Savo: "Ne znam da li smo zaslužili podršku, ali ako publika ne dođe u sredu, onda ne znam kad će"

Autor: Pavle Knežević
subota 13.04.2019.
21:38
Izvor: Sportske.net

Trener Partizana kaže da ubedljiva pobeda prija, ali da ne treba poleteti.

Beta/Branislav Božić/Ds
Beta/Branislav Božić/Ds

Povezane vesti

Sigurna pobeda nad Čukaričkim u prvom kolu plej-ofa Super lige Srbije raduje trenera Partizana Sava Miloševića, jer je rekao da pomaže ekipi da se spremi za meč sezone - u sredu u kupu.

"U najkraćem, jako bitna pobeda za nas. Početak novog ciklusa, mini-lige u kojoj praktično igramo celu sezonu i jako je bitno da se počne kako treba, i zbog lige i zbog toga što nam dolazi kup u sredu. Ova utakmica će nam dati dozu samopouzdanja i mir u radu koji nam je neophodan da bismo pripremili ono što je za nas utakmica sezone, protiv Radničkog", rekao je Milošević.

Partizan je pobedio 3:0 direktnog rivala i osamio se na trećem mestu tabele. Pre desetak dana, ovde su mu trebala dva preokreta da bi slavio 3:2 protiv istog protivnika.

"U nekim segmentima smo zaista poboljšali neke stvari, ali mislim da Čukarički nije bio na nivou od pre desetak dana. Jako nam je bitna ova pobeda, ali to ne znači ni u kom slučaju da smo  u potpunosti izašli iz svega onoga. Ovo je samo jedan korak unapred. Znači nam da se ekipa rastereti, ali ne i da poleti posle jedne utakmice.

Ovu je Partizan zaista odigrao dobro, ali to je jedna utakmica, ali nam nedostaje kontinuitet. To ćemo probati da uradimo, ako uđemo u finale kupa, a verujem da hoćemo, čeka nas devet utakmica u 35 dana. To je veliki posao, ovo je samo jedan mali, prvi korak. Dobro je da smo krenuli lepo, ali mnogo posla je pred nama", rekao je Milošević.

U derbiju za prvo mesto, Crvena zvezda je pobedila Radnički 3:0.

"Očekivao sam realno pobedu Zvezde i sigurno da je u velikoj meri danas odlučena liga, ali ne treba ništa prejudicirati, ima još da se igra", pomirljivo kaže Milošević.

Startna postava je bila malo iznenađenje - vaša odluka ili iznuđeno?

"Polu, polu. Tošića smo hteli da sačuvamo. On je osetio bol u preponama pre par dana i nismo hteli da rizikujemo. On je mogao možda od početka. Imali smo dva igrača, Zakarić i Ivanović, koji su odigrali to bez problema. Treba momcima pružiti šansu, na kraju krajeva upravo ovaj broj utakmica koji nas čeka do kraja ukazuje da će nam svi igrači trebati na maksimumu", kaže Milošević.

Radnički je danas igrao protiv Zvezde, da li vam to možda odgovara pred sredu?

"Pa sad, i mi smo danas imali utakmicu, tako da je to pitanje. Ja apsolutno verujem da možemo da pobedimo. Evo sada se vidi da je to bolja situacija na terenu, a verujem da će biti bolje iz utakmice u utakmicu. Jako je bitno da igrači znaju da će biti teško i onda možeš da budeš spreman, a igrali su ove sezone više puta sa Radničkim i znaju koliko će biti teško", kaže Milošević.

Na kraju - stigla je informacija da će se igrati sa publikom u sredu, koliko vam to znači?

"Ja sam rekao da moramo da zaslužimo da se publika vrati na stadion. Ne znam koliko smo zaslužili ove godine i ne znam koliko će ljudi se odazvati mom pozivu, ali sigurno je više nego jasno da je u sredu najbitnija utakmica u sezoni. Ako ne dođu sad, ne znam kad će. Ono što mogu da obećam sa svoje strane je da će ekipa dati maksimum", rekao je Milošević.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Silent
Sunday, 14.04.2019
00:22

I ovo su iscupali uz pomoc sudija

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Saturday, 13.04.2019
23:16

Radnički je danas protiv zvezde stvorio više šansi nego što je na obe utakmice protiv Partizana prešao centar, a razlika je u tome što je danas sprečen da pobedi zvezdu od sudije, a protiv Partizana dobija pomoć za to.

avatar
Душан Терић
Saturday, 13.04.2019
23:03

Sto se mene tice, niste zasluzili da iko dodje. Prvo da dodje uprava I trener I 10 igraca doci ce I navijaci