''Orlovi'' o Advokatu: ''Traži odgovornost u odbrani!''

Autor: Beta Beta
četvrtak 04.09.2014.
17:20
Izvor: Beta

Pripreme reprezentativaca Srbije za prijateljski meč sa Francuskom su u punom jeku, a danas su svoje dosadašnje utiske o radu sa novim selektorom novinarima otkrili Zoran Tošić, Zdravko Kuzmanović i Adem Ljajić.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/AV
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/AV

Povezane vesti

Fudbalski reprezentativac Srbije Zoran Tošić rekao je danas da novi selektor nacionalnog tima Dik Advokat nema mnogo zamerki na igru u napadu, već da želi da popravi odbranu.

"Odbranu državnog tima ne čine samo poslednja četiri fudbalera u zadnjoj liniji. Svaki igrač mora da izvršava obaveze i u fazi kada protivnik ima loptu. Ako iz igre ispadne samo jedan od nas, ostali mogu da imaju problema", rekao je Tošić na konferenciji za novinare u Staroj Pazovi.

Tošić je dodao da reprezentativci još nisu stekli poseban utisak o novom selektoru.

"Nismo dugo sa novim selektorom i ne možemo još da steknemo poseban utisak o njegovom radu, osim što smo se uverili u to da želi više odgovornosti u odbrani. Svako od nas je shvatio da radimo za iskusnim trenerom, koji ima jasne vizije. Imam utisak da je veoma pozitivan čovek i da nas uvodi u ono što želi da napravi", kazao je Tošić.

Srbija će uoči početka kvalifikacija za Evropsko prvenstvo igrati prijateljski susret sa Francuskom, a Tošić je naveo da mu je drago što će "orlovi" igrati protiv jakog rivala.

Prema njegovim rečima, Srbija je mnogo izgubila u prošlim kvalifikacijama i trenutna očekivanja reprezentacije su "možda prevelika".

"Iskusniji smo, bolje igramo i znamo gde nam je mesto. Mnogi mladi su u medjuvremenu stasali. Dobro bi bilo da u kvalifikacijama startujemo pobedama i osvojimo što više bodova. To bi nam dalo sigurnost i pružilo mogućnost da mirnije igramo", ocenio je Tošić.

Povratnik u reprezentaciju Srbije Zdravko Kuzmanović
rekao je da ga je poziv Advokata "pomalo iznenadio".

"Odluku prethodnog selektora da me ne poziva u državni tim primio sam profesionalno. Sada sam se veoma obradovao pozivu i želim da se nametnem novom selektoru", rekao je Kuzmanović.

Fudbaler Intera je dodao da se nada da je Advokat negde video njegove kvalitete i da ga je zbog toga vratio u reprezentaciju.

"Svaku odluku selektora, kao i ranije, primiću bez pogovora. Naravno da želim da budem starter protiv Francuske, ali ću mirno prihvatiti i svaku drugu opciju koju selektor bude izabrao", kazao je on.

Adem Ljajić, koji takođe nije igrao za vreme Siniše Mihajlovića, rekao je da mu je drago što je ponovo u državnom timu.

"Posle nekoliko dana rada sa novim selektorom mogu reći da je jasno da hoće da nam prenese svoje bogato iskustvo. Na nama je da se priviknemo na način rada Advokata i da sve njegove ideje sprovedemo na terenu. To je naša prva i osnovna obaveza", rekao je Ljajić.

Srbija će u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, koje će se 2016. godine održati u Francuskoj, igrati protiv Danske, Portugala, Albanije i Jermenije.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke