Stanojević o spremnosti Sume i Obradovića za finale Kupa - "Teško pitanje..."

Autor: Nemanja Janošev
ponedeljak 17.05.2021.
17:15
Izvor: Sportske.net

Partizan se "štima" pred finale Kupa.

Screenshot/YouTube/FK Partizan Beograd
Screenshot/YouTube/FK Partizan Beograd

Povezane vesti

 Trener fudbalera Partizana Aleksandar Stanojević rekao je danas da je njegova ekipa spremna za poslednji meč Super lige Srbije protiv Mladosti i istakao da nikad nije lako igrati u Lučanima.

"Mladost je opstala u ligi još ranije, igraju rasterećeno, vidim da su neke mlade igrače koristili u poslednjim utakmicama. Ne znam u kojem će sastavu izaći, ali sigurno da su podigli formu, tako da nas očekuje jedna, nimalo laka utakmica u Lučanima", započeo je trener crno-belih.

Kada je reč o zdravstvenom biltenu ekipe, stanje je generalno dobro, kaže Stanojević.

"Dobro je stanje u ekipi. Generalno su se svi oporavili, videćemo danas na treningu još, osim ovih igrača koji su povređeni od ranije."

Novinare je zanimalo i kolike su šanse da Sejduba Suma i Ivan Obradović budu spremni za finale Kupa.

"Baš je teško pitanje. Uvek ste optimista, ali za sada je to teško... Svaki dan je važan, rade terapije i videćemo koliko će biti spremni."

U poslednje vreme, Stanojević je prinuđen da dosta rotira u napadu. Nije bilo strano ni da Lazar Marković zaigra kao najistureniji, što se posebno događalo od odlaska Takume Asana.

"Lazar je u mom prvom mandatu igrao iza špica, postigao dosta golova i bio najtalentovaniji mladi igrač. Otišao je, igrao sjajno... Bilo koja pozicija u napadu je dobra za njega. Imamo situaciju u kojoj nam je otišao Asano, imamo Sumu koji je u povreda i Bajebeka kojeg ne koristimo dovoljno zbog povreda. Mi moramo da rotiramo i stavljamo igrače koje nisu njihove prirodne pozicije. Moramo da se prilagođavamo, postigli smo dosta golova i probavaćemo neke opcije, pa ćemo za finale odlučiti ko će gde igrati", istakao je Stanojević.

Utakmica Mladost - Partizan igra se sutra od 18.05.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke