Partizan odgovorio na optužbe iz Zvezde: ''NISMO ISTI!''

Autor: Darko Mitrović
nedelja 14.05.2017.
23:46
Izvor: Sportske.net, Novosti.rs

Nije se dugo čekalo na odgovor iz Humske posle najnovijih optužbi iz komšiluka.

EPA/KOCA SULEJMANOVIC
EPA/KOCA SULEJMANOVIC

Povezane vesti

Podsetimo, Crvena zvezda je ranije danas objavila saopštenje povodom najnovijih dešavanja u Superligi i još jednog Partizanovog ''prelaza'' optužujući klub iz Humske za ''lopovluk'' uz podršku iz FSS-a.

Nekoliko sati kasnije, usledio je i odgovor iz Partizana koji u nastavku prenosimo u celini.

''S obzirom  na izuzetno nizak  nivo poslednjeg saopštenja rukovodstva Crvene zvezde koje vrvi od kleveta, insinuacija i uvreda, najradije se ne bismo oglašavali, ali zbog javnosti i istine radi moramo.

Sve što je FK Partizan  uradio u ovom prvenstvu, uradio je i rekao je igrama na fudbalskom terenu. Sve su to učinili naši igrači i naš stručni štab na čelu sa Markom Nikolićem. Za Partizan igraju samo igrači koji su registrovani i koji su u sastavu fudbalskog tima, niko drugi. Nazvati to 'lopovlukom' kao  što čine u više saopštenja Crvene zvezde je nedostojno i predstavlja presnu laž.

Partizan prijateljske utakmice igra isključivo u pripremnom periodu kao i u pauzi prvenstva, a sve druge utakmice odigrane u okviru SLS su takmičarske. O vrednosti fudbalskog kluba Partizan i igračkoj dominaciji najbolje govore rezultati tri derbi utakmice sa Crvenom zvezdom u kojoj je naš fudbalski rival uzeo od mogućih devet samo jedan bod i to golom iz gol auta.

Čak ni posle tog gola iz gol auta na utakmici koju je sudio sudija Majo Vujović kojeg bije glas da je Zvezdin navijač mi iz Partizana to nismo nazvali lopovlukom  već 'teškom materijalnom greškom' kod istog sudije i njegovog pomoćnog  sudije već znamenitog Srđana Obradovića.

Kao što nikakvog lopovluka od strane Partizana nije bilo,tako nije moglo bit ni bilo kakve 'saglasnosti' za taj 'lopovluk' od strane FSS. Niti može biti reči o bilo kakvim 'dvostrukim aršinima' fudbalskog saveza niti njegovih rukovodilaca.

Takođe je opšte poznato da se  na gotovo  svim funkcijama u fudbalskoj organizaciji, po njihovom vlastitom priznanju nalaze Zvezdaši, čime se Dušan Mrakić javno hvali.

Partizanu ne treba bilo čija i bilo kakva van sportska i van fudbalska pomoć,ni sad ni u budućnosti. FK Partizan  su organi FSS potrebni da omoguće i zaštite regularnost takmičenja u koju smo  i do sada,ne baš bez izvesnih  sumnji verovali.

Nije nam nejasno da su poslednja saopštenja iz FK Crvena zvezda upravo vršenje žestokog pritiska na ukupnu  fudbalsku organizaciju, pa i  na predsednika FSS u cilju da se regularnost u završnici prvenstva grubo skrši u korist Crvene zvezde.

To se posebno čini pred utakmicu 36.kola SLS Radnički Niš-Partizan.

Ako je već  nekom smetalo mirno praćenje utakmice Partizanovih navijača u 35.kolu SLS protiv ekipe Voždovca van stadiona Partizana, pitamo se kako to da mu se dopada protesna šetnja Zvezdinih navijača ulicama Beograda?

Karakteristično je da nijedno saopštenje FK Crvena zvezda uopšte ne pominje kvalitet fudbalske igre, fudbalski teren, a ni rezultate na derbijima koja su za njih katastrofalna. Sva saopštenja od reda su usmerena na ono što  se dešava van sporta i na to i samo na to su naši konkurenti koncentrisani. I  to jasno  govori o čemu se radi.

Ima u tim izjavama i zvaničnim saopštenjima svega i svačega,ali ni reči o fudbalu.

Sva ta saopštenja su samo pokušaj da se svi svrstamo u koš u kojem smo svi isti,u kojem svi nešto mešetarimo, krademo, varamo - nismo  isti! Partizanovi fudbaleri sve što su postigli postigli su svojom igrom, a niko iz Partizana niti je bio šta nameštao niti ima bilo kakve veze sa bilo kakvim nameštanjima, kladionicama ,"prelazima".

