SL: Partizan - Voždovac 3:0 (KRAJ)

Autor: Darko Mitrović
subota 12.03.2016.
14:54
Izvor: Sportske.net

Pred praznim tribinama stadiona u Humskoj, ekipa Partizana u 26. kolu Superlige dočekala je Voždovčane koji su u sve boljoj formi. Crno-beli ubedljivo slavili 3:0, uz evrogol Nebojše Kosovića!

Screenshot: YouTube
Screenshot: YouTube

Povezane vesti

I jedni i drugi u današnji meč ulaze u dobrom raspoloženju - Partizan posle dva trijumfa nad niškim Radničkim, a ''Zmajevi'' posle ubedljivog trijumfa nad Mladosti iz Lučana od 4:1.

Pravdu delu Nenad Đokić sa svojim pomoćnicima, a ovo su startne postave Partizana i Voždovca:

Partizan: Šaranov, Bandalovski, Gogua, Jovanović, Bogosavac, Jevtović, Brašanac, Kosović (Lukić od 71.), Stevanović (Golubović od 82.), Mihajlović, Ilić (Božinov od 75.).

Voždovac: Popović, Terzić, Puzigaća, Mihajlov, Ivković, Ćirković (Stojanović od 59.), Krasić (Asani od 76.), Pavlović, Radin, Marinković (Damjanović od 84.), Odita.


PRVO POLUVREME

Već posle tridesetak sekundi problemi za Partizan na ovoj utakmici. Gogua je vratio loptu golmanu Šaranovu, ovaj je uhvatio loptu pošto je ispred njega bio Odita i arbitar Đokić je dosudio indirektni udarac.

Snažno je zatim šutirao Nenad Marinković, ali je pogodio Alena Stevanovića na gol liniji.

Pet minuta kasnije još jedna velika prilika za Voždovac, ali ovoga puta golman Šaranov spasava svoju mrežu u situaciji jedan na jedan sa Krasićem! Ostaje 0:0.

Ali, samo do 11. minuta, kada je Partizan kaznio ove dve neiskorišćene prilike gostiju!

Iznudili su korner crno-beli sa leve strane, izveo ga je Nemanja Mihajlović na prvu stativu, gde je odlično reagovao Darko Brašanac i udarcem glavom poslao loptu u suprotni ugao - 1:0
!

Gol Darka Brašanca, kao i propuštene prilike Voždovčana možete da vidite OVDE.

Jedanaest minuta kasnije, crno-beli su mogli i da dupliraju prednost, kada je posle akcije Stevanovića i Mihajlovića, kapiten Saša Ilić bio u odličnoj poziciji, na nekih dvanaest metara od gola, ali je njegov udarac zaustavio golman Voždovca Popović.

A onda - penal za Partizan!

Igrao se 25. minut utakmice, Nemanja Mihajlović je oboren na ulasku u kazneni prostor, a sudija Nenad Đokić je procenio da je to bio prekršaj za najstrožu kaznu.

Loptu je na belu tačku stavio Alen Stevanović i poslao je u levu stranu gola golmana Popovića, a čuvar mreže ''Zmajeva'' se bacio u suprotnu - 2:0!

Stevanović je ovim golom prekinuo onaj malerozni niz Partizanovih promašaja sa bele tačke, na delu terena ka južnoj tribini.

Njegov pogodak, kao i prekršaj nad Mihajlovićem pogledajte OVDE.

A Partizan je i dalje bolji rival na terenu, pa su crno-beli nešto kasnije stvorili još jednu lepu priliku, ponovo posle akcije Stevanovića po desnoj strani. Ponovo je Saša Ilić šutirao, njegov pokušaj je izblokiran, odbijenu loptu je Brašanac pokušao da smesti u mrežu, ali nije bio precizan.

Pritisak crno-belih je oslabio u završnici prvog poluvremena, kada je Odita umalo kaznio novi nesporazum golmana Šaranova sa svojim saigračima, ali ovoga puta Šaranov nije hvatao loptu rukama, već je u poslednjem trenutku uspeo da je izbije iz kaznbenog prostora.

DRUGO POLUVREME

Kao i u prvom poluvremenu, prva opasnost po gol Partizana dogodila se posle samo tridesetak sekundi. Ovoga puta Krasić je sa desne strane pokušao da asistira Oditu na drugoj stativi, ali je ovaj zamalo zakasnio.

A na novu veliku priliku za Partizan čekali smo do 57. minuta. Ponovo je Mihajlović dobro izveo korner, Brašanac je i ovoga puta šutirao ka golu, ali je prečka spasila Voždovčane!

Deset minuta kasnije, Partizan je pojačao pritisak. Saša Ilić je imao još dva pokušaja, ali su i oni izblokirani, međutim samo minut kasnije - EVROGOL NEBOJŠE KOSOVIĆA!

Akcija Partizana tekla je po desnoj strani, opet preko danas odličnog Alena Stevanovića koji je centrirao ka Kosoviću, a ovaj makazicama zavladao nemoćnog Popovića!

Najlepši potez na utakmici - 3:0 za Partizan
!

Sve je ovde rešeno, a Kosovićevu majstoriju možete da pogledate OVDE.

U 84. minutu gosti su ponovo pripretili na drugoj strani, ali i dalje mreža golmana Šaranova ostaje netaknuta.





Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Pipo Inzagi
Saturday, 12.03.2016
20:23

Konačno pogodiše penal(bilo je i vreme u svakom kolu im sviraju po jedan, postojao ili ne) jer se već razmišljalo da se njima odobri šutiranje penala sa udaljenosti kao na malom fudbalu...i da golman nema pravo da brani rukama

avatar
FRATRIA
Saturday, 12.03.2016
17:33

Klasicna sklanjalica.