Stolica pred Radnički o Fejsi i Dijabateu, da li Partizan ima zamenu za Milovanovića?

Autor: Ivan Cvetković
četvrtak 14.07.2022.
14:35
Izvor: Sportske.net, Beta

Fudbaleri Partizana igraju u petak od 20 časova u Nišu protiv Radničkog, utakmicu drugog kola Super lige Srbije.

FK Partizan
FK Partizan

Povezane vesti

Trener fudbalera Partizana Ilija Stolica rekao je danas da njegova ekipa poštuje kvalitetan tim Radničkog, ali da će kao i u svakoj utakmici "crno-beli" i u Nišu ići na pobedu, u drugom kolu Super lige Srbije.

"To je ekipa prema kojoj imamo zdravu dozu respekta, već sledeće nedelje izlaze na evropsku scenu i želimo im sreću. Radnički je odigrao u prvom kolu mnogo bolje nego što je to pokazao rezultat (0:4 protiv Crvene zvezde) i jasno nam je da ćemo pred sobom imati ekipu koja ima zdrave i realne ambicije", rekao je Stolica na konferenciji za novinare.

Fudbaleri Partizana igraju u petak od 20 časova u Nišu protiv Radničkog, utakmicu drugog kola Super lige Srbije.

"Trudićemo se da od početka nametnemo naš stil igre. Ne mogu da predvidim šta će se događati, ali trudićemo se da otvorimo utakmicu kvalitetno, a da li ćemo biti nagrađeni golom - ne znam. Ali, kako bude odmicala utakmica odgovaraće i nama jer ćemo se prilagođavati na teren, hvataćemo svoj ritam, svaki minut koji zajedno provedemo na terenu je jako važan. Nije važno kako ćemo otvoriti utakmicu nego kako ćemo je zatvoriti", naveo je Stolica.

Stolica je rekao da se još ne zna u kakvom stanju će biti teren u Nišu i da se nada da će biti bolji od utakmice iz prošle godine, kada je, kako je naveo, bilo "maltene neprihvatljivo za igranje utakmice dve ekipe takvog renomea, koje predstavljaju Srbiju u Evropi".

Govoreći o ekipi iz Niša, Stolica je rekao da Radnički ima kvalitet u svim linijama tima.

"Pokušaćemo da neutrališemo njihov napadački potencijal, ali i da iskoristimo prednosti koje imamo, da nametnemo naš ritam, našu ideju. Tomislav Sivić je jedan od naših cenjenijih trenera koji je dugi niz godina pokazivao kvalitet i kod nas i u inostranstvu. U prvom kolu u prvih 20, 25 minuta Radnički je više puta pogodio okvir gola, imao je ogroman broj stopostotnih šansi. Imaju brze i kvalitetne napadače, znamo šta nas čeka, spremni smo na to", rekao je on.

"Mnogi njihovi igrači su prošli našu školu, imaju mlade reprezentativce sa velikim iskustvom igranja u Super ligi i inostranstvu, mnogo zanimljivih igrača na svakoj poziciji. Kvalitetan sastav, predstavlja nas u Evropi i od nas će u svakom trenutku imati zdravu dozu respekta", dodao je trener "crno-belih".

Govoreći o svojoj ekipi, Stolica je rekao da se posle bolesti Ljubomir Fejsa ove nedelje vratio treninzima i da ne zna koliko će moći da ga koristi u predstojećoj utakmici. On je dodao da će Fuseni Dijabate danas obaviti šesti trening sa ekipom i da ni za njega nije siguran koliko će moći da ga koristi.

"On je voljan da igra, postepeno ga uvodimo i spremamo dugoročno za duele koji nas čekaju. Svi su nestrpljivi, ali moramo da budemo pametni, da ga koristimo i doziramo na optimalan način, da na minimum smanjimo mogućnost povrede. On će putovati sa nama u Niš, želimo da bude uz ekipu i upozna se sa načinom rada", naveo je.

Upitan da li će klub dovesti novog napadača posle odlaska Marka Milovanovića u Almeriju, Stolica je rekao da je za sada "dovoljno kvalitetno ovo što imamo", da klub mora da se ponaša razumno, ali i da bi trebalo da se oslanja na svoju decu.

"Tu je i Baždar za tu poziciju, pokazao je da možemo ozbiljno da računamo na njega. To ćemo u hodu procenjivati, sve ovo što imamo je dovoljno kvalitetno, rastemo zajedno, a ako bude potrebno da se neko dovede nećemo gledati da opterećujemo klub, gledaćemo šta je dostupno i da se ponašamo razumno. Moramo praviti prostora za decu".

On je rekao da ga raduje veliki broj navijača koji je gledao Partizan u Ivanjici u prvom kolu i da je to mnogo značilo ekipi kao i da očekuje veliku podršku u petak, pošto je jug Srbije poznat kao baza navijača "crno-belih".

"Pobeda je važna za sve, njihova podrška je važna. Navijači će znati da prepoznaju koliko je važno da budu uz nas", rekao je Stolica.

Upitan da li će biti "dvojka u Nišu", Stolica je rekao: "Svakoj utakmici pristupamo sa željom da pobedimo. Kvalitetan je protivnik, mi smo kvalitetni, u Partizanu je uvek želja za pobedom, tako će biti i ovog puta".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke