Terzić i Mrkela otkrili, kako će izgledati Zvezdin prelazni rok?

Autor: Ivan Cvetković
sreda 15.07.2020.
10:57
Izvor: Sportske.net, informer

"Crveno-beli" bi da naprave konkurentan tim.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Povezane vesti

Sportski direktor Crvene zvezde Mitar Mrkela govorio je u intervjuu za Informer o planovima "crveno-belih" kada su u pitanju pojačanja za narednu sezonu.

Pojavila se se mnoga imena poput Ogenija Onazija, Bastosa, Brisa Đa Đeđea, Tima Matavža, Miloša Ninkovića...

"Da ne komentarišem sad pojedinačno imena, ali trenutno nemamo u planu da dovodimo bilo koga od njih. U prethodnih godinu dana Crvena zvezda je skautirala 200 igrača, ali Bastos i Miloš Ninković nisu bili među njima. Bastos je kvalitetan defanzivac i Zvezdi bi dobro došao, ali tu mogućnost nismo razmatrali. Imamo četiri štopera na koja računamo i dok su oni u klubu, petog nećemo dovoditi. Ninkovića nismo nikad ni pomenuli", otkrio je Mrkela.

Prelazni rok u Srbiji traje do 5. oktobra.

"Da bi neko došao, mora najpre neko i da ode. Nije vreme za gomilanje igrača, jer je zbog situacije sa koronavirusom neizvesno i kad će početi liga i šta će se sve igrati. Moramo najpre malo da rasteretimo igrački kadar. Ne mogu sa stopostotnom sigurnošću da tvrdim da neće niko doći ako ne bude odlazaka, da ne bude posle da sam slagao. Ipak, primarni cilj nam je da nekog prodamo, pa onda da razmišljamo o pojačanjima."

Izvor iz kluba navodi da je Onazi veoma blizu potpisa sa Zvezdom.

"Onazija Stanković zna još iz Lacija i dopada mu se, tako da bi njega voleo u timu. Crveno-belima je ponuđen i Đeđe iz Kajzerispora, Robert Prosinečki ga je trenirao. Ipak, čini se da se stručnom štabu na toj poziciji više dopada Onazi. Trenutno su za Zvezdu najinteresantniji igrači koji su slobodni i za koje ne mora plaćati obeštećenje. Tek tamo u septembru, kad situacija sa koronavirusom i fudbalskim takmičenjima bude malo jasnija, biće mogući ozbiljniji transferi. Moramo i da ograničimo broj stranaca. Više bismo voleli da na pozicijama štopera igraju domaći igrači. Cilj je da u klubu bude maksimalno pet stranih igrača", tvrdi izvor.

Što se napadača tiče, generalni direktor Zvezdan Terzić kazao je će biti novajlija samo u slučaju da odu Boaći ili Pavkov.

baner 5

"Zvezdin stil je da ne govori o imenima kad pričamo o pojačanjima. U ovom momentu nemamo potrebu za nekim novim, jer imamo Ričmonda Boaćija, Milana Pavkova, Tomanea i Nikolu Krstovića. Realno je da odu Boaći ili Pavkov, došlo je do zasićenja, potrebna nam je sveža krv. Naša skauting služba ima spisak potencijalnih špiceva", rekao je Terzić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Sasa SS
Wednesday, 15.07.2020
21:05

Pa vasa tajnovitost poprima epske razmere...ponovo će biti kanal prelazni rok i uvalićete Kataia u problem koji je imao Marin dok se Terzić tali sa menadžerima a Mita kao veliki i stari Zvezdaš pristaje da bude statista mafijaskog pudli involviranoj u Zvezdi.
Kada ode a brzo će, tu će biti doooobar krater.

avatar
Piksi G00L iz korner
Wednesday, 15.07.2020
13:10

Ako nasa pojacanja zavise od odlazaka igraca, onda od pojacanja nista jer niko nije lud da ode i da se odrekne tolike plate. Najbolje bi bilo da vas dvojica spakujete kofere da se Zvezda preporodi.

avatar
Deki.Stankovic.5
Wednesday, 15.07.2020
11:59

Povraca mi se od ove dvojice,a i nema vise Miloja pa da svoje greske prikrivaju iza njegovih rezultata,posto sumnjam da ce Deki uspeti da istera ovo kako treba.

avatar
Brajkoo
Wednesday, 15.07.2020
11:23

A ustvari sve zavisi od predsednika drzave i njegove donacije pa ako bude izdasna kao predhodnih gpdina bi ce i skupih pojacanja...naravnp o ako secizvrsi pritisak na bankama i ostalim firmama kojima klub duguje novac da oproste ta dugovanja poput Agro banke, Epsa,Laste...

avatar
Hannibal Lecter
Wednesday, 15.07.2020
11:17

Šta bi bilo da niste skautirali 200 igrača... kad ovako redjate promašaj za promasajem. Jedino rešenje da vas dva odete i povedete vaše menadzerske igrače preko kojih pumpate ugovore...

avatar
NajveciZvezdasIkad
Wednesday, 15.07.2020
11:02

...... ma sve bi bilo kako treba ako Vas dvojica odete