Otrežnjenje - Kliment "nokautirao" Srbiju!

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 20.06.2015.
19:53
Izvor: Sportske.net

U danu kada je omladinska reprezentacija Srbije osvojila titulu prvaka sveta na Novom Zelandu iz Praga nam je stigao hladan tuš u vidu debakla koji je mlada selekcija doživela u drugom kolu grupne faze Evropskog prvenstva.

Beta/AP Photo/Petr David Josek
Beta/AP Photo/Petr David Josek

Povezane vesti

Prevelika radost obuzela je ljubitelje fudbala u Srbiji nakon uspeha koji je omladinska reprezentacija ostvarila na Svetskom prvenstvu na Novom Zelandu pa je "šamar" koji je mlada selekcija doživela u Češkoj došao kao otrežnjenje.

Nakon sjajne partije u duelu sa Nemačkom na startu Evropskog prvenstva Srbija je u drugom kolu grupe "A" poražena od Češke rezultatom 4:0 (2:0) čime su šanse za plasman u polufinale svedene na minimum iako nije sve izgubljeno.

Golove pogledajte OVDE!

Selektor Mladen Dodić u subotu je na teren izveo identičnu postavu koja je prikazala sjajnu igru na startu šampionata ali je taj tim danas bio samo bleda senka onoga što smo gledali u meču sa Nemačkom.

Domaćin Evropskog prvenstva ušao je u meč na stadionu "Letna" željan pobede što je pokazao u uvodnim minutima utakmice. Već posle osam minuta igre i prodora po levoj strani terena Česi su stigli do vođstva preko junaka današnjeg meča Jana Klimenta.

Samo zahvaljujući sjajnom golmanu Marku Dmitroviću Česi posle 15 minuta igre nisu imali tri gola prednosti ali je zato Kliment u 21. minutu posle još jedne odbrane Dmitrovića bio na pravom mestu i povisio na 2:0.

Jedini udarac "Orlića" u okvir gola tokom prvog dela igre uputio je Miloš Jojić u 39. minutu a isti igrač zapretio je Koubi već nakon 20 sekundi igre u drugom poluvremenu.

Darko Brasanac
Foto: Beta/AP Photo/Petr David Josek

Svega pet minuta Srbija je ličila na tim u drugom poluvremenu a onda je u 56. minutu Jan Kliment "nokautirao" naš nacionalni tim svojim trećim golom na utakmici.

Tri minuta kasnije Marin Fridek postiže svoj prvi a četvrti gol za Češku čime postavlja konačan rezultat iako je do kraja utakmice domaćin mogao do nova dva pogotka.

Nakon nekompletnog drugog kola u grupi "A" vodi Češka sa 3 osvojena boda, dok Srbija ostaje na četvrtoj poziciji na tabeli sa jednim bodom i gol razlikom 1:5 (-4). Do kraja večeri sastaće se Danska i Nemačka a posle doživljenog debakla teško je reći koji rezultat bi odgovarao "Orlićima".

U poslednjem kolu Srbija će se sastati sa Danskom a taj meč je na programu 23. juna od 20.45.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

21 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
piramida
Sunday, 21.06.2015
00:16

ne se-ite! lupetate! muka mi je da citam! jos gore bi mi bilo da vas slusam. ovaj tim je dobar. ima odlicne pojedince. kvalitetniji su po imenima od nasih svetskih prvaka, samo da to shvate i da shvate da zajednistvom mogu mnogo!

avatar
mileta
Saturday, 20.06.2015
21:59

Kako da odigraju dobro kad Kokeza i Terzic pojedine igrace celi dan vijaju po hotelu i pritiskaju ih da potpisu za Zvezdu.To je bruka i sramota.

avatar
ACACHELSEA
Saturday, 20.06.2015
20:40

Ne mamo ni tim ni selektora niti atmosferu oko ekipe.

avatar
Pantelaa23
Saturday, 20.06.2015
22:30

A ni pismeno stanovništvo.

avatar
Goran Zdravkovic
Saturday, 20.06.2015
20:39

Ma i ovaj Dodic koga pusti, pa taj ne bi mi ni Palilulac vodio, a o Panticu, Petrovic, Causicu, Jojicu, Djuricicu, da ne trosim reci, dno dna... sada je definitivno jasno, od 1. jula A selekcija treba da izgleda: svi ovi klinci iz Novog Zelanda, plus, Matic, Mitrovic, Obradovic, Ristic, Kostic, i Jovic... nikog drugog da ne vidim...

avatar
Petar Petar
Sunday, 21.06.2015
00:57

A Stojkovic na primer bio FENOMENALAN? Znaci rupetina najobicnija na ovoj utakmici. Ma svi bez izuzetka tragicni. Gledaj reakciju Spajica kod drugog gola, smesno. Ma nema ni jedan da je licio na fudbalera danas. Po cemu Ristic i Jovic u A selekciji? Cime su te oni toliko opcinili? Ne pitam to zato sto su u Zvezdi nego mi nije jasno gde si video taj ogromni kvalitet kod njih dvojice da bi trebalo da su u A selekciji trenutno. A i svakako su povredjenji kada je reprezentacija u pitanju.

