Partizan - Znači li ovaj potez da je Savo definitivno otpisao letošnje pojačanje?

Autor: Darko Mitrović
subota 16.11.2019.
13:38
Izvor: Sportske.net, zurnal.rs

Istovremeno, nova prilika za još jednog igrača koji je letos stigao u Humsku.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Povezane vesti

Reprezentativni desni bek Partizana Nemanja Miletić je dugo ove sezone bio bez prave alternative na toj poziciji.

Veteran Miroslav Vulićević više nije u ozbiljnim planovima trenera Miloševića, ali se očekivalo da mladi Periša Pešukić povremeno odmenjuje Miletića.

Od svog letošnjeg dolaska u Humsku, Pešukić je nastupio samo na dve takmičarske utakmice, koje je, zanimljivo, Partizan sa njim u timu ubedljivo dobio, bez primljenog gola (Rad 3:0, Vodojaža u Kupu 6:0).

Međutim, ni posle tog meča u Grošnici njegov status se nije popravio. Ne samo da Pešukić ponovo ne dobija priliku ni da bude među rezervama, već ga u konkurenciji za sastav tima nije bilo ni protiv Inđije, kada je Miletić bio pošteđen napora.

Tada je na mesto desnog beka prekomandovan Aleksandar Lutovac, koji se solidno snašao u toj ulozi, pa sada deluje da će Pešukić biti i u njegovoj, ne samo u Miletićevoj senci.

''Nije me iznenadila Miloševićeva prekomanda, pričali smo nekoliko dana pred utakmicu i šef me je pitao da li bih želeo da igram desnog beka.

Zadovoljan sam, iako mi je ovo prva utakmica koju sam počeo na novoj poziciji, trebalo mi je i trebaće mi sigurno vremena da se naviknem na defanzivne zadatke i stvari sa kojima se nisam susretao igrajući na krilu.

Trudio sam se da što kvalitetnije odradim sve što je stručni štab zahtevao od mene'', objašnjava Lutovac, a prenosi ''Žurnal''.

Uskoro će zimski prelazni rok, biće zanimljivo videti da li će Pešukić dobiti novu priliku za dokazivanje tokom priprema, ili će se Lutovac ustaliti u novoj ulozi.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke