Remi na "Karađorđu" po ukusu trenera Lacija!

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 13.11.2015.
20:22
Izvor: Sportske.net

Mlade reprezentacije Srbije i Italije podelile su plen na "Karađorđu" u jako uzbudljivom meču koji su obeležili golovi fudbalera Lacija.

Beta/DraganGojić/Dr
Beta/DraganGojić/Dr

Povezane vesti

Derbi susret kvalifikacione grupe "2" između mladih reprezentacija Srbije i Italije okončan je remijem rezultatom 1:1 (0:0) posle kojeg obe selekcije imaju po 10 osvojenih bodova i nastavljaju ravnopravnu borbu za plasman na EURO 2017. u Poljskoj.

Golove pogledajte OVDE!

Srbija - Radunović; Gajić, Antonov, Veljković, Jovanović; Zdjelar, Maksimović (od 62' Luković), S. Milinković-Savić, Grujić; Čavrić (od 89' Šaponjić), Ožegović (od 75' Jović)

Italija - Kranjo, Konti, Bareka, Rugani, Romanjoli, Mandragora, Kataldi, Benasi (C), Ćeri (od 74' Piu), Berardi, Boateng (od 62' Garitano)

Uprkos tome što je selektor mlade reprezentacije Srbije Tomislav Sivić "Azurinima" suprotstavio sastav sa dvojicom napadača gosti sa "Čizme" bili su ti koji su u prvih pola časa igre bili konkretniji pred protivničkim golom.

Veliki broj kornera koje je reprezentacija Italije izvela na večerašnjoj utakmici napravio je mnogo problema "Orlićima" i upravo je posle udarca iz ugla gostujuća selekcija stigla do prve prilike ali je Boris Radunović bio dobro postavljen.

Najbolju priliku u prvom poluvremenu za Italijane propustio je Domeniko Berardi koji se u 8. minutu našao usamljen ispred golmana "Orlića" nakon što je Nemanja Antonov zakasnio da izađe i napravi ofsajd zamku.

Srećom po Srbiju, napadač Sasuola nije bio precizan pa je ostalo 0:0. Sve do isteka pola časa igre "Azurini" su bili konkretniji, nizali su se udarci ali je Boris Radunović bio siguran a mnogo puta ga je muke spasio sjajni Vukašin Jovanović koji je u defanzivi delovao kao magnet za loptu.

Tek u poslednjih 15 minuta igre u prvom poluvremenu "Orlići" su se oslobodili pritiska Italijana i krenuli ka golu Alesija Kranjona. Prvi udarac ka golu uputio je Ognjen Ožegović 'makazicama', ali je lopta završila visoko preko prečke.

Dve najbolje prilike u prvih 45 minuta "Orlići" su stvorili u 38. i 39. minutu igre preko Aleksandra Čavrića i Sergeja Milinkovića-Savića. Prvo je Marko Grujić sjajno prošao po levoj strani i asistirao za Čavrića ali je Kranjoni odlično intervenisao, baš kao i minut kasnije kada je Milinković-Savić glavom tukao posle kornera.

Poslednju veliku priliku u prvom poluvremenu videli smo u 40. minutu, odmah posle šanse u kojoj se našao Milinković-Savić. Kontranapad Italijana završen je greškom jednog od defanzivaca Srbije ali i intervencijom Borisa Radunovića ispred Kataldija.

Ognjen Ozegovic
Foto: Beta/DraganGojić/Dr

Izabranici Tomislava Sivića bolje su otvorili drugi deo meča a nagrada je stigla već posle dva minuta igre posle maestralnog udarca Sergeja Milinkovića-Savića gotovo sa aut linije.

Vezista Lacija pogledao je ka golu Alesija Kranjoa koji je napustio liniju očekujući centaršut, a čini se da je Sergej želeo da gađa u gol što mu je pošlo za rukom pa je Srbija povela u 47. minutu.

Deset minuta trajao je pritisak "Orlića" na startu drugog poluvremena, ali je onda nekoliko grešaka u odbrani uslovilo šanse za protivničku reprezentaciju koja u 56. minutu posle kornera i odbijene lopte preko fudbalera Lacija Danila Kataldija stiže do izjednačenja.

Ispistavilo se da je Danilo Kataldi postavio konačan rezultat, iako je do kraja bilo šansi pred oba gola. Najbolju priliku za Srbiju propustio je Milan Gajić u 60. minutu posle centaršuta Sergeja Milinkovića-Savića kada je golman Kranjo bio savladan ali se na gol liniji isprečio defanzivac "Azurina".

Posle večerašnjeg remija obe reprezentacije imaju isti broj bodova (10), s tim što "Orliće" čeka mnogo teži posao za četiri dana kada gostuju selekciji Slovenije, dok Italija kao domaćin igra protiv Litvanije.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Prevrcem se u grobu!
Friday, 13.11.2015
22:04

da li se video grujic na terenu ili sam ja corav bio? 4.5 miliona ali dinara moze vodite ga odma

avatar
Saturday, 14.11.2015
08:59

VIDEO SE BRE FALKAO U ZADNJH PAR MINUTA

avatar
Friday, 13.11.2015
21:54

Fale nam Zile i Rajko.

avatar
Moja Zvezda i Srbija
Friday, 13.11.2015
21:48

Uvek je najbolje kad se pobedi, ali neka treba biti zadovoljan i remijem protiv jedne vrlo kvalitetne reprezentacije Italije. Sve u svemu odlicna utakmica.

avatar
Србија воли Звезду
Friday, 13.11.2015
21:29

Najrealniji rezultat mada su Italijani imali vise zrelih sansi za gol.