Trajković: "Mnogima sam alibi, sačuvao sam im guzice!"

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 08.08.2014.
22:06
Izvor: Sportske.net, Novosti.rs

Dva dana nakon što je dobio crveni karton u revanš meču trećeg kola kvalifikacija za LŠ protiv Ludogoreca Branislav Trajković otvorio je dušu. Štoper Partizana potvrdio je da će otići iz kluba, izvinio se navijačima i saigračima ali i poslao poruku onima

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Malo manje od 48 sati bilo je potrebno Branislavu Trajkoviću da ohladi glavu, sumira utiske nakon duela sa Ludogorecom i obrati se navijačima Partizana i kompletnoj sportskoj javnosti.

Crveni karton koji je dobio u revanš meču sa Ludogorecom mnogi su videli kao ključan detalj na utakmici i razlog za neuspeh a pravo je onog koji je označen kao krivac da kaže svoju stranu priče.

"Neka sada udaraju svi po meni, zaslužio sam svaku kritiku za potez koji sam napravio. Moram da priznam da sam napravio veliku glupost, a jedino što mi smeta u celoj priči je to što sam tim svojim potezom mnogima sačuvao guzicu" počeo je svoju ispovest Trajković.

Štoper Partizana "pocrveneo" je u 41. minutu revanš meča sa Ludogorecom u trenucima kada je rezultat bio 2:2 a njegova ekipa ponovo se povlačila pred gostujućim sastavom.

"Za sve je kriv Trajković i sve bi bilo drugačije da Trajković nije dobio crveni karton. Ako će im tako biti lakše i ako misle da je to jedina istina, neka im bude" ističe Trajković.

Odmah nakon utakmice trener Partizana Marko Nikolić označio je detalj iz 41. minuta kao preloman za konačan ishod a Branislav Trajković kaže da mu smeta što svi u njemu traže alibi za svoje greške.

"Smeta mi to što se svi bave onim što se dogodilo, a ne ulaze u suštinu problema. Nisam ni prvi ni poslednji kome se to dogodilo i ko može uopšte da garantuje šta bi se dogodilo da smo ostali '11 na 11'. Pa bio sam na terenu kada smo gubili 0:2 u 25. minutu i nismo pošteno ni prešli centar. Ja ću otići, problemi će ostati, ali tada svi koji se sada kriju iza mog crvenog kartona neće imati idealan alibi" poručuje defanzivac crno-belih.

Sebi u odbranu Trajković je podsetio da najskuplji i najbolji fudbaleri sveta prave početničke greške, pomenutvši poteze Luisa Suareza i Zinedina Zidana.

"Desi se da čoveku 'padne roletna' kao što je to sada bio slučaj samnom. Niko neće ili ne želi da pomene činjenicu da smo mi profesionalci, da igramo za novac kojeg nema. I da li se iko pita da li i kako hranimo porodice" kaže Trajković i dodaje,

"Svi su nervozni, a za to ne mogu ja da budem kriv. Problem je u tome što je ta moja glupost bila toliko očigledna. Posle ovolike buke koja se digla oko mog crvenog kartona, mogu samo da kažem da se samo za dobrim konjem prašina diže" rekao je štoper crno-belih.

Na priče o tome kako je crveni karton zaradio da bi vratio kockarske dugove Trajković odmahuje rukom i poručuje da su to "besmislice koje nemaju dodirne tačke sa istinom" a na poruku Marka Nikolića da je prešao "crvenu liniju" i da mu je u Humskoj odbrojano vreme poručuje:

"Da. Sve je gotovo. Raskinućemo ugovor, videćemo još na koji način, sve će biti poznato za dan ili dva. Tako je izgleda moralo da bude, a ja Partizanu želim sve najbolje" zaključuje Trajković.

Za kraj, dosadašnji fudbaler Partizana poručio je da se izvinjava saigračima i navijačima i da bi jako voleo da žar koji je pokazivao nastupajući za Partizan ne padne u vodu zbog gluposti koju je napravio u sredu uveče.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke