Srbija sad ''napada'' Top 10! Duel Zvezde i Rendžersa će imati dodatnu važnost! Još ako i Partizan nastavi da deli lekcije...

Autor: Darko Mitrović
petak 25.02.2022.
15:07
Izvor: Sportske.net

Mogu li Zvezda i Partizan da ionako sjajan plasman Srbije učine još boljim?

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Crvena zvezda i Partizan su svojim odličnim rezultatima na evropskoj sceni značajno popravili plasman Srbije na UEFA rang listi, znate već da se naša zemlja probila na visoko 11. mesto u Evropi, što za posledicu ima da ćemo od sezone 2023/24  gotovo sigurno imati direktnog učesnika u Ligi šampiona, uz još jednog koji će pokušati da mu se prudruži kroz kvalifikacije.

A da bi se to ''gotovo sigurno'' pretvorilo u ''sigurno'', bilo bi dobro da Srbija uđe u Top 10, što nije nemoguće ako Zvezda i Partizan nastave sa odličnim igrama i rezultatima u Evropi.

Pisali smo već da ako ostanemo na 11. mestu, onda ćemo morati da čekamo rasplet u borbi za titulu prvaka Evrope, uz uslov da ekipa koja osvoji titulu istovremeno obezbedi i kroz svoj nacionalni šampionat plasman u Ligu šampiona, pa bi se tako otvorilo upražnjeno mesto u grupnoj fazi koju će popuniti šampion 11-plasirane države. Velike su šanse da će to tako i biti, ali da se na to ne bismo obazirali, zašto ne napasti i deseto, pa čak i deveto mesto na UEFA listi.

Sinoć smo na našem sajtu prikazali ažuriranu listu, Srbija sada na 11. mestu posle pobede Partizana nad Spartom ima 32.875 bodova, desetoplasirana Rusija ima 34.482, a Škotska na devetom mestu 34.700.

S obzirom da je na današnjem žrebu Zvezda za rivala dobila predstavnika Škotske, ekipu Rendžersa, ovo je sjajna prilika da se Srbija u slučaju Zvezdinog uspeha i po mogućstvu obe pobede, značajno približi Škotima, pogotovo što je norveški Bodo uspeo da eliminiše škotski Seltik iz Lige konferencija. Naravno, nadamo se i novom uspehu Partizana koji će u osmini finala Lige konferencija igrati protiv holandskog Fejenorda.

Povoljna okolnost za Srbiju je što su i Rusi sinoć ostali bez jednog predstavnika, Zenit je u Ligi Evrope ispao od španskog Betisa, pa Rusiji ostaje još samo Spartak iz Moskve koji će u osmini finala igrati protiv Lajpciga.

Naravno, neće biti lako ući u Top 10, razlika nije mala, ali od sinoć, a pogotovo posle današnjeg žreba su te šanse još veće.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke