''Valjak'' proradio, spreman je za Evropu!

Autor: Darko Mitrović
subota 09.09.2017.
22:55
Izvor: Sportske.net

Posle neubedljivog prvog poluvremena, Partizan u nastavku sve doveo na svoje mesto.

Beta/BranislavBožić/Ev
Beta/BranislavBožić/Ev

Povezane vesti

Fudbaleri Partizana upisali su večeras i petu pobedu u Superligi ove sezone.

U meču sedmog kola, crno-beli su u Humskoj savladali Mladost iz Lučana sa ubedljivih 3:0 i tako napravili dobru uvertiru za gostovanje Jang bojsu u prvom kolu Lige Evrope u četvrtak.

Prvih 45 minuta nije proteklo onako kako su želeli navijači Partizana. Bilo je nekoliko prilika u tom periodu igre, uglavnom preko Tošića i Ožegovića, ali je najbolju propustio Tavamba u poslednjim sekundama prvog poluvremena, kada posle Tošićevog kornera nije uspeo da sa gol linije ugura loptu u mrežu.

Ipak, nastavak meča doneo je golove.

Na prvi se čekalo do 53. minuta, kada je Tošić uposlo Nemanju G Miletića na ivici kaznenog prostora, ovaj se lepo oslobodio svog čuvara, a onda preciznim šutem poslao loptu u donji levi ugao gola golmana Rosića - 1:0.

Tada su crno-beli mogli već lakše da dišu, a prednost su duplirali deset minuta kasnije. Leandre Tavamba je sa desne strane poslao loptu u peterac gde se našao Pantić kome nije bilo teško da tu loptu prosledi u mrežu - 2:0.

Rezultatska neizvesnost je zamalo mogla da bude vraćena u 69. minutu, kada je golman crno-belih Vladimir Stojković ''skinuo zicer'' u situaciji jedan na jedan sa protivničkim fudbalerom. Ipak, samo minut kasnije, gol na drugoj strani.

Rezervista Teo Solomon je lepo uposlio Sašu Marjanovića koji sa desne strane lepo pronalazi Tavambu, a ovaj iz neposredne blizine zakucava loptu u mrežu - 3:0.

Do kraja, Partizan je rutinski odradio posao, a šlag na tortu mogao je da bude solo prodor Zorana Tošića, koji ipak nije krunisan golom u finišu meča.

Partizan: Stojković, Vulićević, Ostojić, Nemanja R Miletić, Nemanja G Miletić, Everton, Marjanović (Jevtović od 71.), Pantić (Đuričković od 77.), Tošić, Ožegović (Solomon od 66.), Tavamba.

Mladost: Rosić, B. Milošević, I. Milošević, Šatara, Pešić, Pejović (Odita od 84.), Cuckić, Tumbasević, Radivojević (Gafurov od 66.), Pavlović (Milosavljević od 60.), Trifunović.

---
Standings provided by Sofascore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

9 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Budimo.ljudi
Sunday, 10.09.2017
01:52

I Solomon izgleda kao dobar igrač. Marjanović mora biti bar na klupi, on i Radin su dugo vremena nepravedno trulili u rezervama

avatar
El Matador PFC-FCB
Saturday, 09.09.2017
23:12

Pantić STARTER protiv Jang Bojsa obavezno! Tošić velemajstor!!! Pobeda u četvrtak!!! NAPRED PARTIZAN!

avatar
Povratak kralja 56
Saturday, 09.09.2017
23:04

Starteri su se odličnom igrom potvrdili, Stojke je zablistao još jednom skinuvši zicer, Vulićević je podigao igru i u napadu, Everton je nepresušan izvor enegrije i Tavamba na trenutke plesao, na trenutke rešavao ali je važno da i igrači koji su bili slabiji od početka sezone rešili utakmicu jer je Miletić dao gol u stilu brazilskih bekova, a i Pantić se upisao dok je Marjanović bez minuta do sada asistirao Tavambi. Treba li posebno da objašnjavam svoj komentar o sudijama od pre par dana ili vam je jasno da danas Rikardinjo nije isključen u 65' jer mu prvi žuti karton nije pokazan kada je s leđa, na 25m od svog gola prekršajem zaustavio igrača u prodoru koji bi sigurno ugrozio gol zvezde i da nije dosuđen očigledan penal za Partizan, 3. u poslednje 2 utakmice kada je igrač Mladosti igrao rukom kao Stojković kod pomenutog zicera. Neki su podsmevali Talambinoj tehnici, smejte se sada. Valjak je bio bez Mitrovića iako je štoperski par bio dobar, bez Antonova, bez Radina, bez Jankovića i bez Sume, a sa Tošićem koji će tek ući u formi, Parni valjak nije još u punoj snazi.

avatar
Toto Salvatore Riina
Saturday, 09.09.2017
23:25

Vidi ovog Muslina :D

avatar
Lav
Saturday, 09.09.2017
23:32

Ma sta naprica ? !

avatar
Maksimus
Saturday, 09.09.2017
22:58

Tosic vrhunsko pojacanje, prvi mec a vec dominira.