''Ušketovi'' golovi u derbijima - Onaj iz 90. minuta se posebno pamti

Autor: Darko Mitrović
petak 11.03.2022.
23:02
Izvor: Sportske.net

Fudbalska Srbija večeras tuguje za legendarnim fudbalerom.

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto©

Povezane vesti

Nekadašnji fudbaler OFK Beograda i Partizana Nebojša Vučićević večeras je iznenada preminuo u Beogradu, tokom rekreativne utakmice malog fudbala.

Ova vest je rastužila ne samo navijače ova dva kluba, već i sve prave ljubitelje fudbala koji pamte njegove majstorije iz osamdesetih godina prošlog veka.

Na terenu veliki majstor na levom krilu, van terena pravi šmeker, bio je omiljen i među navijačima i onima koji su ga poznavali.

Za Partizan je u periodu od 1984. do 1989. godine odigrao više od 140 utakmica, postigao 26 golova, od kojih dva u ''večitim derbijima''.

Prvi gol protiv Crvene zvezde postigao je u 77. derbiju, avgusta 1985. godine, kada je Zvezda povela u Humskoj golom Milka Đurovskog, a Vučićević je izjednačio u 90. minutu i doneo bod Partizanu - 1:1.

Drugi put je popularni ''Uške'' bio strelac u 81. večitom derbiju, koji je takođe odigran u Humskoj, u jesen 1987. godine. Zvezda je tada slavla sa 3:2, bio je to onaj derbi kada je Dragan Stojković Piksi postigao gol direktno iz kornera za vođstvo Zvezde koja je kasnije vodila i sa 3:1, a Vučićević je asistirao kod prvog Partizanovog gola koji je postigao Stevanović, da bi kasnije svojim golom ublažio poraz crno-belih u drugom poluvremenu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke