ŽESTOK udar na FSS, jedini slučaj u Evropi koji je prijavljen FIFA!

Autor: Aleksandar Obrenović
četvrtak 28.03.2019.
18:40
Izvor: Sportske.net

Veliki problem, kako će reagovati FIFA?

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

FIFpro, odnosno Svetsko udruženje profesionalnih fudbalera, prijavilo je Fudbalski savez Srbije zbog "kršenja principa savesnog vođenja saveza i narušavaje integriteta organa saveza".

"Morali smo da reagujemo na ovaj neuobičajen način kako bismo zaštitili našeg igrača u Srbiji. Radi se o ozbiljnom kršenju prava ovog igrača, o kršenju pravila samog FS Srbije kao i internacionalnih pravila", rekao je generalni sekretar FIFPro Teo van Segelen.

Radi se o fudbaleru po imenu Vladimir Simunović koji je trenutno član Spartaka iz Subotice. Spartak nema nikakve veze sa prijavom, Simunović je igrao za Radnički iz Niša kada je prvo odlučeno da može da raskine ugovor zbog neisplaćenih zarada, a potom je odluka preinačena kada su postavljena trojica novih sudija koji su odlučivali o njegovoj sudbini.

FIFpro je ranije upozorio FSS da bi morali da obrate pažnju na igrače i njihovu sigurnost, a dodali su na svom sajtu i da je u 2017. godini čak 50% fudbalera bilo u arbitražnom sporu sa klubovima.

Ovo je prvi put da se jedan savez u Evropi prijavi FIFA, a podsetimo da je FIFpro savetovao profesionalne igrače da ne dolaze u Srbiju pre godinu i po dana.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Mirko Mirkic
Friday, 29.03.2019
01:26

Cudi me bas su ovi iz Radnickog za primer...ubise se pricama kako su posteni.

avatar
Čeki
Thursday, 28.03.2019
21:44

Jos jedan dokaz koliko se sumnja u nas Savez i kako nije sve tako lepo kao sto predstavljaju. Samo menjanje sudija u toku postupka mora da bude opravdano ako se ne varam, a mislim da to ovde nije slucaj.

avatar
Z
Thursday, 28.03.2019
21:06

Pa kavi ljudi sede u foteljama vec godinama (da ne gresimo dusu i ne pljujemo samo sadasnje strucnjake), ne bi me cudilo da se u nekoj blizoj buducnosti dogodi nesto mnogo dramaticnije

avatar
nenadnenad1234
Friday, 29.03.2019
05:00

Sasa Grand Popovic kao predsednik saveza.
Ako je mogao da bude strucni konsultant na televiziji koja je zvanicno (velikim slovima ZVANICNO) otkupila pravo prenosa nase reprezentacije tokom kvalifikacija za EP, sto ne bi obavljao i tu funkciju?