Poraz sa igračem manje - "Orlići" se oprostili od Eura

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 23.06.2017.
22:34
Izvor: Sportske.net

Mlada fudbalska reprezentacija Srbije oprostila se od Evropskog prvenstva porazom od selekcije Španije. Kapiten Uroš Đurđević crvenim kartonom završio misiju u mladoj selekciji.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Porazom od kombinovanog sastava mlade španske selekcije izabranici Nenada Lalatovića završili su učešće na Evropskom prvenstvu u Poljskoj.

Srbija je nakon poraza od Portugala (2:0) i remija sa BJR Makedonijom (2:2) večeras izgubila od Španije rezultatom 1:0 (1:0) i tako završila takmičenje sa jednim osvojenim bodom.

Srbija: Manojlović, Filipović, Jovanović, Veljković, Antonov; Lukić (87' Plavšić), Maksimović, Gaćinović; Radonjić (od 71' Ristić), Đurđević, Živković;

Španija: Pau, Odriosola, Gonzales, Merino, Gaja; Soler, Ernandes, Suarez; Vilijams, Majoral, Ojarzabal;

Selektor Nenad Lalatović napravio je nekoliko prinudnih promena u startnoj postavi za večerašnju utakmicu, dok je strateg španske selekcije svesno ostavio na klupi najbolje pojedince kako bi ih odmorio za polufinale.

"Orlići" su u uvodnih dvadesetak minuta bili bolji rival, ali su propustili svoje šanse što ih je i večeras skupo koštalo. Nakon kornera u 4. minutu Maksimović je prebacio loptu na drugu stativu a tamo je usamljeni Veljković sa gol linije uspeo da prebaci prečku.

Nakon dobrog pasa Nemanje Radonjića u 15. minutu pred golom se našao kapiten Uroš Đurđević koji propušta priliku da loptu još malo povuče ka golmanu Pau već iz prve tuče u bliži ugao koji je bio pokriven.

Kazna za promašaje mogla je da stigne već u 18. minutu kada je Soler izbio sam pred Filipa Manojlovića ali je golman Crvene zvezde odlično skratio ugao i nogom sačuvao mrežu.

Srbija je u 24. minutu mogla do nove sjajne prilike posle nesebičnog pokušaja dodavanja Uroša Đurđevića u sredinu, ali je tamo kasnio Andrija Živković pa opasnosti za protivnički gol nije bilo.

Kako je vreme odmicalo Srbija je postajala sve bezopasnija a Španci su počeli da stežu obruč oko gola Filipa Manojlovića, da bi na sedam minuta pre odlaska na odmor uspeli da stignu do vođstva.

Nemanja Radonjić i njegov imenjak Antonov nisu dobro pokrili levu stranu terena, to su iskoristili Injaki Vilijams i Odriosola da odigraju dupli pas, a potom je drugonavedeni asistirao Denisu Suarezu koji iz punog trka šutira i pogađa mrežu nemoćnog Manojlovića.

Dva minuta kasnije Karlos Soler drugi put na meču ulazi u stopostotnu priliku ali slično Milošu Veljkoviću uspeva da promaši nemoguće!

Karlos Soler nije uspeo da "nokautira" naše reprezentativce drugim golom, ali zato jeste kapiten Uroš Đurđević koji zbog udaranja laktom protivničkog igrača bez lopte dobija direktan crveni karton iako je pre toga imao javnu opomenu.

Tri minuta pre odlaska na odmor Filip Manojlović beleži još jednu dobru intervenciju posle udarca Majorala čime je ostavio "Orliće" u igri.

Golman reprezentacije Srbije bio je centralna figura drugog dela igre jer je sa nekoliko sjajnih intervencija, pre svega posle pokušaja Injakija Vilijamsa i Borhe Majorala u 60. i 83. minutu.

Treba reći da je golman Crvene zvezde u nekoliko navrata tokom večerašnje utakmice pokazao nesigurnost, posebno se to odnosi na igru nogom, ali je sjajnim intervencijama na sve to nadomestio i pokazao da ima ogroman potencijal.

