Stanković: ''Istorijsko proleće!'' Znate li da je Zvezda bila i na ''minus 11'' ove sezone?

Autor: Darko Mitrović
nedelja 22.05.2022.
22:07
Izvor: Beta

Mnogi su zaboravili da je Zvezda u jednom trenutku bila i u dvocifrenom minusu, doduše uz par utakmica manje.

Pedja Milosavljevic/Starsport
Pedja Milosavljevic/Starsport

Povezane vesti

Trener fudbalera Crvene zvezde Dejan Stanković rekao je večeras da su crveno-beli verovali u osvajanje titule prvaka države i kada su zaostajali 11 bodova i istakao da je njegova ekipa odigrala "istorijsko proleće".

"Ova sezona je bila mnogo teška i na kraju mnogo lepa, možda i najlepša u poslednjih par godina", rekao je Stanković za Arenu sport.

Fudbaleri Crvene zvezde odbranili su danas titulu prvaka Srbije, pošto su na svom terenu pobedili Voždovac sa 3:1, u utakmici poslednjeg, 37. kola Super lige Srbije.

Crveno-belima je u poslednjem kolu bio dovoljan bod da osiguraju petu uzastopnu, a 33. titulu u istoriji kluba, ali su je izabranici Dejana Stankovića potvrdili 32. pobedom u šampionatu.

Zvezda je sezonu završila sa 100 osvojenih bodova, odnosno sa dva više od drugoplasiranog Partizana.

"To je zasluga naših momaka i ovih navijača. Imali smo podršku i veru i u momentima kada nije bilo dobro, kada smo bili na minus 11 na poluvremenu protiv Vojvodine u Novom Sadu, kada smo bili na minus osam, na minus pet, oni su i dalje verovali. Svi smo verovali da možemo da se vratimo", rekao je Stanković.

"Odigrali smo jedno istorijsko proleće - 15 pobeda i jedan nerešen rezultat. To su ovi momci uradili herojski. Sve čestitke idu njima", naveo je Stanković i posebno zahvalio svom stručnom štabu i porodici.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke