Partizan duguje oko 12 miliona evra - Vazura najavio bolje dane od februara!

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 21.12.2017.
11:27
Izvor: Sportske.net, TV Partizan

Generalni direktor crno-belih Miloš Vazura otkrio o kojoj se cifri radi i progovorio o strukturi dugovanja i planovima za nastupajući period.

Beta/Branislav Božić/Ds
Beta/Branislav Božić/Ds

Povezane vesti

Fudbalski klub Partizan napravio je fantastične rezultate u godini na izmaku i slobodno se može konstatovati da je 2017. bila jedna od najuspešnijih godina u istoriji kluba iz Humske.

Paralelno sa bitkama na fudbalskom terenu vođena je borba za finansijsku konsolidaciju kluba koja, čini se, ide u dobrom smeru iako crno-beli i dalje imaju obaveza koje će morati da budu regulisane.

O tome kakva je trenutna situacija u klubu i šta su planovi za nastupajući period za "Partizanov vesnik" je govorio generalni direktor Miloš Vazura.

"Što se tiče finansija, mi smo u ovoj godini isplatili sve zarade koje su kasnile, a koje smo zatekli kada smo stigli u klub. Igrači dobijaju plate za prethodni mesec, kada su krenuli na odmor dobili su zarađeno, tako da mislim da finansijska situacija nikada nije bila bolja", rekao je Vazura.

Jedna od stavki koja će biti aktuelna u predstojećem periodu jesu raskidi ugovora sa igračima koji nisu u planovima trenera Miroslava Đukića.

"Ušli smo u fazu dogovora za raskide ugovora sa nekim igračima. Želimo da se oslobodimo igrača koji nisu bili registrovani i nisu igrali, od Alena Stevanovića i El Monira... To su nenormalni troškovi, čist minus za klub", ističe Vazura.

Ono što neće obradivati navijače jeste vest da će u januaru morati da dođe do prodaje igrača koji imaju dobru cenu na tržištu. Sa druge strane, Vazura nagoveštava da će biti angažovane adekvatne zamene.

"U junu smo imali jako dobar prelazni rok, bilo je jako dobrih prodaja i verujem da će tako biti u januaru. Mi jednostavno moramo da prodajemo igrače. Najbitnije je da svaki prelazni rok odradimo finansijski dobro i da napravimo rezultate. Pokazali smo u junskom prelaznom roku da je to moguće", dodao je generalni direktor Partizana.

Veliki balast za Partizan predstavljaju dugovi nastali u prethodnom periodu.

"Mi ne možemo da dišemo od starih dugova, od obaveza koje su nenormalno velike. Ljudi u klubu to dobro znaju. Od dugovanja za plate, preko dugova za struju i vodu, pa do dugovanja menadžerima starih po deset godina. Na sudu smo izgubili nešto za Ljajića, na naplatu dolazi i dug od 600.000 evra Serđu Bertiju za Stefana Savića koji će biti aktuelan u februaru i martu. Tu su obaveze prema Apolonu za Živkovića. Koliko god da napravimo para nama na naplatu dolaze stare obaveze", objasnio je Vazura.

Što se tiče trenutnog stanja duga situacija nije alarmantna ali je jasno da Upravu čeka još mnogo posla da bi se klub postavio na stabilne noge.

"Partizan može da živi normalno, imamo dugove ali možemo da funkcionišemo u tim okvirima. Naš dug je oko 12, 13 miliona evra. Precizan podatak imaćemo u februaru", poručio je Vazura.

Boljitak bi trebalo da se oseti na proleće jer će do tada biti namirene neke obaveze iz prethodnih desetak godina.

"Nadam se da ćemo u februaru da očistimo stare dugove, kad kažem stare mislim na period pre nego što sam ja došao u klub, a 24. decembra će biti tri godine od kada sam tu. Nadam se da ćemo tokom prelaznog roka zaraditi dovoljno da možemo da izmirimo te stare obaveze i da od februara krenemo da funkcionišemo normalno", rekao je Vazura.

Ohrabruje to što se raskrstilo sa starim principima funkcionisanja i što se radi na drugačiji način.

"Mi smo se odgovorno ponašali prema klubu. Menadžere smo isplaćivali odmah po prodaji igrača i to se pokazalo kao dobra odluka. Takođe, rešili smo da odmah isplaćujemo procente klubovima za igrače jer ne želimo da dug stoji i dolazi do tužbi, pa kamate, troškovi advokata...", kazao je Vazura.

Igrači koji su u prethodnom periodu napuštali klub opraštali su dugove ukoliko ih je bilo.

"Uveli smo pravilo da ukoliko igrač iz Partizana odlazi u klub gde će imati finansijski bolji ugovor ima tu neku moralnu obavezu da se odriče dugova. Nažalost, još uvek imamo dugove prema Ademu Ljajiću, Stefanu Saviću, Lazaru Markoviću i prema još nekim igračima koji su bili tu pre deset godina a ne žele da tuže klub. Nadam se da ćemo u slučaju dobrog prelaznog roka moći sve te obaveze da rešimo do kraja februara", zaključio je Vazura.

