Šta će Zvezdi Dzjuba pored ovakvog Ohija, opet je na ''plus 2''!

Autor: Darko Mitrović
subota 07.05.2022.
18:54
Izvor: Sportske.net

Nova goleada na ''Rajku Mitiću''.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Crvena zvezda je sada već veoma blizu osvajanja pete uzastopne šampionske titule. Tim Dejana Stankovića je večeras u meču 35. kola Linglong Super lige Srbije ubedljivo savladao niški Radnički rezultatom 4:1 i dva kola pre kraja sezone ima dva boda više od Partizana na vrhu tabele.

Pitanje pobednika u večerašnjem meču bilo je praktično rešeno već posle prvog poluvremena. Zvezda je povela u desetom minutu kada je Stanković u kaznenom prostoru Radničkog povukao Ohija za dres, što je bio prekršaj za najstrožu kaznu, a precizan sa bele tačke bio je Aleksandar Katai - 1:0.

Samo tri minuta kasnije Zvezda stiže i do drugog gola. Ben je sa desne strane centrirao za Kataija čiji je šut zaustavio golman Dujmović, ali je odbijenu loptu Mirko Ivanić sproveo u mrežu - 2:0.

Dugo se čekalo na gol Zvezdinog napadača Ohija, gotovo dva meseca, ali kao da su ga najnovije priče da Zvezda želi da dovede Dzjubu iz Zenita ''isprovocirale'', pa je večeras uz iznuđen penal, postigao i dva gola.

Prvi je postigao u 22. minutu, kada je izbegao ofsajd-zamku, ušao u šesnaesterac i iskosa sa desne strane savladao Dujmovića - 3:0.

Moglo je to vođstvo da bude i ubedljivije, a odličnu priliku propustio je i Ben, čiji je šut završio zamalo pored gola.

U nastavku, Nišlije su bile mnogo angažovanije u napadu, ali je i Zvezda usporila ritam svoje igre, pa je u 54. minutu mladi Stefan Mitrović posle prodora i asistencije Lazara Jovanovića desne strane savladao Borjana i smanjio na 3:1.

Ali, samo tri minuta kasnije, Ohi postiže i svoj drugi gol i postavlja konačnih 4:1 za Zvezdu.

Mogao je Mitrović da se proslavi u drugom poluvremenu, jer je nešto kasnije pogodio i prečku Zvezdinog gola, a posle kornera u 79. minutu bio je usamljen na drugoj stativi, ali nije uspeo da zahvati loptu kako je želeo i ona završava pored stative.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke