Partizan našao pojačanje od 4.500.000 evra?! Ponikao u Boki, igrao sa Runijem u MLS ligi...

Autor: Darko Mitrović
petak 06.01.2023.
17:03
Izvor: Sportske.net, Sportal.blic.rs

Da li je to igrač koga je juče nagovestio Ivica Kralj?

Screenshot/YouTube/Major League Soccer
Screenshot/YouTube/Major League Soccer

Povezane vesti

U Partizanu i dalje rade na angažovanju prvog zimskog pojačanja, a sportski direktor kluba iz Humske Ivica Kralj je juče potvrdio da je prva meta ''veoma kvalitetan stranac'' čije ime nije želeo da otkriva.

Ali, već danas, ''Sportal'' je objavio svoja najnovija saznanja da Partizan pokušava da dovede argentinskog ofanzivnog vezistu Lusijana Akostu!

Ovaj momak ima 28 godina, kapiten je američkog Sinsinatija sa kojim ima ugovor do kraja ove godine i to je otežavajuća okolnost za crno-bele, pogotovo ako se ima u vidu da se trenutno njegova vrednost na ''Transfermarktu'' procenjuje na čak 4.5 miliona evra, mada ga do sada niko nije toliko platio.

Prema dostupnim podacima, za njegov transfer je Sinsinati izdvojio 2.73 miliona evra meksičkom Atlasu pre dve godine, a tokom prethodne sezone MLS lige je na 32 odigrana meča postigao 11 golova i upisao 12 asistencija.

Naravno, iluzorno je očekivati da bi Partizan za njega mogao da izdvoji tako velika sredstva, ali pomenuti izvor navodi da je Akosta ''blizu dogovora'' sa crno-belima.

Akosta je karijeru počeo u Boki juniors, u Argentini je još igrao za Estudijantes kao pozajmljen igrač, a sa Bokom se definitivno rastao pre šest godina, kada je otišao u američki DC Junajted. Tamo se zadržao sve do 2020. godine i u sezoni 2018/19 je igrao zajedno sa slavnim engleskim napadačem Vejnom Runijem.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke