Zvezda po Benovim notama do polufinala Kupa, finiš iznenada postao zanimljiv!

Autor: Darko Mitrović
sreda 13.03.2019.
19:58
Izvor: Sportske.net

Bez iznenađenja u poslednjoj utakmici četvrtfinala Kupa Srbije.

Beta/Branislav Božić/Ev
Beta/Branislav Božić/Ev

Povezane vesti

Posle lučanske Mladosti, Partizana i niškog Radničkog, plasman u polufinale Kupa Srbije izborila je večeras i Crvena zvezda koja je pred svojim navijačima na ''Marakani'' savladala ekipu Radnika iz Surdulice rezultatom 2:1.

Time je spisak učesnika polufinala kompletiran, a žreb za pretposlednju rundu takmičenja biće obavljen u petak.

Tim Vladana Milojevića je najveći deo posla obavio još u prvom poluvremenu.

Jednu od prvih pravih prilika na ovoj utakmici realizovao je Mirko Ivanić u 17. minutu meča. Ben je odlično izveo korner sa desne strane, a Ivanić je još bolje reagovao na prvoj stativi i udarcem glavom je poslao loptu u suprotni ugao - 1:0.

Kakve-takve nade gostiju u eventualno iznenađenje u ovom meču potrajale su do 44. minuta utakmice, kada je Simić iznudio slobodan udarac na nekih 18 metara, po sredini, a Ben je uputio prelep udarac u desni ugao gola golmana Lekića - 2:0.

Mogla je Zvezda u prvom poluvremenu do još ubedljivijeg vođstva, a najbolju priliku propustio je Veljko Simić posle sjajne akcije Bena i Jirke, kada je sa oko sedam metara veoma loše šutirao i poslao loptu iznad prečke.

Golove iz prvog poluvremena možete da pogledate OVDE.

Iz prvog poluvremena izdvojićemo i dve sporne situacije, kada su i jedni i drugi tražili jedanaesterac, ali sudija Bojan Nikolić nije uslišio njihove zahteve.

U 34. minutu Simić je probio u kazneni prostor gostiju, uz kontakt sa Kričkom je pao, ali za sudiju to nije bio prekršaj za penal. Na drugoj strani par minuta kasnije, gosti su tražili da se sankcioniše Gajićevo igranje rukom u Zvezdinom šesnaestercu, opet je sudija imao drugačije mišljenje.

Početrak drugog poluvremena obeležili su navijači Crvene zvezde, bakljadom, skandiranjem i porukom upućenom treneru Vladanu Milojeviću, a OVDE opširnije čitajte o tome.

Do kraja je to bilo Zvezdino rutinsko odrađivanje posla, nove prilike propuštali su Pavkov, Ebisilio i Ivanić, a kada se očekivao kraj meča, Surduličani su iznenada stigli do počasnog gola.

Na opšte iznenađenje navijača Crvene zvezde, sudija Bojan Nikolić je odlučio da pokaže na belu tačku, smatrajući da je Vulić napravio prekršaj u situaciji kada je protivnički igrač pokušao da šutira. Još jedna diskutabilna situacija...

Zlatanović je bio precizan sa bele tačke, smanjio je na 2:1, a u nadoknadi vremena Radnik je imao priliku da i posle kornera učini nešto više, ali gosti to nisu uspeli da iskoriste, Zvezda se odbranila u toj situaciji i sačuvala pobedu.

Crvena zvezda: Borjan - Stojković, Milunović, Babić, Gajić - Jovančić, Ivanić (od 68. Vulić) - Jirka (od 46. Ebesilio), Ben, Simić - Pavkov (od 77. Joveljić)..

Radnik: Lekić - Kričak, Kovačević, Pavlović, Milovanović - Kojić, Stojanović - Frensis (od 46. Zlatanović), Damnjanović (od 46. Stevanović), Bojić - Stamenković.
--

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

9 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Pixi GOOL iz kornera
Thursday, 14.03.2019
04:02

Ja mogu da razumem kad neko dolazi na vesti o Zvezdi da troluje, laze i omalovazava Zvezdine rezultate, ali kad se dopisuje sam sa sobom to nikako ne mogu da razumem.

avatar
svetski prvaci 1991
Wednesday, 13.03.2019
21:44

Nevezano za ovo,ja bih o Babiću,on nikako ne treba da se proda,odličan će igrač tek biti,budući bar Katalinski.Stariji ga znaju.