Srbija je u nekoliko navrata tokom drugog poluvremena pokušavala da ugrozi protivnički gol, lepu priliku je imao Andrija Živković u 85. minutu, a zatim i Srđan Plavšić u 89. minutu, ali je na kraju ostalo 1:0 za Španiju koja je sa maksimalnih 9 bodova otišla u polufinale.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

32 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
neme
Saturday, 24.06.2017
12:33

Salio se Injaki ,Suarez i Gaja sa poluigacicima,poluselektorom,ino -prevarama i igracima kojima je jedini kvalitet sto su mladi ostalo -nista.Nemojte sad po Durdevicu decko nije kriv ni zasta on je ono sto jeste pencilin za superligu i to to ,to je limit.Brz i jak ali za stopere lucana,ivanjice,milanovca tu ima i debelih i mrsavih i sporih i neplacenih i onih koji fudbal igraju a ne vole ga -cale ih tera sve OK.Tu je Durdevicevo carstvo.Selektor - ,strateg bez mane,hrabar ,odlucan cudi me da ga Greg Popovic ne pozove na letnji kamp.

avatar
????JULEN GUERRERO 8????
Saturday, 24.06.2017
10:33

Španci se sprdali sa drugom postavom..

avatar
mercedes
Saturday, 24.06.2017
08:26

Djurdjevicu, navika je cudo, a?

avatar
3x3
Saturday, 24.06.2017
01:07

A, vi nastavite da hvalite Djurdjevica kako je fenomenalan i sta ti ja znam. Ja sam rekao da je rupa i ostajem pri tome. Kao i sto sam rekao da gde god da ode nece dati vise od 10 golova u svim takmicenjima. Samo u nasoj bednoj ligi moze i nigde vise.

avatar
magister
Saturday, 24.06.2017
00:08

Idealan tim: Manojlović - Gajić, Milenković, Veljković, Antonov - Grujić, Lukić, Plavšić, Gaćinović - Živković, Đurđević. Ti starteri bi još bili tamo.

avatar
R E V O L T
Saturday, 24.06.2017
11:14

Maksimovic mora da bude u timu...

avatar
R E V O L T
Saturday, 24.06.2017
12:30

Rajkovic (Manojlovic)- Gajic, Veljkovic, Milenkovic ili Lazic, Antonov- Maksimovic, Zdjelar- Zivkovic, Milinkovic-Savic, Gacinovic, Mitrovic (Djurdjevic). Ovaj sastav bi najverovatnije igrao u finalu u Poljskoj.

avatar
CZYNWA
Friday, 23.06.2017
23:57

Svi napadaju Lalatovica , ne kazem da nema krivice, ali nije jedini krivac. Ovi momci su i u Litvaniji i na Zelandu igrali fudbal i mimo reprezentacije, a sad.. Jedino su Veljkovic, Antonov i Djurdjevic bili citavu sezonu standardni. Zile nikako da dobije pravu sansu,Maksimovic pola godine bez utakmice, Mijat tek u drugom dijelu sezone redovno poceo da igra, Vule tek poneku utakmicu i to samo u drugom dijelu, Gruja nikako, Gajic tu i tamo.. Ja najvise krivim menadzere koji su ih odveli u inostranstvo, gdje ne igraju i jasno je da im u tim godinama fale utakmice i sta tu selektor moze ? Lalat jeste grijesio sa golmanom bez refleksa, sa Radonjicem i Ozegovicem, bez odlicnog Melega... ali realno protiv Portugala i Spanije igra nije bila losa i sreca je okrenula ledja. Igraci koji su ostali mogu napraviti nesto, i da ce konacno shvatiti da ne treba da idu vani prije 22-23 god. Steta sto Milenkovic ode, da je ostao u Partizanu jos neko vrijeme postao bi jedan od najboljih stopera u Evropi, sto i dalje nije nemoguce, ali dosta teze jer sigurno nece dobiti sansu kakvu bi imao u Partizanu .I da, nadam se da Zivkovica vise nikad necu viditi u mladoj reprezentaciji, i ptice vide da je barem duplo bolji igrac od Tosica i kompanije i da zasluzuje da igra za A tim i to da igra, ne da bude. a klupi.

avatar
Al(a)din
Friday, 23.06.2017
22:57
avatar
R E V O L T
Friday, 23.06.2017
22:53

Jos jednom, drugi zuti. Niko nije trazio od nasih da osvoje svih devet bodova, retko ko je to i ocekivao, svaka im cast na zelji i borbenosti, ali mislim da smo morali vise no- kakav selektor, takvi i rezultati, valjda...

