UEFA poslala Škota na Marakanu, Partizanu sudi stari znanac

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 04.12.2017.
11:40
Izvor: Sportske.net

Evropska fudbalska unija delegirala arbitre za mečeve poslednjeg kola Lige Evrope.

Sportske.net/Filip Mitrović
Sportske.net/Filip Mitrović

Povezane vesti

Naravno, nas najviše zanima ko će deliti pravdu na utakmicama naših najboljih klubova.

Crvena zvezda u četvrtak od 21:05 pred svojim navijačima igra utakmicu odluke u borbi za ''evropsko proleće'' protiv Kelna, a pravdu u toj utakmici deliće škotski arbitar Robert Bobi Maden.

Njega pamtimo od letos, kada je vodio utakmicu mladih reprezentacija Srbije i Makedonije na Evropskom prvenstu u Poljskoj. Taj meč završen je bez pobednika, rezultatom 2:2, a Srbija je izbegla poraz pogotkom Uroša Đurđevića u poslednjim trenucima susreta.

Kada je u pitanju duel u Kijevu, između Dinama i Partizana (četvrtak, 19:00h), pravdu će deliti arbitar koga smo pre dva meseca videli u Beogradu, u odlučujućoj utakmici našeg nacionalnog tma za plasman na Mundijal.

U pitanju je Poljak Pavel Gil koji je bio taličan našim ''Orlovima'', s obzirom da je Srbija tu utakmicu dobila sa 1:0 golom Prijovića.

Crno-beli ga se sećaju iz sezone 2014/15, kada im je sudio u utakmici Lige Evrope protiv grčkog Asterasa (0:0).

Ipak, KIjevljani ga znaju mnogo bolje, pošto je na početku tekuće sezone delio pravdu na njihovoj utakmici sa Jang bojsom u Švajcarskoj, u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Švajcarci su taj meč dobili sa 2:0, Dinamo se preselio u kvalifikacije za LE, a voljom žreba su se kasnije i jedni i drugi našli u istoj grupi Lige Evrope.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke