Pantelić se konsultovao i sa evropskim pravnicima, posle finala Kupa je još odlučniji!

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 31.05.2021.
15:56
Izvor: Novosti.rs

Ne odustaje!

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

Marko Pantelić se našao u nezavidnoj situaciji posle pokušaja da smeni nekoliko članova Izvršnog odbora FSS. Oni su mu uzvratili istom merom, pa je sada, umesto Pantelića, u APR-u ovlašćeno lice FSS Nenad Bjeković.

Ipak, to Pantelića nije pokolebalo, što je i potvrdio u razgovoru za ''Novosti'' gde je otkrio i da je potražio pomoć brojnih pravnika.

''Posle konsultacija sa pravnicima iz Srbije i širom Evrope, želim da ukažem na neke stvari sa pravne tačke gledišta, pošto se poslednjih dana u domaćim medijima pojavljuju razne informacije. Hoću prvo da podsetim da na mesto potpredsednnika FSS nisam izabran nezakonito, već me je na to mesto izabrao IO 17. marta 2019. godine, u skladu sa članom 44. stav 6. Statuta FSS, kojim je propisano da Izvršni odbor, na predlog predsednika, može da izabere tri potpredsednika koji ne moraju biti članovi IO FSS, već mogu biti i sva druga lica koja ispunjavaju uslove za izbor u statutarne organe i tela FSS, a sve ovo je istog dana potvrdila i Skupština FSS.

Podsećam javnost na čin grupe ljudi koji su se okupili oko zajedničke ideje i sami sebe nazvali Izvršnim odborom. Ovaj nelegitiman akt upotpunjen je otuđivanjem i zloupotrebom pečata FSS, kojim je taj sramni dokument overen i predat u APR. Neka svima bude jasno - IO FSS nije sud i on ne može da poništi odluku predsednika. Zbog toga i ističem da sam se povodom razrešenja cele ove situacije obratio nadležnim organima Republike Srbije, koji će doneti odluke na osnovu zakona, poštujući odredbe Statuta FSS'', objašnjava Pantelić.

I pored svega, on je prisustvovao finalu Kupa Srbije, a posle te utakmice na ''Marakani'' sada je još odlučniji u nameri da nastavi ono što je započeo u Savezu.

''Meni je te večeri bilo mesto baš tamo. Kada sam video ko je došao u tu ložu u utorak uveče, a ko nije došao i kako su se ponašali neki od onih koji su došli, neke stvari su mi bile još jasnije i motiv da sve ovo isteram do kraja mi je još veći'', poručio je Pantelić.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.