Takvu Srbiju hoćemo, zašto nije moglo protiv Škotske ovako?

Autor: Darko Mitrović
sreda 18.11.2020.
21:19
Izvor: Sportske.net

Prednost Srbije veoma ubedljiva posle prvog poluvremena!

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

Završeno je prvo poluvreme, a stvari se na ''Marakani'' večeras odvijaju znatno bolje nego što smo očekivali!

Posle prvih 45 minuta na semaforu piše - 4:0 za Srbiju protiv selekcije Rusije!

Reprezentacija Srbije je najpre golom Nemanje Radonjića povela protiv Rusije u 10. minutu, a na 2:0 povisio je Luka Jović, petnaest minuta kasnije!

U dvadesetom minutu velika prilika za goste da dođu do izjednačenja, odličan centaršut Karavaeva sa desne strane, šutirao je Zabolotnji, ali je lopta prohujala tik pored desne stative Rajkovićevog gola.

Ali, pet minuta kasnije, naš tim uspeva da duplira prednost. Temeljno su ''Orlovi'' gradili tu akciju, polako ''pleli mrežu'' oko šesnaesterca gostiju, na kraju je glavne uloge preuzeo već provereni tandem - Filip Mladenović kao asistent i Luka Jović kao egzekutor, kao protiv Škotske, samo ovoga puta iz izgrađene akcije!

Samo da se ovako nastavi, ali strelac prvog gola Nemanja Radonjić je morao van terena već posle pola sata. Njegovo mesto zauzeo je Dušan Vlahović.

I upravo je Vlahović postiogao treći gol za ''Orlove''! Igrao se 41. minut, Mitrović je sa desne strane povukao loptu u sredinu, prosledio do Jovića koji šutira sa ivice šesnaesterca, golman Giljerme je odbio loptu, ali samo do Vlahovića, koji ju je sproveo u mrežu - 3:0.

Ni to nije bilo sve!

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

14 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Nikola Ljubić
Thursday, 19.11.2020
00:31

Ne znam da li je neko primetio, ali najveca razlika je neigranje Lukica i Tadica! Sto se zamena na mecu tice cista nebuloza i samo potvrdjije da Tumba ne zna sta radi...

avatar
gorango
Thursday, 19.11.2020
00:29

Zato sto nemamo selektora.

avatar
Marko HM
Wednesday, 18.11.2020
23:41

Zato što smo p...e kada treba da se odigra muški, a u nebitnim utakmicama plešemo. Zato što mešetari vladaju našim fudbalom. Zato što su oterani i Antić i Muslin jer takvu politiku nisu želeli da podrže. Eto.

avatar
Nemanjici
Wednesday, 18.11.2020
22:44

Ne lozite se namesteno. Luka jovic dva puta sam kao duh izmedju dva stopera

avatar
Ribar sa Save
Wednesday, 18.11.2020
22:44

Zato sto kod nas mora igrati Mitar i kada nije u formi, sto ne znam zbog čega mora igrati Kostic. Sto selektor ne vidi da nekog igrača ne ide, ne vidi da se neko ne zalaže, ne promeni taktiku ili formaciju u nedostatku resenja. Sada nebitna utakmica, ajde momci igrajte kako znate..... i izgleda da znaju

avatar
gorango
Thursday, 19.11.2020
00:33

Apsolutno si sve u pravu!!!
Neverovatno je npr. kako su nas skoti procitali a selektora niko to da obavesti, celu utakmicu...covek je nesto zamislio, a plan "b" ni u ludilu.

Pri tom, Radonjic, Katai, Zivkovic, Mladenovic, u formi, igraju u klubovima, ali valjda neko moze a neko ne moze da igra...

I ako ti Rusima spakujes 5 komada, znaci da imamo bar solidan tim (mahom igrali ovi sto tek treba da se dokazu u reprezentaciji), ali izgleda nemamo sve ostalo!!!

avatar
shat
Wednesday, 18.11.2020
22:43

Mnogo smo opasniji sa dva spica.

avatar
Le Tissier
Wednesday, 18.11.2020
22:41

Mozda zato sto prvi put posle ne znam koliko se igra sa dva napadaca ili od polovine prvog poluvremena sa tri.

avatar
Petar Petar
Wednesday, 18.11.2020
22:39

Mozda zato sto su Skoti igrali ozbiljnu utakmicu za razliku od ovih Rusa koji su realno slabija ekipa od nas i kad su totalno posveceni utakmici. Veceras je jednostavno jedna od onih utakmica kad sve ide kako treba. I realno je ova utakmica izuzetak, da igramo za pet dana jos jednu isti ovaj sastav ne bi mogao da se spoji. Mada, po meni je glavni uzrok problema u igri reprezentacije na nekoliko prethodnih utakmica bio Tadic ( i pored toga sto je nas najbolji igrac). Evo sada bez njega u ekipi sve se igra mnogo prostije i konkretnije. Sve u svemu isto kao sto igra protiv Skotske nije pravi odraz nase snage tako ni ova utakmica nije pravi pokazatelj da smo toliko dobri.

avatar
gorango
Thursday, 19.11.2020
00:38

I Tadic I Mitrovic totalno van forme...ali to kod nas nema veze ocigledno.

Mada ne slazem se bas sa ostalim stvarima, prvo, malo je sada otvorenije odigrao, a ne sa 5 odbrambenih i 3 zadnja vezna???

Drugo, vratio je neke igrace na svoje pozicije (Gudelj stoper???), ne igraju povredjeni igraci (Kostic u odlucujucoj protiv Skotske), i gomilu nekih malih stvari koje "nidje veze" nemaju...

I slazem se da igra protiv Skotske nije pravi odraz nase snage kao sto ni ova utakmica nije pravi pokazatelj da smo toliko dobri.

Ali pokazuje dva lica u OGROMNOM rasponu, tako da meni ipak pokazuje jedno.
SELEKTOR - DUPE GLAVA (ili mu drugi govore sta i kako)!

avatar
Herkules88
Wednesday, 18.11.2020
22:39

Zato što je protiv Škota Gudelj igrao štopera umesto na svojoj poziciji, što je igrao rovit Kostić a ne Mladenović, što nije otpocetka igrao Luka Jović, nije igrao Radonjic itd. A najviše od svega što smo igrali stegnuto

avatar
gorango
Thursday, 19.11.2020
00:38
avatar
Südkurve München
Wednesday, 18.11.2020
22:37

Znaci terajte se kolektivni svi u....

Ovim od korone se zahvaliti i pustiti ove da igraju.

avatar
Manitu
Wednesday, 18.11.2020
22:28

Ovo je cudo nevidjeno.10 pasova odigrali.Posle 20 godina pa za 20 ponovo