Vuletić sve objasnio - Kako je Partizan umesto zarade od 5 miliona stigao do duga od 2.5 miliona evra?

Autor: Darko Mitrović
utorak 03.12.2019.
20:56
Izvor: Sportske.net, kurir.rs

Potpredsednik Partizana ponovo se vratio na možda najbolniji transfer crno-belih u ovom veku.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV

Povezane vesti

Pogađate, u pitanju je transfer Andrije Živkovića iz Partizana u Benfiku pre tri i po godine, iz čega crno-beli praktično ništa nisu zaradili.

I ovo je bilo jedna od tema koje su se mogle čuti na tribini na Pravnom fakultetu u organizaciji Centra za regionalnu studentsku saradnju.

''Slučaj Živković'' je na tom događaju pokušao da objasni potpredsednik Partizana Vladimir Vuletić.

''Septembra 2014. godine, rukovodstvo Partizana na čelu sa gospodinom Đurićem potpisalo je ugovor sa jednim investicionim fondom po kom je 50 posto ekonomskih prava na Živkovića prodato upravo tom investicionom fondu.

U to vreme, Andrija nije bio ni na fudbalskoj mapi, priliku je dobijao samo sa klube, a bilo je slučajeva kada nije bio ni u protokolu.

Onda se desio Novi Zeland 2015. godine i SP za omladince kada je Živković ’’eksplodirao’’ i kada je njegova cena na tržištu drastično skočila. Nakon toga, Živković je igrao sjajno i u dresu Partizana sa kojim je izborio igranje u Ligi Evrope.

Krajem 2015. godine na adresu kluba stiže ponuda Benfike od 5 miliona evra, što bi crno-bele tada izvuklo iz krize, jer je te 2016. godine Partizan praktično bio bez dinara. Živković odbija da napusti Partizan, pod izgovorom da ne želi još da napusti klub, iako mu na leto 2016. godine ističe ugovor i tada bi kao slobodan igrač i bez obeštećenja klubu, uz mnogo veću paltu, mogao da ode negde. To se na kraju i dogodilo.

Ono što je još gore u celoj priči jeste činjenica da po ugovoru koji je potpisao Dragan Đurić sa tim investicionim fondom godinu ranije, Partizan je bio dužan da prihvati prvu ponudu koju dobije od nekog kluba, a ukoliko se to ne desi, Partizan je bio dužan da plaća penale u vrednosti 50 posto dostavljene ponude, tačnije 2.5 miliona evra u ovom slučaju.

Pa tako Partizan umesto da zaradi 5 milona evra, on je bio dužan da plaća 2.5 miliona. Da to ne bude sve postarao se roditelj Živkovića.

Naime, otac Andrije Živkovića je zajedno sa Andrinjim menadžerom napravio novi investicioni fond pod nazivom ’’Žile internacional’’ koji od Benfike na ruke dobija 3 miliona evra i tako Živković odlazi u Benfiku, a Partizan je morao da otplaćuje penale od 2.5 milona evra umesto da prihoduje 5 miliona'', objasnio je Vuletić, a prenosi ''Kurir''.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

10 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Riverside
Wednesday, 04.12.2019
09:35

Ne moze to tako da se kaze, jer je to očigledno potcenjivanje inteligencije nas navijača Partizana i čitalaca ovih vesti. Ako si prodao prava nekom, to znači da si uzeo neke pare, recimo 1 milion. I na kraju jeste dug od 2,5 mil., ali ti iz svog budžeta placas 1,5 mil i 1 mil. sto si zaradio.

avatar
Stevo Jovandic
Wednesday, 04.12.2019
09:06

A kako ga prof Vuletic sracuna da je Partizan trebalo da dobije 5 miliona a u dugu je 2.5??? Ako je potpisano sa tim fondom 50% to znaci da pola sume koju Partizan dobije za Zivkovica ide fondu a pola Partizanu... Ponuda je 5 miliona... Fondu u tom slucaju ide 2.5 i Partizanu 2.5... Stoga Partizan je trenalo da dobije 2.5 a u minusu je 2.5 zbog klauzule... Kakvo spinovanje proste matematike... Eeeee moj prof....

avatar
BenkovackiManitas31*
Wednesday, 04.12.2019
04:23

Pa prodajom 50% ste takodjer prihodovali nesto zar ne? Da li je neko od Ziletovoh znao da ste napravili tu prodaju? Jao, ovakvi vrsni profesori nam pokopase drzavu, laze a ni da trepne

avatar
Comandante
Tuesday, 03.12.2019
22:39

Najveci uspeh ove uprave Partizana je sto su uveli pravilo da fudbaleri koji odlaze u inostranstvo moraju da klubu oproste sve sto im klub duguje na ime plate,premija i sl.......jos da nisu imali i malo srece protiv Malatije koja je bila u pripremnom periodu i van takmicarske forme nabi videli ligu evrope ni ove godine.

avatar
Comandante
Tuesday, 03.12.2019
22:30

Ono kad su celni "ljudi" Partizana navikli da mlade fudbalere prodaju bilo kad i bilo gde pa i po cenu da im tim transferom upropaste daljni fudbalski napredak i karijeru........naisli na Zileta i njegovog tatu koji je mufljozima rekao NE,NE i NE.

avatar
Realan_PFC
Wednesday, 04.12.2019
00:34

ako nisi upoznat sa daljom situacijom, andrijin otac jovica je izborio ugovor u benfici kojim andiji raste plata iz godine u godinu, a on sve manje igra, ove nije ni bio u protokolu cini mi se ......... koliko je dobrog jovica uradio za svog sina tek ce se videti, umesto da je decko igrao i napredovao on sve manje igra i stagnira mu karijera, forma opada, nema utakmica, ali bitno da je klincu obezbedio nesto jace ugovore na pocetku po cenu unistenja karijere............ da nije toliko leteo za parama, da mu je trazio klub gde bi imao minutazu, mogao je da napreduje postepeno kao recimo tadic, i na kraju uzme mnogo vece milione, ovako mislim da mu je unistio 2-3 godine igranja kad je trebao bas da ima minutazu i da se razvija ........... sta vise benfika pokusava da ga se resi i nadaju se da ce dobiti barem novac koji su ulozili u njega

avatar
Колатерална Штета
Wednesday, 04.12.2019
13:02

Da, eno ga Žile i njegov tata, od jednog od najvećih talenata na svetu došao je do toga da ne igra čak ni za B tim Benfike

avatar
dejanera2
Tuesday, 03.12.2019
22:18

Zaboravio si samo da kazes da je tih 50% prava klub prodao tako sto uopste o tome nije obavestio Zivkovica, a posto je bio potreban potpis samog igraca oni su njegov potpis falsifikovali.

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Tuesday, 03.12.2019
22:06

Andrija Živković duguje Partizanu 7.5M €.

avatar
REVØLT
Tuesday, 03.12.2019
22:04

Da su bar isplatili radnu zajednicu i namirili neke njihove dugove, ali, nisu ni to.