Mi nikada nismo pokušali da se takmičimo sa ljudima koji su, kao sto je opšte poznato, ogrezli u raznim van sportskim radnjama. Znali smo i znamo da na tom polju nemamo šta da tražimo i da moramo da se koncentrišemo na ono što jedino i najbolje znamo sport. I to je i samo to u  našoj fudbalskoj igri urodilo plodom,te smo uvereni da će tako i ostati''
, navodi se u saopštenju koje su večeras prenele ''Novosti''.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

12 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
LoleRava
Monday, 15.05.2017
13:59

Kod njih vrlo cesto laz postaje istina,oni veruju to,pa tako i ova smesna saopstenja,iako nase nista nije bolje,samo smo krivi,ali gospodo nemoj da se predstavljate u nesto sto niste,znamo vas dobro lazni moralisti na celu sa Vucelicem koga vidim zdusno svi podrzavaju a nama drze slovo za Terzica.

avatar
LoleRava
Monday, 15.05.2017
13:55

Laznи моралисти на сцени, мице мале, јесте бољи у овом тренутку од нас и то стоји, али добро знамо ко сте ви уствари, ау ово лазно представљање могу да поверују само ови васи слицни вама!

avatar
rivarinho
Monday, 15.05.2017
10:55

LAZ! Teske optuzbe za kradju i namestanje do pre 12 dana! Njima je prosle godine i -32 bilo sumnjivo i optuzivali su savez i vlast za lopovluk sto je potpuni nonsens kad znamo kako isti funkcionisu vec 60 godina i kome su majka a kome maceha! Tacka.

avatar
ludak
Monday, 15.05.2017
09:10

vaistinu nismo!

avatar
Nenad Šmigić
Monday, 15.05.2017
08:53

isti ste,isti...treba vas ukinuti i Zvezdu i Partizan obadva kluba su zlo za Srpski fudbal !!!!

avatar
Monday, 15.05.2017
08:42

Cutali smo kad je decembarski vodio klub bez licence, cutali smo kad -dr- nije ispostovao odluku toletovih organa, cutali smo kad se i lalat bahatio i svasta radio, a znamo da nije nevinasce i da bi svaki sledeci put dobio sve vecu i goru kaznu, ali to ne vazi za trenere dok treniraju cz (setite se onog skandala dok je davao izjavu posle Derbija, toliko o njinom gospodstvu:)), (pre)cutali smo cak i onda kad je -grof- nesmetano nastavio da vodi ekipu nakon fizickog napada na sudiju djokica koji su ocigledno fino zataskali, a i pre toga je uradio ono sto je uradio na Vracaru (gde je bio pizon u 2p?:)), a ne znam da li je (adekvatno) odgovarao i za to i za ono grubo vredjanje - za ovo drugo verovatno jeste, mozda cak i za OFK Beograd iako sigurno n(ij)e u dovoljnoj (sraz)meri, ali za nasrtaj sigurno nije, a MORAO je i za to!

avatar
Monday, 15.05.2017
08:39

Cutali smo kad je decembarski vodio klub bez licence, cutali smo kad tvor nije ispostovao odluku teletovih organa, cutali smo kad se i lajat bahatio i svasta radio, a znamo da nije nevinasce i da bi svaki sledeci put dobio sve vecu i goru kaznu, ali to ne vazi za trenere dok treniraju cz (setite se onog skandala dok je davao izjavu posle Derbija, toliko o gospodstvu:-D), cutali smo cak i onda kad je njihova grokica nesmetano nastavila da vodi ekipu nakon fizickog napada na sudiju djokica koji su oni naknadno zataskali, a i pre toga je uradila ono sto je uradila na Vracaru (gde je bio pizon u 2p?), a ne znam da li je (adekvatno) odgovarala i za to i za ono grubo vredjanje - za ovo drugo verovatno jeste, mozda cak i za OFK Beograd iako sigurno n(ij)e u dovoljnoj (sraz)meri, ali za nasrtaj sigurno nije, a morala je i za to.

avatar
Nscz65
Monday, 15.05.2017
07:51

Cudno kako su ti igraci Vozdovca kidali protiv Zvezde , taj golman imao sto ruku , protiv vad se nevidi, naredio gazda ili ste opet premirani ??

avatar
Monday, 15.05.2017
07:42

Svaki put kad se oglase iz naseg kluba, naidjem na neku novu ili neobicno upotrebljenu rec- presnu:-D

avatar
MarkoSi
Monday, 15.05.2017
06:17

Ovi kao da su se dogovorili da potpuno smuče fudbal i onoj nekolicini nas koji još uvek pratimo domaću ligu. Ovaj rat saopštenjima jasan je znak da i jedni i drugi nisu čisti i da moraju da se pravdaju Što se tiče kvaliteta fudbala (bar u derbijima što je po meni i najznačajnije), titulu je zaslužio partizan, jer ako ti od tri derbija i to dva na tvom terenu, ne možeš da dobiješ ni jedan, nisi zaslužio titulu ni u kakvoj kombinaciji. Sa druge strane, ako je istina ono što tvrdi Zvezda (kazna Nikoliću i lekarski Vlahoviću), onda ni partizan nije zaslužio titulu zbog ozbiljnih formalnih propusta. Onaj dopis FS Slovenije da je Nikolić odslužio kaznu od 7 mečeva jer je dobio otkaz nema blage veze sa rezonom.

avatar
Grobari Jug
Monday, 15.05.2017
00:07

Samo mi nije jasno zasto im odgovaraju.Neka oni svaki dan izdaju saopstenja,posto fudbal ne znaju da igraju.Ne treba im smetati.

avatar
Аполо
Sunday, 14.05.2017
23:57

A mora i od kladionice da se zivi pa je samo pitanje kada ce da se desi prelaz :)