Partizanov objekat ''za 23. vek''! A šta se desilo sa investicijom od 300 miliona evra?

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 18.05.2020.
09:19
Izvor: Sportske.net, zurnal.rs

Partizanov ponos i bolna rana.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Infrastrukturni problemi u velikoj meri opterećuju srpski fudbal i utiču na (ne)kvalitet domaćih takmičenja, a Partizan je bio u sjajnoj prilici da te probleme reši još pre petnaestak i više godina.

Ogroman posao klub iz Humske je uradio još devedesetih, kada je izgrađen Sportski centar Teleoptik u Zemunu, popularni ''Zemunelo'', a o kakvom se objektu radi najbolje je opisao nekadašnji prvi čovek UEFA Lenart Johanson, na čije je reči podsetio Žarko Zečević, u razgovoru za specijalno izdanje ''Sportskog žurnala'', povodom 30. rođendana ovog lista.

''Lenart Johanson, tadašnji predsednik UEFA, na otvaranju Sportskog centra rekao je da je to 'objekat za 23. vek'! Ne za 20. ili 21, nego za 23. vek! Kad tako nešto izgovori čovek koji je po struci 'građevinac', to ima posebnu težinu. A izgradili smo ga bez dinara kredita!'', objasnio je nekadašnji generalni sekretar Partizana, uz podsećanje ''Žurnala'' da je Partizan tada ostvario značajne prihode pokretanjem TV Binga, popularne lutrijske igre.

Time su crno-beli dugoročno rešili pitanje uslova za treninge i pripreme ekipe, ali pitanje izgradnje novog stadiona još nije rešeno, iako je i za to postojala izvanredna prilika početkom dvehiljaditih.
-
Baner live stream

''Imali smo zatvorenu finansijsku konstrukciju, predviđen tržni centar, hotel na ulasku u sadašnje klupske prostorije, sve u sklopu stadiona s kapacitetom od 38.000 gledalaca. Ukupna vrednost bila je 300 miliona evra'', dodao je Zečević, takođe za ''Žurnal'', uz opasku da to nekome ''nije odgovaralo'' i čitav projekat je propao.

Tokom prošle godine bilo je najava rekonstrukcije stadiona, ali pitanje je koliko će se još čekati na to, s obzirom na najnoviju krizu zbog pandemije.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Man united
Tuesday, 19.05.2020
16:24

Ако је Зеко организовао бинго и обрнуо 300М, зашто сада Вулета и Вучела не ураде исто. Ионако сте восјци украли њихов стадион. Кад сте већ тако способни да стварате милионе, мало је глупо да играте на туђем пашњаку.

avatar
Dorotej
Monday, 18.05.2020
12:57

U Partizanu je uvek tako, teorija zavere - "nekom nije odgovaralo". Samo da primetim, ako je to objekat za 23 vek, onda neka se grobari strpe jedno 200 godina. Brzo će to proći.

avatar
Pipo Inzagi
Monday, 18.05.2020
12:18

Hahahahahaha tv bingo,slobodno se zahvalite tadašnjem premijeru...uvek na državnim jaslama...

avatar
rivarinho
Monday, 18.05.2020
11:42

Sto bi rekao onaj nesrecni Miki Vukovic, neka nam neko pokaze jednog coveka koji je ikad odigrao taj cuveni Bingo od koga je izgradjen Teleoptik?

avatar
DVA HRAMA
Monday, 18.05.2020
10:18