avatar
chaki
Saturday, 24.06.2017
05:27

Ko god da je bio selektor nebi prosli grupu, a ovaj iznad sto kaze da je sramota nisam znao da smo Brazil pa da je sramota izgubiti od tamo neke spanije i portugala

avatar
R E V O L T
Saturday, 24.06.2017
11:16

Ne bi su dve reci. Nije tacno da ne bismo prosli ko god da nam je bio selektor, ali naravno da niko tako nesto ne bi mogao da (nam) garantuje. Mozda je to napisao zbog iskljucenja, ali ga je mrzelo da elaborira:-D

avatar
Zoran Vukic
Friday, 23.06.2017
22:49

najtrfejnija generacija[sa Paunovicem svski prvaci]a lalatovicem bez pobede treba smeniti ko je ga postavio iz FSS trener na silu najbolji a nista osvojio ove godine pre njega 3trenera bila

avatar
Manitu
Friday, 23.06.2017
22:48

Djurdjevica ne treba vise zvati, kad se on U21 ponasa ovako onda sigurno od njega nista nece biti.Nema vise Pauna da ih uci ponasanju i kulturi, zato tako i prolaze.A selekcija je operisana od davanja golova ovi takodje.Cekaceo mi koliko ja vidim generaciju 2005.

avatar
Kladionicar
Friday, 23.06.2017
22:45

Djurdjevic krunisao svoje partije na ovom prvenstvu ovim crvenim. Ostaje zal sto Manolojvic nije branio od pocetka, mozda bi i napravili nesto.. U svakom slucaju Lalatu se zahvaliti.

avatar
Kajri Irving
Friday, 23.06.2017
22:44

Šampioni sveta ispali u grupi. Razlog? Lalatović.nnImajte na umu da deo zvezdaša se klelo u njega. nnNajgori srpski trener!

avatar
lol
Friday, 23.06.2017
23:17

Razlog,uzdizali ste ih.Dzaba sta je bilo pre par godina,ostali igraci iz drugih reprezentacija su napredovali i gledaj ko gde sve igra (npr Spanija),mi klasika,liga ocaj,ocekivanja nerealna i normalno da izostane rezultat.Od svih ovih igraca trenutno,mozda uspu 2,3 igraca da naprave nesto u karijeri,ostali ce samo popunjavati rupe u nekom timu.Djurdjevic haha dobar samo za nasu jadnu ligu,Zivkovic ni u Benfici nista ne radi i ti ocekujes nesto? Spustite se na zemlju,bilo je lepo dok je trajalo.

avatar
P. S.
Friday, 23.06.2017
22:42

Taj 'kombinovani' sastav mlade španske selekcije mnogo više liči na drugi tim, ali dobro, porazu se u zube ne gleda. :D D. Suarez je konačno uspeo da ne bude najgori igrač svoje ekipe, doduše u drugom timu U21 selekcije, ali je to za njega svakako veliki uspeh. Čak je i gol uspeo da zabije, nema šta, kapitenski... :D

avatar
The Truth
Friday, 23.06.2017
22:40

Bravo za Manojlovica,steta sto ima problema sa istrcavanjem,inace bi odmah mogao da bude prvi golman seniorske reprezentacije.Grobar sam,ali realan!

avatar
La bestia negra
Friday, 23.06.2017
22:39

Kako ocekivati uspeh kad je na klupi trenercina koja menja klubove u nasoj ligi jos samo srpski Murinjo i sve smo videli kakav poraz od selektora.Manojlovic 529 puta bolji od one sekvoje greje klupu,ne igraju mu Milenkovic i Plavsic cuj Radonjic i Jovanovic.A na kraju nije ni cudo sto svi znaju da nam je liga namestena kad navodno najbolji napadac i decko koji misteriozno resio svaki misteriozni prelaz u svakom drugom kolu reagovao kao amater u 97% situacija jos kapiten.Manojlovic,Plavsic,Zivkovic,Gacinovic i naravno Gajic za svaku pohvalu

avatar
DuskovicSRB
Saturday, 24.06.2017
01:57

Jovanovic je odigrao vrhunski sve tri tekme

avatar
Kladionicar
Saturday, 24.06.2017
13:48

Mislim da Jovanovic nije zasluzio toliku kritiku, sasvim zadovoljavajuce odigrao. Protiv Portugala i Makedonije smo izgubili zbog rupcage na golu koju smo imali. Djurdjevic amaterski odigrao, dao 1 gol iz 20 sansi, misli da je neka zvezda da moze da se dere na sudije i samara protivnike po terenu..

avatar
La bestia negra
Saturday, 24.06.2017
13:44

Po meni katastrofa