Turci tvrde, Trabzon izabrao Nemanju Jovića, Partizanu sledi 3.000.000 evra?

Autor: Ivan Cvetković
utorak 19.07.2022.
10:17
Izvor: Sportske.net, republika.rs

Zanimljiv detalj u pregovorima u vezi Dijabatea.

 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Partizan je doveo Fusenija Dijabatea iz Trabzonspora od kojeg sportski direktor "crno-belih" Ivica Iliev očekuje mnogo, a izgleda da je prilikom pregovora dogovoreno još nešto.

Nekoliko turskih medija, između ostalih tiražni Fanatik i Fotomač, pišu o tome da je šampion te zemlje tražio od Partizana da ima prioritet u slučaju prodaje talentovanog krilnog napadača Nemanje Jovića.

"Crno-beli" su odmah jasno stavili do znanja da ne bi prodavali Jovića u ovom trenutku, ali to Trabzon nije mnogo zabrinulo jer srpskog fudbalera vide kao zalog za budućnost.

Beogradski klub je to uzeo u obzir i istakao da će prvak Turske imati prioritet kada su u pitanju ekonomska prava na igrača, u slučaju da dođe do prodaje.

Takođe, Turci navode da je dogovorena cena od 3.000.000 evra, što je preneo i portal Republika.

Izričita je to želja bila trenera Abdulaha Avčija koji Jovića vidi kao alternativu za Edina Višću, sa kojim je u sastavu i osvojio titulu prvaka Turske protekle sezone.

Ivica Iliev je nakon zaključenog posla pohvalno govorio o čelnicima Trabzona koji su prilikom pregovora za Dijabatea ostavili sjajan utisak.

"Partizan je napravio fantastičan posao. Spektakularan. Imao je Fuseni ugovor, a samo su odnosi dva kluba, podignuti na visok nivo, omogućili nestvaran transfer. Hvala ljudima iz Trabzona, nejasno je kako smo mogli da napravimo takav posao, mnogi su se i u Turskoj pitali kako je takav igrač došao u Srbiju. Trabzon je pokazao veliko poštovanje, a baš to poštovanje velikih klubova prema nama me čini ponosnim", kazao je prilikom predstavljanja Dijabatea.

Možda upravo zbog nove prilike Partizana da zaradi...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke