Tošić: "Nije fraza, važno mi je da usrećimo narod"

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 12.06.2018.
21:45
Izvor: Sportske.net, fss.rs

Novi član Gvangžua R&F tvrdi da reprezentaciju nikada nije gledao kao poligon za završavanje transfera, te da mu je i sada najvažnije da narod u Srbiji bude srećan zbog igara nacionalnog tima.

Epa/Dominik Angerer
Epa/Dominik Angerer

Povezane vesti

Srpski reprezentativac Duško Tošić krenuo je sa reprezentacijom u Svetlogorsk bez ikakvog pritiska po pitanju budućnosti jer je nekoliko dana pre okupljanja nacionalnog tima završio transfer u Gvangžu R&F.

Bivši fudbaler Bešiktaša tvrdi da ne bi bilo pritiska ni da je situacija drugačija jer nacionalni tim ne gleda kao poligon za završavanje transfera.

"Nikada nisam gledao reprezentaciju kao poligon da završim transfer. To kod mene nije bilo važno. Sada mi je važno samo da usrećimo narod u Srbiji. Ne kažem to jer je fraza, već što zaista tako mislim", rekao je Duško Tošić za zvanični sajt Saveza.

Reprezentacija se već drugi dana nalazi u Svetlogorsku, a juče je posle treninga stručni štab sa igračima imao priliku da isprati kontrolni meč Belgije i Kostarike koji je završen ubedljivom pobedom "Crvenih đavola".

"Oni (Kostarika) su ekipa koja igra sa petoricom igrača u odbrani. Možda ono što smo videli nije pravi reper. Imali su i Belgijanci nekih problema. Javnost ne bi smela da nas upoređuje sa Belgijom. Oni su jedan od ozbiljnih kandidata za osvajanje Mundijala, a s druge strane i Kostarika ima vrlina", ističe  Duško Tošić.

Kako trenutno stoje stvari, Duško Tošić će u tandemu sa Nikolom Milenkovićem činiti štoperski tandem na prvoj utakmici sa Kostarikom.

"Dobar je Bleki. Čvrst, sluša nas. Tu smo Bane Ivanović, Kolarov i ja da mu pomognemo. Mali je dobar, imao je odličnu sezonu u Seriji A", rezonuje Tošić.

Reprezentacija Srbije prvu utakmicu na Mundijalu u Rusiji igra u nedelju, 17. juna protiv selekcije Kostarike u Samari.

Naš specijal o Mundijalu 2018 možete da čitate OVDE (Profili reprezentacija, sastavi, Reprezentacija Srbije, Istorijat Svetskih prvenstava, Istorijat reprezentacija).

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
mosi
Wednesday, 13.06.2018
04:38

Bravo. To ne smisao svega. Trudite se da usrecite napaceni narod jer osim vas sportista malo ko drugi moze. Politicari sigurno ne!

avatar
SaleNs91
Wednesday, 13.06.2018
01:39

Samo nemoj driblati Kostarikance u svojih 16