Partizan - Borac 5-1 (KRAJ)

Autor: Darko Mitrović
nedelja 07.12.2014.
15:03
Izvor: Sportske.net

Ubedljiva pobeda Partizana u meču poslednjeg jesenjeg kola protiv Borca u Humskoj - 5:1 za crno-bele, ali ubedljivija u odnosu na prikazanu igru.

Beta/AP Photo/Darko Vojinovic
Beta/AP Photo/Darko Vojinovic

Povezane vesti

Iako su iz Partizana pozvali navijače da u što većem broju dođu na današnji meč i obeleže osvajanje jesenje titule, njih nema mnogo na tribinama danas u Humskoj.

Partizan u nekompletnom sastavu, mnogo kadrovskih problema pre svega u odbrani, pa mladi bek Miladin Stevanović danas igra štopera umesto povređenog Ćirkovića.

U prvih petnaestak minuta bez većih prilika za golove, ali u 19. minutu Čačani dolaze u vođstvo - 0:1! Ivan Đoković je strelac posle kornera za goste sa desne strane i loše reakcije odbrane Partizana u svom petercu.

Taj gol možete da pogledate OVDE.

Samo minut kasnije, najbolja prilika za Partizan. Petar Škuletić je izbio ispred golmana gostiju Petrića, ali nije uspeo da ga savlada, ostaje 0:1! Ponovo napadač Partizana, kao mnogo puta do sada, izbegava da uputi loptu desnom nogom, ''nameštao se'' na levu i tu njegovu nameru je prozreo Petrić.

Nova velika opasnost pred golom Partizana viđena je u 29. minutu. Božić je sa tridesetak metara uputio pravi projektil u same rašlje, ali je Lukač krajnjim naporom izbio tu loptu u korner. Ostaje 0-1.

A kako meč odmiče, sve su češći zvižduci malobrojnih navijača Partizana, koji su postali još glasniji kada je Stojanović izbio jedan na jedan sa Lukačem, iskosa sa leve strane, ali je loptu poslao pored gola!

Ipak, na ulasku u sam finiš prvog dela igre, kada su počela skandiranja i protiv aktuelne uprave, Partizan ipak dolazi do izjednačenja.

Petar Grbić je odradio najveći deo posla, probio je po desnoj strani, ušao u kazneni prostor pored nekoliko protivničkih igrača, onda uputio oštro loptu po zemlji za Volkova, koji je sa nekih 3-4 metra šalje u nebranjenu mrežu - 1:1.

I gol Volkova možete da vidite OVDE.

U 45. minutu Mario Božić je još jednom oprobao svoj udarac iz daljine, ali ovog puta je Lukač imao lakši posao, lopta je išla pravo ka njemu.

Čačani su i od starta drugog poluvremena krenuli otresito, ambiciozno, pa smo već u prvih pet minuta nastavka videli nove pokušaje Stojanovića, pa odličnog Božića.

Na drugoj strani, prva prilika za kapitena Sašu Ilića, koji je u poluvremenu zamenio neubedljivog Nikolu Ninkovića, ali Ilić nije bio precizan.

Onda, 52. minut, nova velika prilika za Borac, Lukač je istrčao, ali je uspeo da omete protivničkog igrača i da dovoljno vremena svojim saigračima da se vrate i pomognu mu da otkloni opasnost!

Nepuna dva minuta kasnije, još jedna stopostotna prilika za Škuletića na ovom meču! Ponovo je najbolji strelac Partizana i Superlige izbio sam ispred Petrića, ali je ovog puta loptu poslao tik pored desne stative!

U 60. minutu ponovo Škuletić u prilici. Uigrana akcija sa Dankom Lazovićem, koji ga je lepo uposlio, ali ovog puta Škuletić iskosa sa leve strane šutira pravo u golmana Petrića.

I konačno, u 65. minutu, Petar Škuletić ipak pronalazi put do mreže Čačana - 2:1 za Partizan! Ponovo odlična saradnja sa Lazovićem, ponovo je Škuletić probio iskosa sa leve strane, ali je ovog puta uspeo da prevari Petrića i Partizanu donese preokret!

Još se slavlje Grobara nije stišalo posle Škuletićevog gola, a Andrija Živković je u 67. minutu krunisao odličnu akciju Vladimira Volkova, koji je sjajno prošao po levoj trani, a onda još bolje uputio loptu ka Živkoviću - 3:1 za Partizan, koji je pred novom pobedom!

Posle par izmena u redovima gostiju, Borac je u 77. minutu imao novu priliku za gol, ali pokušaj sa ivice kaznenog prostora, posle izgledne akcije, nije im doneo rezultat.

A onda, 88. minut, tačku na ovaj meč stavlja kapiten Partizana Saša Ilić, koji je majstorski reagovao posle asietncije Nemanje Kojića i elegantno poslao loptu u donji desni ugao Petrićevog gola - 4:1!

Međutim, nije ni to sve - Škuletić za ''petardu'' - 5:1 za Partizan!

Partizan: Lukač, Stevanović, Stanković, Volkov, Petrović, Grbić (A. Živković od 55.), Drinčić, Marković, Ninković (Ilić od 46.), Lazović (Kojić od 83.), Škuletić

Borac: Petrić, Radosavljević, Đoković (Miletić od 73.), Gojković, Radunović, Božić, Jovančić, Babić, Mašović (Mutavdžić od 61.), Milojević, Stojanović (Đerić od 70.)

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke