Stankovićevih 11 u Haifi - Tim koji pobeđuje se ne menja!

Autor: Lazar Nikolić
sreda 17.08.2022.
08:30
Izvor: Sportske.net

Zvezda bez Pavkova.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT/2022
Pedja Milosavljevic/STARSPORT/2022

Povezane vesti

Crvena zvezda je pred vratima Lige šampiona. Večeras bi u Haifi mogla da ih širom otvori ukoliko ostvari dobar rezultat protiv domaćeg Makabija i pred punom "Marakanom" izbori plasman u elitu.

Trener crveno-belih Dejan Stanković sinoć je na konferenciji za medije pred utakmicu u Izraelu istakao da će detalji odlučivati, a prevagu Zvezdi trebalo bi da donesu proverene snage.

Na golu šampiona Srbije siguran je Milan Borjan. Četvorku ispred njega trebalo bi da čine štoperi Aleksandar Dragović i povratnik Nemanja Milunović. Na desnom beku gledaćemo prirodnog štopera Strahinju Erakovića, čiji će primarni zadatak biti da defanzivi, dok bi mnogo ofanzivniji trebalo da bude levi bek Milan Rodić.

Najveći dilemu Stanković ima oko izbora veznjaka. Pominjala se varijanta sa Slavoljubom Srnićem kao "osiguračem" ispred poslednje linije, ali će prema svemu sudeći Šapčanin ipak ostati na klupi, a Zvezda još jednom zaigrati bez klasične "šestice".

Mesto na sredini terena zauzeće standardni tandem od početka sezone Gejlor Kanga i Kings Kangva, s tim što bi Gabonac trebalo da bude nešto povučeniji.

Stanković je odustao od "osigurača", delom i zbog sjajnog trija ofanzivnih vezista, prosto je teško na ovako važnoj utakmici na klupi ostaviti Aleksandra Kataija, Mirka Ivanića ili Osmana Bukarijia. Upravo će njih trojica biti iza isturenog Aleksandra Pešića, bivšeg igrača Makabija iz Tel Aviva,  večeras.

Odsustvo Milana Pavkova smanjiće Zvezdin izbor na klupi. Visoki napadač sigurno bi ušao u jednom trenutku da je otputovao u Haifu. Možda bi ulogu "džokera" večeras mogao da ima po malo "zaboravljeni" Ohi, a nema dileme da će Stanković u igru ubaciti mladog Stefana Mitrovića, iskusnog El Fardu Bena i defanzivnije Srnića ili Sanoga ukoliko Zvezda ima pozitivan rezultat u finišu.

Dakle, sastav Crvene zvezde protiv Makabija iz Haife trebalo bi da izgleda ovako: Borjan - Eraković, Dragović, Milunović, Rodić - Kanga, Kangva - Bukari, Katai, Ivanić - Pešić.

Prva utakmica plej-ofa kvalifikacija za Ligu šampiona Makabi Haifa - Crvena zvezda počinje večeras od 21 sat.

AdmiralBet nudi sjajnu kvotu na pobedu Zvezde u Haifi 2.95, vredi pokušati.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke