans i nefunkcionalam tim cak i protiv slabijih rivala, a Sergej bi presao na Tadicevo mesto. Sve ostalo je za 10! P.S. Tadic moze i levo, ali i ja ga vidim iza spica, ako se ostane pri ovoj formaciji, ima mesta za njega, ali da se to malo skupi u 3-4-2-1 (5-2-2-1), a ne da bude lazno krilo isto kao i Kostic...

avatar
Saturday, 24.06.2017
12:02

Ma nisam ljut al nek igraju za mladu reprezentaciju dok još mogu,bolja je. Inače najbolja postava po meni bi bila Rajković- Basta-Veljković-Nastasić-Kolarov- Matić-SMS- Živković-Tadić-LJajić-n Mitrović

avatar
Crveno boja ljubavi
Saturday, 24.06.2017
10:03

Od svih njih poziv za A selekciju mogu dobiti Zivkovic,Gacinovic i Antonov i apsolutno niko vise ni na siri spisak!

avatar
R E V O L T
Saturday, 24.06.2017
11:27
avatar
Crveno boja ljubavi
Saturday, 24.06.2017
18:09

Antonov mi ima tu crtu da nije fudbaler pa bi tukao za pare :D Gajica bi tukli za pare :D

avatar
R E V O L T
Saturday, 24.06.2017
15:07

To isto ili slicno vazi i za Antonova, a o Lukakuu neka vise brinu stoperi:-D

avatar
Crveno boja ljubavi
Saturday, 24.06.2017
13:00

Sta znam,nekako mi slabo izgleda,cenim da bih ga ja odgurnuo 3 metra,a sta bi mu tipa Lukaku uradio?

avatar
Saturday, 24.06.2017
09:00

Gde idu: Grujić, Ristić, Radonjić, Plavšić, Čavrić...igrači koji su gurani zbog transfera i da ožive karijere? Ako se ne prodaju i ne krene im u klubovima tek tada ću smatrati ovo učešće na EP U21 neuspešnim.

avatar
Saturday, 24.06.2017
08:53

Verovatno ostaje Lalatović ukoliko ne bude inaguaracije u selektora A tima pred SP 2018...čeka se plasman verovatno.

avatar
R E V O L T
Saturday, 24.06.2017
11:18

Ako budemo imali srece kao na Novom Zelandu, eto i nas u Rusiji, a i njega na klupi. Posle SP Vitakic ili Stevo Glogovac, a posle njih Sarac i Marjan Markovic ili Dudic. Nisu ti objavili tamo...

avatar
R E V O L T
Saturday, 24.06.2017
12:37

A moze i Ivan Gvozdenovic, zavrsio je igracku karijeru i sad je i on isto neki pomocni trener:-D

avatar
mercedes
Saturday, 24.06.2017
08:28

Manojle je golmancina. Treba da bude prvi golman mlade reprezentacije.

avatar
pjer
Saturday, 24.06.2017
05:38

a odlazak trenera? da opet budemo sampioni

avatar
Borivoje Sorak_fb
Saturday, 24.06.2017
03:07

Jedan od ponajboljih koji ima pravo da igra za reprezentaciju Srbije je Danilo PANTIC

avatar
Liverpul Crna Gora
Saturday, 24.06.2017
00:50

Djurdjevic teska truba od igraca, sa 20 god vaznija mu je frizura i tetovaza, a dize ruke kad god mu neko loptu ne gurne, sa tim stavom nece dogyrati mnogo...

avatar
Baxter Stockman
Saturday, 24.06.2017
00:37

Gajica i Veljkovica odmah u prvi tim, Gacinovic je vec tamo ali to je vise sto nemamo krila nego da on ima neki veliki kvalitet, Maksimovica, Antonova, Djurdjevica drzati na oku.... A od reprezentativnih dresova se oprostili Pankov, Filipovic, Ozegovic, Cavric, Meleg, Ristic, Plavsic..... Sto se tice ovih sto ce igrati i sledece kvalifikacije, sem Zivkovica i Milenkovica ne verujem da ce ni jedan drugi imati neku zapazenu ulogu u A selekciji, mozda Lukic... To je to sto se tice nasih Svetskih i Evropskih prvaka..... Od kapitena ovog tima sa pocetka kvalifikacija Zdjelara sam ocekivao vise...

avatar
Amar Zornic
Saturday, 24.06.2017
00:16

Epilog svega od ove zlatne generacije racunavsi od onog EP je sledeci : jedan standardni reprezentativac koji se i onda isticao a sada i u seniorskoj kategoriji (Mitrovic) , jedan koji ce u skorijem periodu uci u 11 ( Rajko ) , jedan koji ima kvalitet za 11 ali nesto drugo je u pitanju ( SMS) , jedan koji ako nastavi dobrim igrama u klubu mogao bi da se nametne al ne uskoro ( Gacinovic ) , dva beka koja se sasvim solidno razvijaju i u sledece dve tri godine se ocekuju u prvih 11 ( gajic i Antonov ) , jedan talentovan stoper sa iskustvom a najjacim ligama koji bi mogao polako da se uvodi u sistem ( Veljkovic ) i na kraju najbolji od svih po meni Zile koji nece skoro u repku ako ne pocne standardno igrati u klubu . Ostali i dalje kubure sa statusom u klubu dok su neki potpuno nestali ( Pavlovski , Lukovic , Zdjelar , Babic ) .

avatar
R E V O L T
Saturday, 24.06.2017
11:20

Kakve sledece dve-tri godine, Gajic treba odmah u prvi tim, neka ga vec na jesen pozove ako ima muda, a i Antonov bar da dobije poziv pa neka se izbori za svoje mesto ako moze...

avatar
R E V O L T
Saturday, 24.06.2017
12:16

Ako je pametan, gurnuce ih, a (u/na jesen) 2018. pocinju kvalifikacije za EP.

avatar
Amar Zornic
Saturday, 24.06.2017
11:43

To kazem jer ih sigurno nece gurnuti dok nne prodje eventualno SP u Rusiji tako da ih mozemo ocekivati 2019 sto je i razumljivo jer kakav god da je tim ne treba ga menjati u sred ciklusa

avatar
Burazer
Saturday, 24.06.2017
00:00

Jedini koji su se na ovom prvenstvu borili za grb, su Zivkovic, Djurdjevic i Lukic. To su oni stekli u Partizanu. Neki su mnogo pali u igri, pre svih Grujic i Maksimovic. Zasluzuju da igraju za A tim, Antonov (obavezno!), Gacinovic, Plavsic i SMS. Djurdjevic, Maksimovic, Ristic i Veljkovic i mogu i ne moraju.

avatar
R E V O L T
Saturday, 24.06.2017
11:20

Maksimovic mora.

avatar
R E V O L T
Saturday, 24.06.2017
11:28
avatar
Red Wolf
Friday, 23.06.2017
23:18

Играла се добра Хака на том СП у Бразилу.

avatar
<<<erez la cabeza>>>
Friday, 23.06.2017
23:13

Vanja i Gujic kako se ophode i igraju vise ne bi videli repku

avatar
paok
Friday, 23.06.2017
23:44

Nemoj tako za Grujica, jednostavno fali mu utakmica i to je problem. Za golmana se slazem, ne bi mogao nasu ligu da igra.