Generalni direktor crno-belih poručio je navijačima da se po pitanju finansija razmišlja na duže staze ali da u pogledu sportskih uspeha ne treba da bude brige jer će Partizan već na proleće pokušati da napravi novi iskorak u Evropi dok na domaćoj sceni ostaje u trci za oba trofeja.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

23 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Milos Kosta Kostic
Thursday, 21.12.2017
16:45

Salu na stranu ali partizan je u minusu 12-13 miliona u zadnjih 8 godina, prodali brdo igraca, imali jake transfere za nase uslove i dug uvek isti...

avatar
RIP KOBE
Thursday, 21.12.2017
16:35

ponovo prazne price

avatar
djan_franko
Thursday, 21.12.2017
16:13

Stara prica... i opet prodaju pola ekipe i sledece godine dug 11 a uzece 16za transfere

avatar
Darko123456
Thursday, 21.12.2017
15:46

Kako su El Monir i Stevanovic nenormalni troskovi , kada ste ih vi doveli :D Vi ste bezgresni :D

avatar
Malo veliki covek
Thursday, 21.12.2017
17:51

Mislis se na nenormalni troskovi jer imaju velike plate. Stevanovic ima oko 200.000 ako se ne varam, za Monira nisam siguran, ali ispod 50-75 sigurno nije. Takodje se koristi ovaj naziv iz razloga sto El Monir jedva da je video teren kako izgleda, a sto je stevanovic tu svrstan ne znam, verovatno zbog velicine plate, koja je pored Iliceve i Vulicevice najveca medju igracima. Nadam se samo da ce pored Alena, Ilic otici u penziju i da se nadje zamena za Vulicevica i da se proda, jer njih trojica imaju preko 400 hiljade evra.

avatar
Darko123456
Friday, 22.12.2017
12:44

Ma znam ja na sta se misli . JA u sustini govorim , o ovim sto dodju na celo kluba kako pljuju ranije uprave , a oni svi isto rade , neke ispod prosjecne igrace preplacuju , i dosta novca se opere preko menadzera , svi imaju svoje menadzere i korist u svemu , a kasnije minusi samo rastu. Kakko u jednom klubu tako i u drugom.

avatar
paok
Thursday, 21.12.2017
14:17

E ovakvu glupost odavno nisam cuo i mislim da necu skoro. Uveli smo pravilo da nam oprastaju dugove kad odlaze. Jel to normalno da kaze jedan direktor, a koji ste to vi sto ste to uveli. Jel to moze po zakonu. A sta da vam oprastaju ako sve na vreme placate.

avatar
Pipo Inzagi
Thursday, 21.12.2017
13:56

Hahaha uveli smo pravilo da ne plaćamo igrače....ovi su stvarno majstori manipulacije...

avatar
G0RAN
Thursday, 21.12.2017
13:56

Niz prevara njega i Ivice.Dje su pare od Vlahovica,Milenkovica i Djurdjevica...80% novih igraca je dovedeno za dz!

avatar
Patrick Bateman
Thursday, 21.12.2017
13:36

Ma nemoguce, samo Zvezda duguje :D

avatar
Mads87
Thursday, 21.12.2017
13:29

Nije to strasan dug 12 13 miliona realno.Ako prodate jos jednog Blekija to je pola samo kad bi uprava htela da to sve da za dug.

avatar
DR DRE
Thursday, 21.12.2017
13:21

Kakvu bre crnu moralnu obavezu?! Hajde tebe da vidim da oprostis samo jednu dnevnicu ili troskove reprezentacije, jednu mesecnu platu ili ne daj Boze mastan bonus! I kako to moze da ide u istu recenicu sa redovnoscu, samo ti znas! Inace, niste pokazali da mogu i mocan odlazni prelazni rok i odlicni rezultati, da nismo imali onakvu grupu u Ligu Evrope, a imali smo za prolazak u svako doba dana i noci, i ova jesen bi bila potpuni fijasko...

avatar
Al(a)din
Thursday, 21.12.2017
13:18

Ljaja i Savic bi i mogli da oproste dug, ipak imaju veliku zaradu u klubovima u kojima igraju

avatar
Savoa
Thursday, 21.12.2017
13:14

Hahahha, kako lazu, pa pre pocetka sezone se racunalo da ako Partizan prodje grupe u le uz jednu dobru prodaju otplacuje sav dug i ulazi u plus.

avatar
Thursday, 21.12.2017
13:12

neko igra 15 godina u Evropi i prodaje igrace a nekom Marfin Banka oprasta na desetine miliona evra posle jednog igranja u Evropi u zadnjih 20 godina ...

avatar
Nikola_pg
Thursday, 21.12.2017
17:33

Pa to ti je glavni pokazatelj ko je ko. Navikni se. Jos si klinac, vremenom ce ti to biti normalno.

avatar
Lav
Thursday, 21.12.2017
19:44

Jos je i Boaciju ponudila 120 miliona.. Tako da ostaje u Zvezdi..

avatar
pekky3
Thursday, 21.12.2017
18:08

Zna se ko je ko...jedan je bankrotirani socialni problem a drugi je sposoban da zivi sam od sebe i bez pomoči države! Pomaze se samo invalidima i nesposobnim tako da sad znaš ko i sta ste!

avatar
Miloš1976
Thursday, 21.12.2017
13:03

Pazi majke ti pravila..A ako isplaćujete plate na vreme,zašto bi uopšte neko morao da oprašta nešto što ne bi trebalo da postoji?Muka mi je više od stalno iste priče:ko god da dođe,uvek se vadi na ove pre njega,i tako u nedogled.Ako duguješ nešto čoveku,plati ga.Te jevrejske fore sa opraštanjem su idiotizam.Bolje gledajte koga ćete da dovedete,ako Aksentijević bude glavn pojačanje,buljavi može da se pakuje.

avatar
SaleNs91
Thursday, 21.12.2017
12:47

Ako je klub bio u dugu od 14 miliona,ove sezone uzeto 5 za Milenkovica,4 za Leonarda,2 za Djurdjevica i 1.7 za Mihajlovica + 5 od igri u Evropi to je 17.7 miliona evra minus 1.6 za sumu,to je oko 16m,dug je smanjen samo za 2 miliona???