Zvezda kao legija stranaca?

Autor: Vladimir Stojanović
utorak 10.05.2016.
09:01
Izvor: Sportske.net

Plan je da se ekipa pojača sa pet novih igrača, zna se gde ne sme da bude promašaja!

Beta/BranislavBožić/Mo
Beta/BranislavBožić/Mo

Povezane vesti

Crvena zvezda neće uživati na lovorikama, već se pravi plan za narednu sezonu, a kako smo pisali, Miodrag Božović je blizu ostanka na klupi.

Dobio je i obećanje da će tim biti pojačan za evropske kvalifikacije, cilj je da se srpski šampion domogne evropske jeseni.

Koliko je to realno?

Teško je reći, žreb bi mogao da bude presudan, pogotovo kada je san zvani Liga šampiona u pitanju.

Zvezda bi trebalo u novu sezonu da uđe sa dvadesetak igrača, a kako piše sport, plan je da barem osmorica budu stranci.

Tačnije, potrebni su iskusni igrači koji će biti nosioci igre, četiri "legionara" su već tu, LeTalek, Donald, Vieira i Ibanjez, onaj peti, Edson, napustiće "Marakanu".

Najmanje pet pojačanja trebalo bi da stigne u Zvezdu, od toga, kako rekosmo, većina će biti stranci. "Sport" tvrdi da je usvojena formula "8+3", odnosno da bi gro tima mogli da budu stranci. U Superligi mogu da igraju četvorica, a u protokolu mogu da budu šest stranaca.

Prvi legionar stiže u špic, trebalo bi ga upariti sa Vieirom, najbliži crveno-belom je Federik Gounongbe, reprezentativac Benina.

Planira se dovođenje jednog ili dva štopera iz inostranstva i moguće još jednog veziste.

Sa osam stranaca Zvezda bi bila spremna za Evropu, od domaćih igrača, teku pregovori sa Boškom Jankovićem i Urošom Đurđevićem, ali to su tek inicijelni razgovori, dok se razmišlja o mladom Lukoviću iz PSV Ajndhovena, kao i sjajno Andriji Pavloviću iz Čukaričkog.

Od sadašnjih igrača, izuzev Grujića, svi prvotimci ostaju, mada bi neko, recimo Katai, mogao da bude prodat u finišu prelaznog roka, kada bude poznata Zvezdina evropska sudbina.

Kakav je tajming?

Prvo isplata dugovanja igračima, kao i definitivni dogovor sa Grofom Božovićem, zatim kreće potera za pojačanjima, cilj je da trener već u uvodnoj fazi priprema zna na čemu je kada je tim u pitanju.

Početak kvalifikacija je polovina jula, Zvezda startuje od drugog kola, podsetimo da plasman u plej of za Ligu šampiona, automatski donosi igranje u LE, u slučaju neulaska u evropsku elitu.

Ali, korak po korak...

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

14 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Don Silvio
Tuesday, 10.05.2016
23:01

Nisam za tolike steance, ja bi doveo najbolje domace mlade igrace iz regijee na kojima se moze zaraditi i koji su Zvjezdasi a onda se nadopunio sa kvalitetnim steancima prvenstveno u napadackoj liniji jer mi stvarno nemamo dobre napadace....

avatar
3x3
Wednesday, 11.05.2016
11:00

Ti najbolji domaci su preskupi. Jeftiniji je taj neki bzvz stranac.

avatar
El Diablo
Tuesday, 10.05.2016
19:49

Ne kao nego legija stranaca.Imaju vec 6 stranaca a hoce da dovedu nekog Ruiza,stopera PAOK-a i koga sve ne.Po potrebi ce novopeceni predsednik FSS Kokeza da ukine broj stranaca,samo da celjade moze sve da ih ukomponuje.

avatar
Mileee
Tuesday, 10.05.2016
18:20

https://www.youtube.com/watch?v=R-XNBJGAeZ4 Milan Rundic CBnhttps://www.youtube.com/watch?v=zOlVFktbMJE Christopher Jullien CB nhttps://www.youtube.com/watch?v=ctOUGWAx-14 Amadou Moutari R/L/AMnhttps://www.youtube.com/watch?v=9S4d9-wCk4g Frédéric Gounongbe ST nOva cetvorica + Stojkovic, Pavlovic i (Causic ili Ignjovski) i bog da nas vidi... ovi gore su svi slobodni u junu, mislim da im nisu preveliki ugovori.

avatar
zvezdasrbija
Tuesday, 10.05.2016
13:14

Potpisati ugovor sa Micelom hitno i imamo stopera,mali igra sjajno jos dovesti Stojkovica,Djurdjevica i Jankovica i mozda jos jednog stopera i to je to.

avatar
Lord of Nottingham
Tuesday, 10.05.2016
12:16

Filip Stojkovic da se dovede obavezno

avatar
ddr16
Tuesday, 10.05.2016
10:26

mnogo je 8 stranaca jer u jsl ne bi mogli svi da igraju i onda ih dzabe placamo,ako je moguce vratiti neke nase igrace iz inostranstva treba to uraditi,sa njima bar znamo na cemu smo,nisu rizicni pa da se ponovi edson...bosko jankovic,djurdjevic,pavlovic i stojkovic iz cuke,bisevac,simic,basa bilo ko od njih bi bio pojacanje a ne zauzimaju mesto stranca...

avatar
Vladimir Dutina
Tuesday, 10.05.2016
11:24

Ne treba da nas zanima naša liga jedino LŠ ili ako ništa bar LE inače smo ga ugasili ako ne udjemo u Evropu. Šta god samo da upadnemo u LŠ inače smo od sledeće sezone ugasili.

avatar
partizan igokea zg
Tuesday, 10.05.2016
12:16

I da dovedemo 10 stranaca, mala je verovatnoca da cemo igrati Evropu. A ako ih dovedemo, dug ce samo rasti...

avatar
RadovanRD
Tuesday, 10.05.2016
09:31

Samo gazi Zvezdo!!! Puna podrska!!!

avatar
PARTIZANE VOLIMO TE
Tuesday, 10.05.2016
09:21

Ma ne nikako drzavni bankomat nece da trpi hi hi hi jedva cekam kvalifikacije da počnu...

avatar
Legenda JSD
Tuesday, 10.05.2016
10:43

I ja hi hi hi Kao legenda partizana jedva cekam da moj partizani nga Beogradi pocne kvalifikacije za Ligen e Europes, naravno ako sacuvamo drugo mesto, mada mislim da ce moj klub biti treci na kraju. U kupu nema sta da trazimo protiv Javora, oni se nece sklanjati kao Vozdovac ili Borac hi hi hi :)

avatar
JC\'90
Tuesday, 10.05.2016
09:09

Kakva bi zvezda bila da dodju Bosko Jankovic, Djurdjevic i Lukovic. Mislim da je Bosko jako potreban ekipi, on sa svojim iskustvom moze puno toga da donese i da podstskne mlade igrace da igraju jos bolje.

avatar
Mangus
Tuesday, 10.05.2016
09:05

Ne treba juriti samo strance. Treba videti koliko nasih dobrih a iskusnih igraca bi eventualno doslo u zvezdu. Poput jankovica. Ako tu nema vajde, onda juriti strance, ali ne neke trinidadjane koji profesionalnog fudbala videli nisu, vec igrače koji s se dokazali u evropi