Savo blista: "Bilo bi nekorektno da bilo šta zamerim igračima"

Autor: Pavle Knežević
četvrtak 08.08.2019.
23:48
Izvor: Sportske.net

Kaže trener Partizana da je najbitnije da je ekipa videla da može da igra

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV

Povezane vesti

Nema šta Savo Milošević da zameri svojim momcima na igri protiv Malatije, za koju kaže da je verovatno najbolja od kada je došao u Partizan, a istakao je da ništa još nije urađeno, ali da je najvažnije da su momci "videli da mogu".

"U najkraćem, čestitam momcima na odličnoj igri večeras, možda najboljoj od kada sam u Partizanu. Sveli smo Malatiju na ono što smo uradili slabijim ekipama. Nesrećno smo primili gol, ali mogli smo da damo još dva-tri i zaista bih bio nekorektan ako bih tražio više od ovoga u ovom momentu", rekao je Milošević novinarima posle meča.

Partizan je pobedio 3:1, ali mogao je da postigne bar još tri gola. Posebno je bila impresivna napadačka trojka Suma-Sadik-Asano. "Jaguar" je večeras debitovao i odmah je dao gol. Nasmešio se malo Savu brk kada je čuo novinarske pohvale na igru napadačke trojke.

"Ja od kada sam došao, insistirao sam na jednom segmentu, a to je brzina. Radili smo na tome od početka, to je filozofija koju zastupamo i ja moj stručni štab. Ovo večeras je rezultat naše individualne igre, ali i kvaliteta igrača koje smo dovodili.

Mislim da je ovo tek početak i najbolje tek predstoji. Asanu treba određeni period da se uklopi, večeras je prvi put stao sa ekipom na teren, ali jasno je da njegova brzina može mnogo toga da promeni
", rekao je Milošević.

Ima novih igrača, ali ovo je uglavnom ekipa od prošle sezone. Ipak, apsolutno je drugačija od nje, šta se to desilo pa su se tako opustili i počeli da igraju?

"Uh, ovaj odgovor zahteva malo duži vremenski period. Ja sam rekao da ova ekipa napreduje iz utakmice u utakmicu i da može 30-40 odsto bolje od ovoga (mada su se neki smejali na to). Naravno da je potrebno vreme da biste napravili pomake. Ja sam izbegavao da ističem svoje zasluge i stručnog štaba i činiću to ubuduće.

Uvek sam isticao da ekipa ima kvalitet, i jako je bitno da je jako profesionalna i da prihvata zahteve bez pogovora. Jako je bitno da se sprovode ideje. Rezultate već vidite, iako smo daleko od toga da smo završili našu priču u Evropi, ali mi je drago da mnogo više ljudi sada vidi to što radimo
", rekao je Milošević.

Da li vas je Malatija možda nečim iznenadila?

"Mislim da nije, ali ne želim da zvučim prepotentno. To nam je posao, da analiziramo protivnika i da neutrališemo njihove vrline. Uradili smo to u velikoj meri rezultat je mogao da bude veći u našu korist", kaže Savo.

Koliko vam primljeni gol komplikuje situaciju?

"Moralo je i to jednom da se desi i desilo se večeras, ali smo na sreću uspeli da postignemo tri gola. Ovaj treći je jako bitan, ali nas svejedno čeka pakao tamo. Ovo je ekipa koja takođe ima brzinu napred i mislim da će tamo biti potpuno drugačija priča", rekao je Savo.

Pre utakmice ste rekli da je ovo najvažnija utakmica u sezoni, pa da li iz ovog ugla sezona deluje lepo? I za igrače, koliko je bitno da su videli da mogu?

"Ta poslednja rečenica je ključ. Ništa nismo završili. Čak i ako prođemo Malatiju, imamo još jednu komplikovanu ekipu, ali je bitno da su momci videli koliko mogu", kaže Savo.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

16 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
magister
Friday, 09.08.2019
11:37

Savo zaista zaslužuje sve pohvale. Nadam se da će se vremenom otkloniti nedostaci koji postoje i zbog kojih nemamo rezultat kakav smo želeli i kakav je verovatno mogao da se napravi - nedovoljno koncentracije i tačnosti u završnom pasu i kod šuta na gol.

Ono što moram da priznam je da je Savo, za sad se čini očigledno i bez greške, imao viziju kad je angažovao Sadika i Asana (mada je kod ovog drugog dogovor morao biti povoljniji). Jako su mi bila sumnjiva ta dva posla, jer se radilo o igračima koji u poslednje 2 godine nisu baš ništa napravili. Sinoć su na terenu delovali zaista odlično. Bravo!

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Friday, 09.08.2019
17:47

Kako da bude povoljniji ugovor? Asano je u Partizan došao kao igrač Arsenala i povremeni japanski reprezentativac za samo 1M €. I dalje mislim da su transferi Sume i Asana ispod cene s obzirom na kvalitet koji poseduju.

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Friday, 09.08.2019
17:54

Da izuzmemo suđenje (nije bio faul nad Pavlovićem kod gola Malatije, ali je izgleda bio ofsajd pre tog kornera) gol nismo smeli da primimo na način na koji smo ga primili. Prvo kod slobodnog udarca kada se zna da će Tošić sigurno šutirati iz te pozicije N.R.Miletić u 83.minutu na 2:0 nije imao šta da traži tako visoko, u liniji s Tošićem već su sva 4 defanzivca treba da budu u poslednjoj liniji pogotovo što je Zdjelar imao žuti i nije moglo da se računa na njega da prekine potencijalnu kontru. To je jedina greška Miloševića na utakmici što nije pozvao Miletića da se vrati na poziciju desnog beka. Igrač koji je dao gol je bio ostavljen da uhvati zalet, a Strahinja ga je dočekao leđima okrenut što nikako ne sme odbrambeni igrač da uradi na prekidu, već mora da ga drži na ruci ili ramenu, eventualno grudima. I po hiljaditi put ću ponoviti: nismo dali još 3 gola (Suma 2 i Asano 1) zato što kad izađu 1 na 1 šutiraju nisko gde golman najviše zatvori prostor, da su šutirali visoko dali bi još 2-3 gola.

avatar
pfc11
Friday, 09.08.2019
09:53

Nebi valjalo prodat Pavlovica posebno ako izborimo ligu evrope.Momak vrijedi mnogo vise.Valjda Savo to zna I ako smo finansijski lose.Steta sto se Ostojic povrijedio ipak see vidi kid njega iskustvo.E da mozemo dovesti na sredinu jednog dobrog I brzog igraca Koji ce gurat lopte.Svaka cas I Zdjelara I Scekica Ali su mi oni vise za defanzivu.Scekic je mnogo spor mada masu akcija prekine protivniku.Sad mi je Milo sto Sam stalno branio Sumu ipak momak zna da igra to see vidi I sigurno nije promasaj.

avatar
Čerek B.
Friday, 09.08.2019
09:51

Čestitam, odlična igra, odličan Suma (neće ga go), i u konačnici odličan rezultat

avatar
Delije Sever 021
Friday, 09.08.2019
01:21

Cestitam lopatari, prespavao sam utakmicu i nisam video kako ste igrali ali ako rezultat sve govori onda je dobro, iskreno, prijatno sam iznenadjen.

avatar
REVØLT
Friday, 09.08.2019
00:04

Dobro je da nije bilo nekih idiotskih pesama, barem je publika polozila ispit!

avatar
ŠDanilo
Friday, 09.08.2019
06:05

A sa Jojićem bismo grmeli!

avatar
Tomić: Lažna legenda
Friday, 09.08.2019
12:10

Kakav je ovaj Vujačić štoper, juče na sreću nisam video kakav je igrač sem nekih bezveze ispucavanja.

avatar
REVØLT
Friday, 09.08.2019
11:22

:-D I Sulejmanijem :-D