''Tito mu nije ravan!'' Kad bi bivši predsednik Partizana birao selektora...

Autor: Darko Mitrović
nedelja 31.01.2021.
10:39
Izvor: Sportske.net, Kurir

Ova tema i dalje traje, i traje, a početak kvalifikacija za Mundijal je pred vratima.

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

Stiže polako i februar, a reprezentacija Srbije i dalje nema selektora, mesec i po pre početka kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kataru.

Ono što se zna je da su čelnici FSS uporni u nameri da angažuju Dragana Stojkovića Piksija, iako pregovori sa njim zaista predugo traju.

Pominjali su se i Savo Milošević i Vladan Milojević kao alternatine, ali bivši predsednik Partizana Dragan Đurić ima svog favorita za novog selektora i nema nikakvu dilemu da bi on bio najbolji izbor - Siniša Mihajlović!

''U igri su tri čoveka: Piksi, Savo Milošević i Siniša Mihajlović. Meni je Siniša prioritet iako znam da on ne može i neće prihvatiti. On ima autoritet, veliko poštovanje kako u Srbiji, tako i u Italiji. Tito mu nije ravan.

Izrastao je u ozbiljnog trenera. Ne bih birao sredstva da njega dovedem jer je prošao sve. Ima ime, drskost. Ima sve što treba da ima selektor. Piksi i Savo imaju iste te osobine, dobri su stručnjaci i dobri ljudi'', izjavio je Đurić za ''Kurir''.

Sa bivšim selektorom Ljubišom Tumbakovićem je svojevremeno sarađivao u Partizanu, pa je prokomentarisao i njegov odlazak sa klupe ''Orlova''.

''Vidite Ljubišu Tumbakovića. Pobedio Norvešku, tad je bio bog, kralj. Izgubio jednu utakmicu od Škotske na Marakani i taj kralj i bog više ne postoji. Gotovo. Nema ga.

Sad biramo novog selektora. To je novi problem. Ako bude kao dosad i ne pustimo tog čoveka da radi, ništa od cele priče. Moramo biti strpljivi dati selektoru više vremena i ukazati mu veće poverenje'', zaključio je Đurić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
KING OF THE JUNGLE♢⭐♢⭐♢⭐
Sunday, 31.01.2021
11:08

Osim što je tužno što su ljudi poput Đurića uopšte došli do srpskog fudbala, tužno je što se i dalje intervjuiše, ceni i plasira njegovo mišljenje od strane tzv. novinara. Još tužnije je što taj i takav Đurić bolje zna šta je potrebno od onih koji vode FSS jer su oni gori i od njega. A zašto je Đurić u ovom kontekstu tako loš kada bi napravio pravi izbor selektora? Zato što veliča lik i delo Tita, upoređuje i vidi svoj izbor za selektora sa Titom što znači da iako je izbor pravi, slučaja je i znači da bi ga držao na mesto selektora dok bi mu ličio na Tita.