Za istoriju - Golman Voše skinuo SVE penale i sprečio veliko iznenađenje u Kupu Srbije!

Autor: Milovan Longinov
utorak 01.11.2022.
18:19
Izvor: Sportske.net

Kakva partija...

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Fudbaleri Vojvodine plasirali su se u osminu finala Kupa Srbije pošto su nakon boljeg izvođenja penala pobedili Grafičar rezultatom 4:1 (1:1).

Tokom regularnih 90 minuta bilo je 1:1, pogađali su Jovan Mituljikić i Čumić, a u penal seriji golman Voše Nikola Simić je odbranio sva tri penala, preostale dve nisu morale ni da se izdove, pa je sjajni čuvar mreže odveo "staru damu" dalje!

Prvu veliku šansu imali su fudbaleri Grafičara u trećem minutu, najpre je Nikolašević šutirao sa ivice šesnaesterca, Nikola Simić je odlično intervenisao, na odbijenu je naleteo Mituljikić, ali je i Traore odlično uklizao i spasio čist gol.

Vojvodina je prvi put pripretila u 17. minutu, Simić je proigrao Malbašića na desnom boku, njegov šut je izblokiran. Na sličan način Voša je napala i u 25. minutu, najpre je izblokiran Simić, potom se  lopta odbila do Uroša Nikolića, čiji je udarac izblokirao Ibanjez. Dva minuta kasnije Voša Nikolić je centrirao za Kabića, koji je glavom gađao preko gola i to je praktično bilo sve u prvom poluvremenu, a onda je Grafičar poveo na startu drugog dela igre. U 48. minutu Knežević je pravovremeno proigrao Jovana Mituljikića koji je pobegao odbrani Vojvodine i pogodio prvi ugao za 1:0.

U 80. minutu Voša je imala šansu utakmice, Baraj, koji je neposredno pre toga zamenio Milosavljevića, proigrao je Čumića na petercu, ali je on šutirao direktno u golmana Manojlovića.

Što nije uspeo u 80. minutu, jeste samo šest minuta kasnije, kada je Čumić izjednačio na 1:1. Uroš Nikolić je poslao dugu loptu na levi bok, Čumić je pobegao svom čuvaru i potom pogodio dalji ugao za 1:1.

Do kraja nije bilo promene rezultata, odlučivali su penali, Simić je maestralno pročitao Radojevića, Bubnja i Bajića, dok su za Vošu pogodili Uroš i Nemanja Nikolić, te Zukić za prolazak dalje. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke