Partizan - Godina u retrovizoru

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 18.12.2014.
22:44
Izvor: Sportske.net

Remijem sa Asterasom vicešampion Srbije je stavio tačku na jesenji deo tekuće sezone ali i na 2014. godinu koja se, sudeći po brojkama, mora smatrati uspešnom.

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Manje od dve nedelje ostalo je do Nove Godine pa pojedinci i kolektivi kreću u svođenje računa i rekapituliranje onoga što se dešavalo u godini na izmaku.

Fudbalski klub Partizan godinama unazad nosi epitet najboljeg u Srbiji pa ni činjenica da je šampionska titula u maju 2014. godine otišla na drugu stranu Topčiderskog brda ne utiče na tu tvrdnju.

Godinu na izmaku u Humskoj će pamtiti kao onu u kojoj je prekinut niz od šest uzastopnih sezona krunisanih titulama u Jelen Superligi ali pogled u retrovizor ne daje razlog za nezadovoljstvo.

Crno-beli su u 2014. godini odigrali 45 takmičarskih utakmica na kojima su ubeležili 31 pobedu, uz 8 remija i svega 6 poraza. Pored 69% dobijenih mečeva i gol razlikom 93:33 (+60) stručnom štabu se ne može mnogo toga zameriti a pride brojke ne daju pravu sliku onoga što je tim Marka Nikolića postigao.

Partizan

Iako bez osvojenih trofeja, Partizan je u 2014. godini izborio plasman u grupnu fazu Lige Evrope, dva puta tukao "večitog rivala" u šampionatu i godinu završio kao jesenji prvak uz 6 bodova prednosti u odnosu na Crvenu zvezdu.

Kada se uzme u obzir to da u Humskoj ne cvetaju ruže što se tiče finansija, jasno je da nema mesta za nezadovoljsto. Da su navijači Partizana mogli da biraju verovatno bi navedenim uspesima dodali trofej u JSL i plasman u Ligu šampiona ili bar proleće u Ligi Evrope ali to u datim okolnostima nije bilo moguće ostvariti.

Kada se podvuče crta, Partizan ispraća 2014. godinu sa utiskom da je moglo bolje iako ostvareno nije za potcenjivanje.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke