Zvezda angažovala ''drim tim'' za odbranu, kada će se Terzić oglasiti?

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 18.10.2018.
09:24
Izvor: Sportske.net, politika.rs

Izgleda da na ''Marakani'' imaju razloga za optimizam kada je u pitanju rasplet aktuelnog slučaja u Francuskoj.

Beta/Branislav Božić/Ds
Beta/Branislav Božić/Ds

Povezane vesti

UEFA će, kako smo ranije i najavili, danas doneti odluku u vezi navijačkih incidenata tokom i posle meča između PSŽ-a i  Crvene zvezde, ali ono što i dalje okupira pažnju javnosti jeste slučaj koji je obelodanio francuski ''L'Ekip'', a koji je sada u rukama tamošnjeg Tužilaštva.

Sumnje u regularnost i dalje postoje posle pisanja pomenutog lista, ali sada svi očekuju da posle istrage dođe do zvaničnog epiloga - da li su te sumnje bile opravdane ili će neko morati da odgovara zbog kaljanja Zvezdinog ugleda.

Posle zvaničnog saopštenja Crvene zvezde, odmah pošto se pomenuta vest pojavila u ''L'Ekipu'', čelnici kluba se ne oglašavaju na tu temu, a ''Politika'' prenosi da je generalni direktor kluba Zvezdan Terzić poručio da će sa konkretnim stvarima izaći u javnost onda kada advokati budu završili svoj deo posla.

A kada su advokati u pitanju, pomenuti izvor navodi da je Zvezda u Parizu angažovala ''najbolju advokatsku kancelariju''.

U pitanju je ''Dipon-Moreti i Vej'' iz Pariza, kancelarija smeštena nedaleko od Jelisejske palate, a koju, kako navodi ''Politika'', vode '''kralj' francuskih advokata Erik Dipon-Moreti (58) i jedan od mladih lavova u tom poslu Antoan Ve (35)''.

Oni se mogu pohvaliti sa 144 oslobađajuće presude, a vodili su i neke od najvećih slučajeva u modernoj istoriji Francuske.

Dipon Moreti je svojevremeno branio i poznatog francuskog rukometaša srpskog porekla, Nikolu Karabatića, koji je bio optužen za nameštanje rezultata, zajedno sa još nekolicinom rukometaša.

Iako je Tužilaštvo tražilo oštre kazne, od 30.000 evra, plus tri meseca zatvora, d toga na kraju nije bilo ništa, izuzev pojedinih simboličnih novčanih kazni, za pojedine aktere ovog slučaja.

Dakle, Zvezda ima čemu da se nada, vreme će pokzati da li je ovaj optimizam i opravdan.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

14 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
svojnasvome
Thursday, 18.10.2018
15:37

Ako nisu "radili", zasto angažuju najbolje advokate sa referencama iz te oblasti.......

avatar
Zika.Slika
Thursday, 18.10.2018
14:48

zasto ako su nevini ?

avatar
Bojan Samardzic
Thursday, 18.10.2018
12:46

Sve je ovo nevjerovatno i krajnje nelogicno. Moraju imati bas konkretne dokaze o uplati da bi ovo proslo. Nadam se da nismo angazovali advokate da se branimo, nego tuzbu protiv Lekipa.

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Thursday, 18.10.2018
17:14

Tužbu L'Ekipa za šta? Hahaha

avatar
gorango
Friday, 19.10.2018
00:10

\Zbog Partizana i lige sampiona, naravno.

avatar
noxovac
Thursday, 18.10.2018
11:57

kada se vrati iz amerike sa usavrsavanja.

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Thursday, 18.10.2018
11:36

Tako je Terza nikako ne treba odustajati nego treba uloziti sve raspolozive snage da se ovaj slucaj istera do kraja i da se obelodani taj famozni kredibilni dousnik.

avatar
Mangus
Thursday, 18.10.2018
10:40

Ako je neko iz zvezde kriv i postoje dokazi, nece fa sam bog spasiti, jer se radi o ligi sampiona. Ako su sve rekla - kazala dokazi, onda nema tu o cemu da se raspravlja

avatar
Thursday, 18.10.2018
09:59

Ne razumem zasto bi Zvezda davala pare na najbolje strane advokate kada je postena.Ona je verovatno postena kao i ovaj Terzic,samo sto ce u nasoj zemlji taj slucaj da zastari,ali u normalnim zemljama to se zavrsava za kratko vreme.A i za Zvezdu je bolje da je diskvalifikuju,nego da bruka svoj klub i Zemlju.Ja licno mislim da ce u ovim preostalim utakmicama da pukne i banka(deset komada).

avatar
DekiStankovic5
Thursday, 18.10.2018
17:56

Zasto ne bi smo davali?A zasto dajemo ,polako videces vec.To tvoje poredjenje je na nivou deteta od 10 godina.Niko nikada nije kroz istoriju izbrukao drzavu kao Fk Partizai s toga ti je bolje da cutis I spremis se za patnju dugi niz godina.

avatar
NUSKNV-S/P/M/R
Friday, 19.10.2018
08:25

U pravu si, vi kao nazovi fk i ne dajete nista, zna se ko ovo finansira...

avatar
dejanera2
Thursday, 18.10.2018
18:48

Zasto bi Zvezda davala pare? Ocigledno da se u to ne razumes ni malo! Prvo neko te je za nesto optuzio i normalno je da uzmes advokata jer na kraju gleda se samo ono sto sudija presudi a ne i sta se stvarno dogodilo! Drugo ako se presudi da Zvezda nije kriva onda ce doci do kontra tuzbe a tada ce biti jako bitno ko te zastupa i kako ce tvoju tuzbu predstaviti sudu, kako ce izvoditi dokaze a jako je bitno i kakav je ugled onoga ko te zastupa a razlika ce biti drasticna jer sud moze da kaze da je ukaljan Zvezdin ugled i da treba da joj se plati 10 hiljada evra jer je klub iz male zemlje a i nije ni igrala Bog zna sta u zadnjih 10-15 godina (i nista ne bi moglo da se prigovori jer je istina) pa joj i ugled nije neki. A isti sud moze da kaze da je ugled Zvezde ukaljan i da treba da joj se uplati 10 miliona evra jer je to najtrofejniji klub u Srbiji i klub koji je prvak Evrope i Sveta pa spram toga tolika i kazna.

avatar
NUSKNV-S/P/M/R
Thursday, 18.10.2018
09:27

U njegovom portfoliju su neki od najvećih slučajeva u modernoj istoriji Francuske. Njegov branjenik je, na primer, Ivan Kolona, korzikanski nacionalista optužen za ubistvo prefekta Korzike Kloda Erinjaka 1998. godine.

Ovaj advokat branio je i Abdelkadera Moraha okrivljenog za davanje logističke podrške teroristima čiji je brat Mohamed Merah pre šest godina u Tuluzu ubio sedam ljudi.

Jedan od najvećih protivnika Crvene zvezde, predsednik Olimpika iz Marseja, Bernard Tapi, takođe je klijent Dipon Moretija. Dve godine posle poraza od Zvezde u finalu Kupa šampiona u Bariju (1991), Tapi je optužen za nameštanje Olimpikovog meča protiv Valensijena. Klubu je zatim oduzeta titula i prebačen je u drugu ligu, a on je poslednje dve i po decenije proveo po sudovima, zbog raznih slučajeva. U jednom trenutku dobio je odštetu od 404 miliona evra, koju je, po kasnijoj odluci suda, ipak morao da vrati.

Takođe, Dipon Moreti je advokat i najboljeg rukomentaša sveta Nikole Karabatića, koji je pre šest godina optužen za namestanje rezultata zbog čega je kažnjen sa 10 000 evra.

Drugi partner u čuvenoj pariskoj advokatskoj kancelariji Antoan Vea, poznat je u predmetima vezanim za tržište umetničkih dela.

Zastupa i električara nekada zaposlenog kod Pabla Pikasa optuženog za krađu 271 dela slavnog slikara.