Postigao golčinu protiv jednog od najboljih golmana na svetu, sada ima jasnu poruku za novog selektora Srbije!

Autor: Ivan Cvetković
utorak 26.01.2021.
14:41
Izvor: Sportske.net, Sport klub

Hoće li dobiti poziv u A tim?

EPA-EFE/BALLESTEROS
EPA-EFE/BALLESTEROS

Povezane vesti

Jedan od srpskih igrača koji su proteklog vikenda privukli pažnju domaće javnost jeste i Uroš Račić.

Fudbaler Valensije postigao je fantastičan gol protiv Atletika u Madridu kada je sa oko 25 metara savladao jednog od najboljih čuvara mreže na planeti, Jana Oblaka.

"Postizao sam mnogo lepih i važnih golova sa distance, ali mogu da kažemo da je ovaj najlepši jer sam ga postigao protiv vrhunskog tima i jednom od najboljih golmana današnjice i to levom nogom, a dešnjak sam, mada mnogo radim na tom segmentu i ne pravim lično razliku jer se služim sa obe noge podjednako”, kaže visoki igrač i otkriva šta mu je posle meča rekao Jan Oblak, „Oblak mi je u šali rekao da ne šutiram tamo gde ne može da se brani i čestitao mi na vrhunskom pogotku. On je uz Dmitrovića najbolji golman u španskom prvenstvu i verovatno na svetu", smatra Račić u intervjuu za Sport klub.

Vrlo jasno je odgovorio i na pitanje da li je spreman da debituje za A reprezentaciju Srbije, posle igara za U21 selekciju naše zemlje.

"Ne želim da se namećem preko medija. Kada nisam pozvan za selekciju U21 prošle godine nisam rekao ni reč, pa neću ni sada iako sam morao biti među pozvanima! Ja sam za Srbiju na raspolaganju u svako doba dana i noći i ako budem zasluzio poziv biću vrlo srećan da mogu da pomogne. Ako me pitate da li sam spreman? Apsolutno jesam! Ne želim da budem lažno skroman i mislim da sam sa igrama koje pružam u kontinuitetu zaslužio poziv u reprezentaciju, ali o tome odlučuje neko drugi. Ako poziv dođe biće mi drago da budem deo državnog tima zemlje koju volim i za koju bih dao sve na svetu", zaključio je Račić.

Čitav intervju možete pročitati na portalu Sport kluba.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke