Bandović pred novu sezonu: "Spremni smo na sve"

Autor: Milovan Longinov
petak 19.07.2024.
12:00
Izvor: Sportske.net

Trener Voše optimista pred početak nove sezone.

fkvojvodina.rs
fkvojvodina.rs

Povezane vesti

Trener Vojvodine Božidar Bandović poručio je da očekuje još bolju igru svoje ekipe u novoj sezoni 2024/25.

Fudbaleri „stare dame“ u nedelju startuju takmičenje u Super ligi Srbije u Bačkoj Palanci na gostovanju novom superligašu, ekipi Tekstilca.

Božidar Bandović se za početak zahvalio svim igračima koji su napustili klub, ali i onima koji su došli tokom letnjeg prelaznog roka.

"Želeo bih da se zahvalim igračima koji su napustili naš klub. Hvala im na pomoći na terenu, van njega, kao i za prošlogodišnji uspeh. Doveli smo igrače koje smatram da će karakterom i kvalitetom pomoći, što su pokazali i u svim prethodnim nedeljama. Naš cilj je da igrači adaptiraju na intenzitet, tako da smo sada unapredili fizičku spremu, a naš stil igre ostaje isti. Smatram da moramo da igramo bolje, jer smo mi Vojvodina. U narednom periodu moramo da budemo još bolji u odnosu na prošlu sezonu. Zadržali smo i atmosferu što je veoma bitno. Mogu da kažem da smo spremni na sve izazove. Želimo da imamo istu energiju, volju i motivaciju i da se borimo do kraja. Unapred preuzimam svu odgovornost na svaku grešku igrača, jer želim da probaju, da rizikuju, a oni znaju gde to mogu i u kojim segmentima igre na terenu. Treba nam strpljenje, jer samo tako i disciplinovano možemo do cilja. Igramo protiv novog superligaša, analizirali smo ih, kao i oni nas. Pripremili smo taktiku, opet ćemo napadati i truditi se da igramo našu igru", počeo je Bandović.

On je istakao da je veoma važno što tokom priprema nije bilo većih povreda i da su svi spremni na startu sezone.

"Nismo imali povreda, osim Bukinca, koji je doživeo mehaničku povredu. Imamo dovoljan fond igrača i to je veoma važno za napredak. Zbog toga, želim da se zahvalim predsedniku i sportskom direktoru, jer sam želeo da imamo po dva igrača na svakoj poziciji i ja sam insistirao na ovom poslednjem potpisu. Vojvodina mora da ima po dva igrača na svakoj poziciji i hvala klubu što je razumeo moje namere", poručio je Bandović.

Bandović se osvrnuo i na istorijski plasman Tekstilca u Super ligu.

"Čestitam ekipi Tekstilca na istorijskom plasmanu u Super ligu Srbije. Ove utakmice na početku mogu da budu nezgodne, jer dugo nismo igrali takmičarske mečeve. Tekstilac je kvalitetna ekipa koja voli da igra presing u formaciji 4-4-2, ali mi smo spremni na sve. Igrači moraju da znaju da pročitaju promene tokom utakmice i da se prilagode. Uz dužno poštovanje, zavisi od nas, mi smo ti koji želimo da stvaramo šanse, da imamo loptu, ali i da igramo dobro u defanzivi", zaključio je Bandović.

Utakmica Tekstilac – Vojvodina na programu je u nedelju od 19:30 uz direktan prenos na kanalu Arena premium 3.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke