Zvezda bi mogla da "izgura" 24 miliona evra od prodaja igrača?!

Autor: Aleksandar Obrenović
sreda 18.05.2022.
16:42
Izvor: Sportske.net

Naravno, biće pojačanja i to velikih tokom leta, sve će zavisiti od dešavanja u subotu.

2022 Starsport.rs ©
2022 Starsport.rs ©

Povezane vesti

Ekipa Crvene zvezde neće mnogo promeniti tim za narednu sezonu, ali se očekuje nekoliko prodaja koje bi mogle da ispune kasu kluba iz Ljutice Bogdana. 

Ko je sve na prodaju?

Pisali smo vam o četvorici igrača koji su dovedeni kao "bombe", ali je problem bilo šta zaraditi od njih. Filipo Falko je stigao za 1,2 miliona evra i rastanak sa njim je skoro siguran, a sve što bi Zvezda mogla da izvuče je, verujemo, ne više od pola miliona evra. 

Rastanak sa Bakajokom je siguran i tu usled isteka ugovora neće biti prihoda, sa Dionijem je slična situacija, a Rišairo Živković je ugovorom vezan za Crvenu zvezdu i mogao bi da je napusti usled raskida ili prodaje. Ovo prvo deluje kao ozbiljnija varijanta jer će teško Zvezda pronaći kupca. 

Gde bi Zvezda mogla da se usreći prodajom, barem kada gledamo finansijsku stranu?

Plan jeste prodaja Strahinje Erakovića, momak igra sjajno i veliki je potencijal, Zvezda bi već sada mogla da zaradi oko 5 miliona evra od njegove prodaje, a veruje se da bi brojka mogla da ide i naviše. 

Ono što je takođe sigurno jeste da će Zvezda zaraditi 1,1 milion evra za Srđana Babića koji će ostati u Almeriji nakon ove sezone, bio je odličan u tom klubu u Segundi i odlično se uklopio u tim, pa posle pozajmice verujemo da sledi kupovina. 

Ostali?

Veljko Nikolić je jedno vreme bio veoma skup, ali sada je situacija drugačija, Zvezda bi mogla da zaradi oko milion evra za njega jer mu je cena usled neigranja opala.

Znamo već da Zvezda traga za napadačem koji bi mogao da dođe na leto, što verovatno znači i prodaju Ohija ili Pavkova, cena od 3 miliona evra bi mogla da zadovolji ukuse uprave crveno-belih i za jednog i za drugog. Ipak, postoji određena šansa da obojica ostanu u klubu i naredne sezone. 

Pored pomenutih, očekujemo i prodaju mladih fudbalera, na ceni je Andrija Radulović koji je veliki potencijal i njegova cena bi mogla da bude i 3 miliona evra, tu su Nikola Stanković, Petar Stanić, Andrej Đurić i neko od njih četvorice bi svakako mogao da ode u drugi klub ne bi li dobio veće šanse za napredak. Nemojte se iznenaditi i prodajom nekog iz omladinske škole što je čest slučaj u poslednjih desetak godina. 

Dakle, kako bi mogao da izgleda načelni plan za prodaje?

Eraković - između 5 i 8 miliona 
Babić - 1,1 milion
Falko - između 0 i 500 hiljada
Radulović, Stanić, Đurić ili Stanković - između 3 i 6 miliona 
Nikolić - između 500 hiljada i 1,5 miliona
Pavkov ili Ohi - između 0 i 4 miliona
Ostali - između 0 i 3 miliona

Ukupno: između 9,6 miliona i 24,1 milion evra.

Jasno, sve će zavisiti od umešnosti uprave kluba...

Domaća Super liga se nastavlja sutra, igra se, između ostalih, i utakmica plej-auta Radnik-Kolubara, a da će biti više od 2,5 golova na utakmici kvota je 1,93. Ne zaboravite, oba tima su obezbedila opstanak. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke