Sprema se novi potpis u Partizanu, hoće li Nemci pokvariti plan?

Autor: Darko Mitrović
nedelja 19.07.2020.
11:02
Izvor: Sportske.net, zurnal.rs

Ugovor spreman, ali...

Starsportphoto.com©
Starsportphoto.com©

Povezane vesti

Prelazni rok u Partizanu se tek polako zahuktava, a prvi utisak je da crno-beli nigde ne žure, ni sa novim pojačanjima, ali ni sa prihvatanjem ponuda iz inostranstva za pojedine igrače.

Partizan je već angažovao defanzivca Makija Banjaka iz ljubljanske Olimpije koji tek treba da se priključi ekipi, na probi je Gvinejac Abdulaj Sise koji igra na poziciji desnog beka, a produženi su ugovori sa Nemanjom Miletićem i Bojanom Ostojićem.

Isto se očekuje i kada je u pitanju golman Nemanja Stevanović, a ''Žurnal'' danas otkriva da je novi ugovor spreman i za Sašu Zdjelara!

Prema njihovim saznanjima, crno-beli žele da iskusnog vezistu zadrže do 2023. godine, a aktuelni ugovor mu ističe narednog leta, pa ako do produžetka saradnje ne dođe, onda bi moralo ozbiljno da se razmišlja i o ponudama iz inostranstva za Zdjelara.

On ne krije da mu je želja da se, kad za to dođe vreme, posle Partizana oproba u nekoj od ''Liga petice'', eventualno u Rusiji. Ipak, jedna liga ga posebno privlalči.

''Pored Italije - Nemačka. Idealna za moj stil: da radim za ekipu, trčim... E, tamo bih tek mogao da se pokažem, podignem reference. Kad bih imao ponudu iz Bundeslige - ne bih razmišljao'', poručio je Zdjelar.

Dakle, nema dileme da crno-beli žele da zadrže Zdjelara i u naredne sezone u svojim redovima, pa i nešto duže, ali ako Nemci pozovu ovog leta, onda će u Humskoj morati da se pravi ''Plan B''...
-
Baner 11

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
magister
Sunday, 19.07.2020
19:16

Da sam Savo, razmišljao bih o ozbiljnoj rekonstrukciji tog dela tima.

Odbrana je naravno oslabljena odlaskom Pavlovića, ali i relativno uigrana (Ostojić, Vitas, Vujačić, Miletić, Lutovac, Urošević, Brežančić). Interesantan za ofanzivu je tamnoputi igrač (valjda Sise?), ali je više puta ispadao, uklizavajući u prazno na sredini terena i ostavljao rupu u odbrani. To nije ozbiljan fudbal.

Napad: Stevanović, Marković, Sadik, Asano + Ivanović, Lakčević, Matić - + neko od mlađih ko će, nadamo se isplivati (Čolić, Arambašić, Stanojlović...) i taj deo tima bi mogao da bude okej, da sredina funkcioniše bolje.