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Wednesday, 13.03.2019
21:15

U 1/16 finale Kupa zvezda za protivnika dobije svoju filijalu iz Vranja na domaćem terenu, dogovore se da igraju u Vranju odakle trener Dinama poručuje zvezdi da se čuva za Evropu. U 1/8 finale Kupa zvezda opet dobije domaćinstvo protiv Bačke Topole koju sudije pokradu svirajući im ofsajde u stopostotnim šansama iz auta i kada zvezdini igrači dodaju lopte igračima Bačke Topole. U 1/4 finalu opet dobiju domaćinstvo što je protivno pravilima Kupa Srbije da ekipa dobije 3 puta uzastopno domaćinstvo i to protiv Radnika koji nikad ni nerešeno nije odigrao protiv zvezde. Trener Radnika Milanović izvodi kombinovani sastav bez golmana i napadača koji su najbolji igrači Radnika, a to je radio protiv zvezde gde god je bio trener pa ne dobija slučajno poverenje u toliko klubova u SL. Prvi gol zvezda daje tako što Radnik nema igrača na drugoj stativi kod kornera. Zatim dobro poznati zvezdin sudija Bojan Nikolić ne sudi penal nakon odbojkaškoj prijema Gajića u zvezdinom šesnaestercu. Onda zvezda daje drugi gol tako što se igrači Radnika pomeraju u živom zidu pa onda opet sudija stupa na delu nesvirajući prerkšaj za Radnik i nepokazujući crveni Babiću koji kao poslednji igrač odbrane gubi loptu i ruši igrača koji bi sam otišao s loptom ka golu zvezde. Radnik koji protiv Partizana za poluvreme pravi po 20-ak prekršaja (sude po 10-ak) protiv zvezde u prvom poluvremenu pravi samo 6 prekršaja, ako statistika ne laže 8 ukupno na celoj utakmici. Na sve to kada je Radnik smanjio na 2:1 igrači Radnika 'ladno dozvoljavaju Borjanu da on odluči kada će da se krene s centra, a trener Radnika vraća golmana koji ide u šesnaesterac zvezde na poslednji korner i poslednji napad na utakmici. I pored svega ovoga što zvezda dobija od svojih filijala i sudija nije joj dovoljno da pruži šansu ni jednom mladom igraču (Joveljić igrao 12 minuta) dok Partizan i danas s dva mlada igrača u odbrani igra celu utakmicu bez šuta protivnika u okvir gola. zvezda bi ispala još protiv Bačke Topole, a možda čak i u prvom kolu (1/16 finala) da su izvukli nekog drugog od Dinama iz Vranja, a evo njih u 1/2 finalu Kupa, to je zvezdin put, to je zvezdina istorija. Na sve to komentator kaže da već sada može da se kaže da će zvezda igrati kvalifikacije za LŠ ne obazirajući se na istragu francuskog tužilaštva, moram reći na Radnički iz Niša koliko to smešno zvučalo i još kaže da će se danima koji predstoje analizirati penal za Radnik. Verovatno s onim Radojičićem, a šta je s analizama situacija u kojima je Radnik lišen 1/2 finala Kupa?Radnički Niš u Dobanovcima prošao nakon izmišljenih penala, danas opet pobedio Vojvodinu s penala, mogu samo da zamislim kako...to su ti Lalatovićevi najbolji timovi u Srbiji :D Vašu istoriju niko neće moći da opere, bruka vaša zauvek ostaće.

avatar
Fikan
Wednesday, 13.03.2019
21:01

Kao sto ste i sami mogli videti,ni zvezda nije uspela da probije bunker Radnika,kao ni Partizan onomad.Oba gola koja su dali bila su iz prekida.Dakle ni oni nisu uspeli dati gol iz igre i probiti bunker kao ni Partizan,samo je to u javnosti drugačije predstavljeno.

avatar
Deki.Stankovic.5
Wednesday, 13.03.2019
21:10

Pogledaj koliko smo mi imali napada i koliko sansi,konstatno na njihovoj polovini i konstantan presing,nesto sto ne vidjam kod vas u vecini utakmica,cak sta vise vi ste imali utakmice i to dosta utakmica sa nazovi malim ekipama gde do 60 minuta niste stvorili sansu,o cemu mi pricamo???Pokusavas da izjednacis nesto sto bas i ne ide ali opet ako je vama lakse da verujete u neke stvari to niko ne moze da vam zabrani.Inace na stranu sve to,Radnik nije naivna ekipa ni malo sa dobrim trenerom!

avatar
NemanjaVidic No1.
Wednesday, 13.03.2019
23:52

phahahaha,plakanje :D

avatar
Deki.Stankovic.5
Wednesday, 13.03.2019
22:52

Nemoj kralju zivotati,ti apsolutno ne znas sta pises,sve je kako ti kazes,idi sad da gledas Vesnik!

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Wednesday, 13.03.2019
21:34

Trener je dobar zato što protiv zvezde vrlo često izvodi kombinovani sastavi pre utakmice, u toku utakmice pravi čudne izmene (menja najbolje ili kao trener Zemuna na 1:1 štopera menja napadačem, a na 1:2 napadača štoperom protiv zvezde) dok posle utakmice izjavljuje kako je zvezda zasluženo pobedila itd, a ni slučajno da spomene zašto igra sa kombinovanim sastavima i napomene sudijske odluke koje i pored kombinovanog tima donose zvezdi pobede. Taj isti Radnik protiv Partizana pravi po 40-ak prekršaja za utakmicu sa tek par pokazanih žutih kartona i dosuđenih 20-ak prekršaja za Partizan dok protiv zvezde prave 8 prekršaja za celu utakmicu bez žutog kartona, pomeraju se u živi zid kod drugog gola, a kod prvog nemaju igrača na drugoj stativi. O čemu vi pričate, utakmice Partizana i zvezde se ni po čemu ne mogu porediti, prosto zvezda igra kad hoće, protiv koga hoće, gde hoće, sudi im koga požele i kako požele da im sudi i skoro sve to isto Partizanu. Partizan kad god je imao normalno suđenje dominirao je i igrom i rezultatom (Dinamo, Voždovac, Napredak skoro 3-0-0, gol razlika 14:0).

avatar
Fikan
Wednesday, 13.03.2019
21:27

Ne pokusavam ja nista da izjednacim,samo sam realan i govorim kako se neke stvari predstavljaju na drugaciji nacin.