avatar
Goran Zdravkovic
Sunday, 21.06.2015
19:23

umesto Milosevica i Ilica u Novi Zeland bi isli Ristic i Jovic, a sto nisu otisli to je samo njihovo maslo, ali ako budu igrali kao ove sezone i jos bolji bili dao bi im sansu i u A reprezentaciji...

avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Sunday, 21.06.2015
09:28
avatar
Zvezdas od rodjenja
Saturday, 20.06.2015
20:36
avatar
Nikola Spasic
Saturday, 20.06.2015
20:16

kakva blamaza...cirkus.jos na poluvremenu sam reko da je katastrofa.mozda nisam najkompetentniji ali me zivo zanima kakav ce izvestaj izvrsnom odboru fss podneti selektor dodic nakon ovakvog meca.mozda gresim ali na ovako velikom takmicenju nas selektor pokusava da rehabilituje neke igrace i pruzi im priliku kao da im od toga zavise karijere a iskreno mnogi su trenutno blede senke u svojim klubovima.totalno razocarenje.debakl.

avatar
Alex DeLarge
Saturday, 20.06.2015
20:09

Ne znam sta se gleda, ali ako je gol razlika odgovara nam samo da Nemci ugaze i Dansu i Cesku, a da mi dobijemo Dance ubedljivo. Znaci, pisi propalo...

avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Saturday, 20.06.2015
20:59

Napisao bih ti sta se gleda, ali nije bitno sta se gleda jer je nama dovoljna bilo kakva pobeda pod uslovom da Nemci dobiju obe.

avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Sunday, 21.06.2015
09:05

Slazem se sa tobom, sta da se radi...

avatar
Alex DeLarge
Saturday, 20.06.2015
21:35

Znam, proverio sam malopre. Bilo bi odlicno makar polufinale da vidimo... Medjutim vec se vidi tranzicija, cim se apetiti zadovolje (mislim na inostrane angazmane) odmah splasne zar, i ponovo goli prosek. I vec godinama gledamo kako gubimo ogroman potencijal u toj tranziciji od mladih i talentovanih do gotovih igraca. Najvise krivim alavost ljudi koji ih savetuju, jer ni igraci ne mogu da ostanu normalni u toj prici. Umesto da pametno biraju klubove, oni polete i zeznu karijere kao nista, nije svako Ronaldo pa da sa 18 ode u Junajted i postane legenda. Eto sta su poradili ovi iz generacije '94, pola njih se unistilo posle EP. Jedino Mitar pametno bira i napreduje, Markovica ne racunam on je klasa iznad svih, iako se i on posteno izglupirao sa Liverpulom.

avatar
Grof of PalmaCity
Saturday, 20.06.2015
20:07

Mmnogima se nece svideti ali ja i dalje tvrdim...n1. Nisu se Nemci provukli protiv nas, kako su pojedini mediji prenel,i vec je bilo obrnuto sa obzirom na to da su Nemci sa igracem manje imali vise od igre i dve sanse.....n2. Nisu igraci krivi ...???n3. Rekao sam da je najslabija karika u timi trener..... ( dzigericu mi je unistio dok je trenirao Jagodinu..)n4. SAD OTVORENO PITAM , PO KOM JE TO KRITERIJUMU DODIC TRENER OMLADINACA....n5. NITI JE CURCIC ZA ``A`` NITI DODIC ZA OVO GDE JESTE....tako da nisu igraci krivi....

avatar
Samo CZV
Saturday, 20.06.2015
20:07
avatar
Povratak kraljaBAN23
Saturday, 20.06.2015
20:00

Nažalost bio sam potpuno u pravu da Dodić nije za selektora i da ova reprezentacija U21 nema ni kvalitet ni potencijal za A reprezentaciju. Osim Dmitrovića i Brašanca su svi bili katastrofalni.

avatar
Saturday, 20.06.2015
20:32

Jeste brate, realno nije on taj kalibar! Mada došlo je do izražaja odsustvo Mitra, Markeca, Nastasića, Tučka... Sa njima bi verovatno bilo drugačije!

avatar
Povratak kraljaBAN23
Sunday, 21.06.2015
10:51

Slažem se, a negativno je uticalo i prisustvo Kokeze koji u kampu reprezentacije U21 juri igrače i ubeđuje ih da dođu u zvezdu i to pred utakmicu protiv Češke. Dobro je što je samo 4:0 za Češku jer nismo ličili na tim. Sramota šta je nekim ljudima dozvoljeno u srpskom fudbalu i oni hoće da sutradan vode naš fudbal.

avatar
Carina
Saturday, 20.06.2015
19:59

Eto povratka u realnost samo 10 sati kasnije. Dobra stvar je ako Nemci pobede u obe utakmice pobeda nad Dancima nas vodi dalje, tako da ne treba padati u ocaj, ali realno, ovo je sramota.

avatar
Saturday, 20.06.2015
19:55

Srbi u epizodi- Povratak u realnost :( Glavu gore momci, jos imamo sanse za prolaz. Mora to mnogo bolje protiv Danske. A pokazali ste protiv Nemaca da vi to mozete.