Sredina: Zdjelar, Šćekić, Natko, Suma + L. Pavlović... Ako igraju Zdjelar i Šćekić - protivnik ima manje prostora za igru, ali su obojica do te mere neinventivni, da na terenu više liče na prekomandovane centarhalfove, nego na vezne igrače. Kad sa njima igramo kod kuće, protivnik s lakoćom čita igru: optereti Natka, malo se zgusne u zadnjoj liniji i na besomučna dodavanja naših *veznjaka* levo - desno - nazad, s lakoćom se premešta i pokriva prostor, tako da i pored većeg poseda delujemo skoro bezopasno i dosadno. Znam da to i Savo vidi. Suma je - igrač sjajnih poteza, čigrast, ali bez pravog osećaja. Često ga se i ne vidi na terenu, a i kad mu se igra, često se zaigrava, dribluje, šutira... veoma često nerezonski. Neko će reći ima sasvim dobru statistiku, i to je istina, ali to je zaista ništa u odnosu na mogućnosti. L. Pavlović - sporo napreduje. Često preteruje u pokušajima da se dokaže i da odluči, često insistira na šutu i dao je jedan ili dva gola iz šuta (naši igrači jako slabo šutiraju i mlađi i stariji, sem Natka i Sadika), ali ne deluje ni konstantno, ni pouzdano u defanzivi, a ne probija i ne pravi šanse napred. Elem, Marković je brz i veći deo boravka u Liverpulu je igrao neku poziciju između beka i z.v, a ako se dobro sećam imao je takvih igara i u Portugalu i odigravao veoma dobro. Možda bi mu pomeranje unazad prema sredini značilo i u češćem posedu lopte, i dobijanjem ozbiljnijih defanzivnih obaveza, ali i mogućnošću utrčavanja u razređeni deo odbrane, pa bi možda i češće bio u šansi? Čini se da je i Ivanović u Spartaku igrao u sredini. Jak i uporan igrač, bio je igrač lige s te pozicije. Momčilović i Knežević su omladinci koji igraju tu poziciju, i to rade znatno brže od dvojice neprikosnovenih, a čini mi se da je Pantazis u tome bio zaista sjajan. King i Revolt se oduvek zalažu za Radina, mene taj nikad nije impresionirao, ali, ako skauti potvrđuju da igra u jako dobroj formi...

Još: S. Pavlović je znatno pomagao igri preciznim pasovima i sigurnim prenošenjem lopte po 50m, do pred protivnički 16erac. Možda, makar kod kuće razmisliti da njegovu poziciju zauzme N. Miletić, a Lutovac da igra beka, jer bi N. Miletić sasvim mogao da se dopunjava s veznom linijom, on jeste igrač sa takvim karakteristikama.

Voleo bih da Savo proba tako nešto, kad se već proba svašta: Popović - Lutovac, Ostojić, Miletić, Urošević - Ivanović (Momčilović, Knežević), Marković (Natko), Natko (Suma) - Stevanović, Asano - Sadik.

avatar
deki trbic
Sunday, 19.07.2020
12:38

Kako iskusan vezista kada je napunio tek 25 god?

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Sunday, 19.07.2020
12:04

Partizan treba da vrati Radina jer boljeg defanzivnog veznog sa srpskim pasosem nece uspeti da dovede. Radin je bolji defanzivac od Zdjelara i Scekica, a u odnosu na Scekica daleko bolji u ofanzivnom delu. U svakom slucaju bi ubrzao igru i doprineo vecem broju kontranapada jer zna da oduzme cistu loptu. U najgorem slucaju bi bio odlicna zamena za Zdjelara koji je prosle sezone odigrao 44 od 47 utakmica sto se granici sa naucnom fantastikom, ali i u paru s njim kada to utakmica zahteva.

avatar
ŠDanilo
Sunday, 19.07.2020
11:51

Bravo za Miletića o Ostojića jer je mnogo lakše u defanzivi kad se igrači dugo znaju pa makar bili i prosečni. Apelujem na stručni štab da dobro promisli na Jojića koji može da se pozajmi ili kupi za mnogo manje para nego što realno vredi i siguran sam da bismo ga mogli prodati za god. dana za najmanje trostruko, ali najbitnije je takav igrač donosi titulu jer može da razigra svakog a može i sam da rešava situacije u napadu. Iskreno se nadam da će bar neko iz PFC-a da ga bar kontaktira.

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Sunday, 19.07.2020
11:30

Upravo ga iz te dve lige i traze. Ako i ne ode, obavezno da vratimo Radina ciji klub (Korona) je ispao. Lakicevic, stoper (ne znam da li postoji (realna) mogucnost da se Strahinja vrati na novu pozajmicu), Radin, krilo i spic da bude ozbiljna konkurencija Sadiku u napadu (mozda cak i malo drugaciji po profilu od Umara), a ne kao Matic. Bilo bi idealno kada bismo umesto Zdjelara (AKO ode) doveli nekog box-to-box da bi Natko bio rastereceniji.