Zna li se već sada Partizanov sastav za derbi, čime bi Savo mogao da iznenadi?

Autor: Darko Mitrović
petak 28.02.2020.
09:22
Izvor: Sportske.net

Šanse za tako nešto sada su svakako manje posle odlaska Zorana Tošića.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Povezane vesti

Crno-beli su se brzo oporavili od neočekivanog kiksa protiv TSC-a u Senti (1:1), u sredu su na svom terenu savladali Proleter sa 3:1 i povratili pobedničku atmosferu pred gostovanje na ''Marakani'' u nedelju od 18 časova.

Ali, istovrewmeno su ostali i bez krilnog veziste Zorana Tošića, jednog od svojih najboljih igrača, koji je već zvanično predstavljen u svom novom klubu, kineskom drugoligašu Taižu Juandeu.

Tošić je u prošlom derbiju, septembra prošle godine, bio jedan od strelaca u pobedi Partizana od 2:0 u Humskoj, ali sada će crno-beli morat bez njega.

Srećna okolnost po crno-bele je što se Lazar Marković oporavio, zaigrao je prvi put u nastavku sezone protiv Proletera i odmah se upisao u strelce. Milošević ga je izveo u poluvremenu, želeći da ga sačuva za derbi i za očekivati je da popularni ''Markec'' zaigra od starta.

Ipak, s obzirom da je dugo pauzirao, moguće je da će ga Milošević ostaviti na klupi, a da će priliku od prvog minuta dobiti talentovani krilni fudbaler Filip Stevanović. Uostalom, Stevanović je i jesenas u Humskoj bio starter, ostavio je vrlo dobar utisak, nije se uplašio odgovornosti, pa možda ovaj sedamnaestogodišnjak ponovo bude Miloševićevo iznenađenje i na ''Marakani''.
-
Baner

Na svim ostalim pozicijama u timu ne bi trebalo da bude dileme kada je sastav crno-belih u pitanju. Ono gde bi Milošević još mogao da iznenadi jeste da na teren pošalje formaciju sa Šćekićem od prvog minuta, kako bi pojačao defanzivu i u tom slučaju bi ili Suma ostao na klupi, ili bi na teren izašla formacija kao u Mančesteru, koja se nije pokazala uspešnom - sa Šćekićem, ali bez Tošića, u ovom slučaju i bez pomenutih Markovića ili Stevanovića.

Za očekivati je, ipak, ofanzivan Partizan, uostalom na ta ga obavezuje i veliki bodovni zaostatak za Zvezdom.

Potencijalni ''džoker'' mogao bi da bude i novajlija Uroš Vitas, koji je na poziciji štopera debitovao i protiv Proletera, gde je zamenio iskusnog Ostojića, ali ako Ostojić bude spreman, ne treba očekivati nikakve ''rokade'' u odbrani.

Dakle:

Stojković - Miletić, Ostojić, Pavlović, Urošević - Zdjelar, Natho - Marković (Stevanović), Suma, Asano - Sadik.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke