Zvanično - Terzić pola godine van srpskog fudbala!

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 02.10.2014.
15:49
Izvor: Sportske.net

Vršilac dužnosti generalnog sekretara FK Crvena zvezda Zvezdan Terzić kažnjen je šestomesečnom zabranom obavljanja bilo koje uloge u srpskom fudbalu zbog upada u sudijsku svlačionicu posle duela u Kruševcu.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Povezane vesti

Discpilinska komisija Fudbalskog saveza Srbije odlučila je da suspenduje vršioca dužnosti generalnog sekretara FK Crvena zvezda Zvezdana Terzića na šest meseci zbog ispada koje je prvi operativac šampiona Srbije napravio u Kruševcu.

"Donesena je odluka o kažnjavanju Zvezdana Terzića, vršioca dužnosti generalnog sekretara FK Crvena zvezda, i izrečena mu je disciplinska mera zabrane vršenja funkcija u FK Crvena zvezda i u Zajednici klubova Jelen Superlige u trajanju od šest meseci" stoji na sajtu FSS.

To znači da će Zvezdanu Terziću biti onemogućeno da obavlja bilo koju funkciju u srpskom fudbalu u narednih šest meseci, samim tim i onu koju je do sada imao u FK Crvena zvezda.

U obrazloženju ovakve odluke navodi se da je ona donesena u skladu sa Disciplinskim pravilnikom a na osnovu Izveštaja i Doponskog izveštaja delegata utakmice Napreda - Crvena zvezda na kojoj je Terzić napravio eksces.

Na sajtu FSS nalazi se i izveštaj delegata koji prenosimo u celosti:

"Po završetku utakmice, dok sam u sudijskoj svlačionici sa glavnim sudijom sravnjivao podatke, u svlačionicu je provalio vršilac dužnosti generalnog sekretara Crvene zvezde Zvezdan Terzić i verbalno napao sudiju Santrača... Zatim je sa stola uzeo flašu kisele vode (1,5 litara) i besno je tresnuo o pod. Nakon intervencije redarske službe napustio je svlačionicu."

Članovi Disciplinske komisije FSS su od delegata Denčića zatražili Dopunski izveštaj, u kojem je on naveo:

"U Zapisniku i Izveštaju sa prvenstvene fudbalske utakmice Super lige Srbije Napredak - Crvena zvezda, opisivajući ulazak Zvezdana Terzića u sudijsku svlačionicu posle završetka utakmice, koristio sam izraz "provalio". Ovaj izraz sam koristio u smislu "nasilno otvoriti", a ne kao krivično-pravni termin iz člana 204 KZ.

Kako sam i opisao u Izveštaju, bio sam u sudijskoj svlačionici leđima okrenut ulaznim vratima. Vrata nisu bila zaključana, a otvorena su uz tresak, što mi je ukazalo na to da Terzić nije koristio kvaku kako bi ušao u svlačionicu. Da li ih je otvorio nogom, šakom... u njih, to ne mogu da tvrdim, ali stojim iza toga da nije mirno, pristojno, otvarajući kvakom vrata, ušao u sudijsku svlačionicu.

Takođe, ovom prilikom hoću da naglasim da je Terzić bio iznenađen mojim prisustvom i da je to, po mom zapažanju, dosta spustilo tenziju, a ostalo se desilo kako sam opisao u Izveštaju.
"

Na donesenu odluku Zvezdan Terzić ima pravo žalbe Komisiji za žalbe FSS u roku od osam dana od dana prijema pisanog otpravka odluke.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke