Tumba kritičan, neke stvari više neće da trpi?

Autor: Pavle Knežević
ponedeljak 14.10.2019.
23:10
Izvor: Sportske.net

Ljubiša Tumbaković je čvrsto na zemlji, uprkos tome što je posle večerašnjih utakmica Srbija prišla na bod od Portugala, dva kola pre kraja.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO

Povezane vesti

Selektor više razmišlja o slabijim stranama igre njegovog tima i pripremi za baraž.

"Još smo daleko, taj bod je jako daleko. Rekli smo ranije, da li može da se desi čudo? Pa, čudo od nas zavisi. Ako pobedimo, čudo može da se desi. Ukrajina je baš dobra ekipa, a Portugal je ekipa koja je takmičarska, ali kad naiđe na ekipu koja joj je ravna. Bilo je za očekivati tesan rezultat, ali nisam mogao da znam da li će biti pobeda", rekao je Tumbaković.

Srbija je slavila 2:1. Na poluvremenu su bili "krompirići", a onda su "orlovi" poveli 2:0, da bi Litvanija smanjila i ubacila nervozu u redove Tumbakovićeve ekipe.

"Naravno da je bilo nervoze. Trebalo je da privedemo kraju utakmicu na način na koji je trebalo pri 2:0. Međutim, opet je pala koncentracija i opet je bilo nervoze posle primljenog gola. Ima mnogo stvari o kojima treba da razmišljam ozbiljno i to negativno.

Neke stvari sve teže mogu da tolerišem kod pojedinih igrača.

I da je bilo 3:0, opet ekipa pravi greške koje ne bismo smeli da dozvolimo. Bilo koga da zameniš od ovih reprezentativaca, i sledeći je reprezentativac i on mora da odgovori zahtevima. Svako ko uđe ima zadatak da uradi sve šta je njihov prethodnik igrao", rekao je Tumbaković.

Već drugu utakmicu za redom Kolarov igra na štoperu?

"U samoj pripremi za ovo okupljanje Kolarova smo planirali da bude deo grupe igrača koji igraju na toj poziciji. To je jedna ideja da probamo i da napravimo prostore za igrače koji igraju po levom boku, da li Mladenović ili Rodić, to ćemo videti.

Sve u cilju da napravimo kompaktnu grupu, koja će da se pokaže na najbolji način, svi zahtevi koji se postave pred njih kad je teren u pitanju.

Drugo, njihov odnos prema obavezama, prema zadacima koje dobiju. Mnogo toga se videlo i u septembru, nadam se da ću u novembarskom okupljanju da formiram tu grupu prema ciljevima koji nam trebaju", rekao je Tumbaković.

Da li je realni cilj u poslednje dve utakmice da se formira ekipa za baraž, pošto se isprobali sve igrače?

"Nisam sve probao, sticajem okolnosti. Ili povrede ili su otkazali. Protiv Paragvaja nisu igrali Milenković i Kostić. Sigurno ćemo probati u novembarskom okupljanju da sastavimo grupu igrača koja će igrati baraž.

Ali, to ne zavisi samo od moje želje ko ja želim da bude tu, jer postoje neki spoljni faktori na koje ne mogu da utičem.

Imamo mi tu novih igrača, koji su planirani da igraju, tipa Maksimovića, Nastastića, koji imaju objektivan razlog što nisu tu (povrede). Sigurno da možemo da budemo bolji i čvršći. Naravno da nije dobro da primamo golove protiv ekipa koje su, po našoj proceni, budimo realni, slabiji", rekao je Tumbaković.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
magister
Tuesday, 15.10.2019
10:01

Mali dodatak. Prvo, pogrešio u komentaru, na početku, Kolarov - može - levog (naravno, ne desnog). Drugo, Tumbaković. Disciplinuje Jovića. U redu. Javio se porukom, umesto da ga pozove. Istina - neprikladno. Ali, pozvao je Milivojevića i Nastasića koji su radili 10x gore stvari, odbijali da igraju za reprezentaciju, zato što ih je selektor zamenio, ili nije stavio u startnu postavu ili nije stavio na spisak. Tumbakoviću, tebi je okej što su se oni tako ponašali prema prethodnom selektoru, i prema dresu sa državnim grbom dok ti nisi bio selektor, a kod ovog ti smeta što je javio SMS-om umesto da se čujete direktno? Ne primećuješ da tu nešto nije u redu ili je po tvojim moralnim normama upravo to - normalno?

avatar
REVØLT
Tuesday, 15.10.2019
08:45

Gobeljic, S. Mitrovic, Milunovic, Kolarov ili Rodic, Pavlovic i Pavkov- OUT, Ivanovic i/ili Rukavina, Veljkovic, Spajic (Maksimovic), Pavlovic (Nastasic), Jovic, Prijovic- IN +++ Jovanovic/Radunovic, Matic/Fejsa, Milinkovic-Savic, Tadic, Lazovic/Katai i Sulejmani- IN, Rockov, Milivojevic, Lukic, Radonjic/Gacinovic i Kostic- OUT LOL RAJKOVIC, Dmitrovic, Jovanovic (ili Radunovic)- IVANOVIC kapiten, Rukavina/Miletic, MILENKOVIC, Veljkovic, Spajic, PAVLOVIC, MLADENOVIC, Rodic/Kolarov- MAKSIMOVIC, Gudelj, MATIC (Fejsa)- TADIC, Lazovic (Katai), LJAJIC, Milinkovic-Savic, SULEJMANI, Gacinovic (Radonjic)- MITROVIC, Jovic, Prijovic.

avatar
REVØLT
Tuesday, 15.10.2019
08:04

Veljkovic i Spajic > Maksimovic i Nastasic

avatar
magister
Tuesday, 15.10.2019
02:05

Kolarov može da igra i drugog stopera i desnog beka, može i Mladenović tog levog beka, može i Miletić desnog, ali to nisu rešenja za reprezentaciju. Krstajić je počeo da stvara tandem Milenković - Veljković, jeste bila i poneka greška, ali mislim da je ukupni utisak bio da se radi o stoperskom tandemu budućnosti, a sad su i Marković i Pavlović u mladoj, još jedan tandem stopera budućnosti. Tako meni izgleda. Još i Nastasić, Spajić, Milunović, Maksimović, trenutno sigurno u igri, stoperi su - okej. Bekovi - kritična tačka. Urošević iz Partizana nije proban levo, a igra jako dobru polusezonu, naravno Rodić, Mladenović i kapiten - Kolarov. Za sledeću godinu to može da bude prihvaljiv izbor za levog, a desni? Po mom mišljenju - Rukavina je i dalje najbolja opcija. Miletić je nešto između stopera i beka. Ima tehniku i taktiku, ne i taj sprint, ne i probojnost, plus, kad se nađe po boku čak i sam - sačeka protivničkog beka, da bi lepo iznudio korner. Opasniji je u skoku, na centaršut iz kornera. Mislim da ni Gobeljić nije pravi. Očekovalo se od Gajića - nestao. Desnog beka treba *izmisliti*. Prekomandovati nekog igrača, dobrih defanzivnih karakteristika, brzog i spremnog da stalno usprintava, a da onda zna šta će. Neko je u Partizanu pomenuo da bi Lutovac mogao da igra beka kad je Miletić pauzirao zbog dva žuta. Lutovac po boku u ofanzivi je blizu Živkovića, Radonjića, Lazovića, ali defanziva - ne znam. Ako bi bilo koji od ovih igrača mogao to da odigra, to bi bila velika stvar, a Milenković, koji u Fiorentini igra i desnog beka, bi mogao lepo da ga pokriva kad treba. Pritom, takav desni bek bi imao i veliku perspektivu za angažman u najjačim ligama, jer trenutno i nema previše vrhunskih desnih bekova. Ostale pozicije su manje više okej. Sigurno bih probao Zdjelara i Miloša Vulića, za pozicije prvog i drugog zadnjeg veznog. obojica imaju izuzetan kvalitet i još veći potencijal. Možda je protiv Luksemburga prilika da se proba nešto, kao mali eksperiment: Rajković - Lutovac (Lazović), Milenković, Pavlović, Urošević - Maksimović, Vulić - Radonjić, SMS, Gaćinović - Mitrović (Jović). To je možda prilika da se proba taj drugačiji desni bek, da se osim Lukića i Maksimovića (uz Milivojevića, Matića i npr. Gudelja), dodaju dvojica koja pokazuju izuzetan kvalitet - Zdjelar i Vulić. I da se pruži prilika SMS-u, da protiv slabijeg protivnika - odmori, makar na poluvreme Ljajića i Tadića, koji se za sad čine - nezamenljivi i to da rotiraju - da jedan igra krilo, drugi kreatora, a ponekad i da dupliraju na nekoj strani. Drago mi je što se Radonjić opet nameće, on ima drčnost, probojnost i može da rešava, takav igrač je uvek potreban.

avatar
REVØLT
Tuesday, 15.10.2019
11:06

Steta sto Marusic ne igra za nas, on bi nam tu bio resenje, a mogli bismo da (is)probamo i Lakicevica jer Rukavina definitivno nema jos mnogo od karijere- kad bismo igrali sa tri stopera, desno bi mogao Darko Lazovic, a desnog stopera Nema Miletic koji se i postavlja kao da ne zna da li je bek ili stoper, veoma cudne uglove i polozaj tela ima kada ceka protivnika:-D

avatar
Man.United99
Tuesday, 15.10.2019
15:53

Veljković pola godine ne igra za klub.

avatar
Le Tissier
Monday, 14.10.2019
23:57

Tesko nama ako se pravi prostor za Mladenovica ili Rodica. Salu na stranu to je nasa realnost, mozda treba probati i sa Urosevicem cini mi se da je borbeniji od ove dvojice, a i da je u boljoj formi.

avatar
cupavci
Monday, 14.10.2019
23:40

Baraž treba da ti igraju oni igrači koji su u tom trenutku u najboljoj formi! A ti sada si probao ko zna sta!